Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Βιοκαρπέτ: Τα δύο στοιχήματα στη μεταλλουργία και στις ΑΠΕ

Βιοκαρπέτ: Τα δύο στοιχήματα στη μεταλλουργία και στις ΑΠΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βιοκαρπέτ: Τα δύο στοιχήματα στη μεταλλουργία και στις ΑΠΕ

Με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της μεταλλουργίας κινείται η διοίκηση της Βιοκαρπέτ. Η κατασκευή του νέου φωτοβολταϊκού 10 MW αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος και να συνδεθεί στο δίκτυο τον Ιανουάριο. Την ίδια στιγμή ήδη δρομολογείται η κατασκευή νέας γραμμής διέλασης αλουμινίου δυναμικότητας 11.000 τόνων ετησίως στο Κουλούρι της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τις αρχές του 2021 λειτουργούν στο Κουλούρι Λάρισας μια νέα σύγχρονη μονάδα ηλεκτροστατική βαφής αλουμινίου δυναμικότητας 9.000 τόνων ετησίως και μία μονάδα βαφής απομίμηση ξύλου δυναμικότητας 1.200 τόνων ετησίως. Στην ίδια περιοχή έχει αρχίσει η κατασκευή νέου αποθηκευτικού χώρου 6.000 τ.μ.

Σε ό,τι αφορά στη μεταλλουργική δραστηριότητα του ομίλου, μέσω της θυγατρικής ΕΞΑΛΚΟ, η νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την παραγωγική δυναμικότητα του ομίλου. Η εισηγμένη για την εν λόγω επένδυση έχει ήδη καταθέσει αίτηση για την υπαγωγή της στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Η αύξηση της τιμής των πρώτων υλών, που παρατηρείται διεθνώς, αντισταθμίζεται από την αύξηση της παραγωγικότητας, την αύξηση του όγκου πωλήσεων και επομένως τον επιμερισμό των σταθερών εξόδων σε μεγαλύτερο όγκο παραγωγής, καθώς και από την ενσωμάτωση της μεταβολής του κόστους στην τελική τιμή του προϊόντος.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους η εισηγμένη κατέγραψε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 54,69% έναντι του α' εξαμήνου του 2020, στα 90,06 εκατ. ευρώ. Οι εξαγωγές του ομίλου επίσης σημείωσαν αύξηση 27,4% στα 45,65 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA εκτινάχθηκε 301,95% στα 6,19 εκατ. ευρώ. Η σημαντική ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών στο α’ εξάμηνο, οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην ισχυρή ανάπτυξη που κατέγραψε η ΕΞΑΛΚΟ και ειδικότερα ο κλάδος του αλουμινίου.

Σε ό,τι αφορά στο β’ εξάμηνο, η διοίκηση της εισηγμένης στοχεύει στη συνέχιση των παραπάνω επενδύσεων, στην αύξηση του κύκλου εργασιών , στην αύξηση των εξαγωγών και στον έλεγχο των δαπανών και τους κόστους παραγωγής.

 

Νικόλας Ταμπακόπουλος

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text