Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Makhlouf (ΕΚΤ): Υπερβολικές οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό

Makhlouf (ΕΚΤ): Υπερβολικές οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Makhlouf (ΕΚΤ): Υπερβολικές οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό

Υπερβολικούς χαρακτήρισε τους φόβους για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Gabriel Makhlouf για την ώρα, αλλά τόνισε πως οι φορείς χάραξης πολιτικής πρέπει να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το πόσο θα επιμείνουν αυτές οι πιέσεις των τιμών.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης έχει αυξηθεί περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προσφάτως και διαμορφώθηκε σε υψηλό δεκαετίας στο 3% τον Αύγουστο, αμφισβητώντας την θετική αποχή της ΕΚΤ για την άνοδο των τιμών και τη δέσμευση της να αφήσει πίσω της αυτό που μοιάζει ως μια πρόσκαιρη αύξηση πέραν του στόχου του 2%.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιρλανδία, τόνισε πως αναμένει η τρέχουσα άνοδος του πληθωρισμού να είναι παροδική και ότι υπήρχαν πολλά στοιχεία που να το υποστηρίζουν αυτό.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα έπρεπε να είναι "προσεκτική για τους κινδύνους”.

"Πιστεύω ότι προς το παρόν, ιό φόβοι για υπερβολικό πληθωρισμό στην ευρωζώνη είναι υπερβολικοί και ότι οι τρέχουσες πιέσεις των τιμών αποτυπώνουν παροδικούς παράγοντες που θα ξεθωριάσουν με την πάροδο του χρόνου”, ανέφερε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ακόμη πως υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την επιμονή των πιέσεων στις τιμές και πρέπει να ερμηνεύσουμε αυτά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τα αποτελέσματα των μοντέλων μας, με προσοχή. Η ταπεινότητα και η εγρήγορση είναι απαραίτητες ώστε να μπορέσουμε να αντιδράσουμε εάν χρειαστεί.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text