Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | BoJ: Διατηρεί την χαλαρή νομισματική πολιτική, σε αντίθεση με τα σχέδια των υπολοίπων κεντρικών τραπεζών

BoJ: Διατηρεί την χαλαρή νομισματική πολιτική, σε αντίθεση με τα σχέδια των υπολοίπων κεντρικών τραπεζών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
BoJ: Διατηρεί την χαλαρή νομισματική πολιτική, σε αντίθεση με τα σχέδια των υπολοίπων κεντρικών τραπεζών

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει την ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική, ενώ οι άλλες κεντρικές τράπεζες κινούνται προς τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς assets.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε τον στόχο για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο -0,1% και τον στόχο της για την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου κοντά στο μηδέν.

Επίσης, επαναδιατύπωσε ότι θα αγοράσει κρατικά ομόλογα, χωρίς ανώτατο όριο.

Η απόφαση ήρθε καθώς ο ιαπωνικός τομέας των υπηρεσιών συνεχίζει να δυσκολεύεται εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία θέτει η κυβέρνηση τη χώρα για προστασία από τον κορονοϊό, που θέλει τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν νωρίς και να μην σερβίρουν αλκοόλ.

Οι τιμές καταναλωτή υποχωρούν εδώ και σχεδόν ένα έτος, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε άνω του 5% τον Αύγουστο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η απόφαση της BoJ τη βάζει σε αποκλίνουσα πορεία σε θέση με άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι θα περιορίσει το πρόγραμμα 120 δισ. δολαρίων των μηνιαίων αγορών ομολόγων και ενυπόθηκων τίτλων αυτό το έτος.

Ενώ και η ΕΚΤ δήλωσε στις αρχές του μήνα ότι θα περιορίσει ελαφρώς το τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να αποτυπώσει τις πιο ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας της ευρωζώνης, αν και η πρόεδρος Λαγκάρντ δήλωσε πως αυτό δεν αποτελεί σχέδιο αναστροφής των πολιτικών για εύκολο χρήμα.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text