Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | UniCredit – Στο 8% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021

UniCredit – Στο 8% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
UniCredit – Στο 8% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από το 5,7% στο 8% το 2021, αφήνοντας ωστόσο αμετάβλητη την πρόβλεψή της για το 2022 στο 3% με την επίδοση – έκπληξη του β’ τριμήνου που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις τους, φέρνοντας το ΑΕΠ πάνω από τα προ-πανδημίας επίπεδα, προχώρησε η UniCredit.

Τα οικονομικά στοιχεία από το επιχειρηματικό κλίμα, την κινητικότητα και τις εμπορικές πτήσεις (ο αριθμός των πτήσεων ήταν μόλις 7% μικρότερος τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019), δείχνουν ότι η επίδοση του ΑΕΠ θα είναι ισχυρή και το τρίτο τρίμηνο, λόγω της απελευθέρωσης της συσσωρευμένης ζήτησης στις υπηρεσίες και της σημαντικής ανάκαμψης του τουρισμού.

Το άνοιγμα της οικονομίας και η ανάπτυξη σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού έχουν ενισχύσει τη μεταποίηση, με τον δείκτη PMI να αυξάνεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 ετών τον Αύγουστο.

Όπως εκτιμά, η ανάκαμψη θα συνεχίσει με καλούς ρυθμούς –αν και όχι τόσο ισχυρούς όσο το πρώτο εξάμηνο του 2021- τα επόμενα τρίμηνα, με τη βοήθεια των δημοσιονομικών μέτρων στήριξης, των επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και των ευνοϊκών χρηματοδοτικών συνθηκών.

Σενάρια για πρόωρες εκλογές

Η UniCredit θεωρεί ότι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αναζωπύρωσαν τα σενάρια και ήταν ενδεικτικές των σκέψεων για πρόωρες εκλογές.

Η στήριξη προς τη Νέα Δημοκρατία (41,3%) παραμένει χαμηλότερη από ό,τι ήταν πριν από τις πυρκαγιές, ενώ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνονται, από το 27,3% που ήταν τον Μάιο στο 29,1% τον Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός, όπως εκτιμά, μέχρι στιγμής απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όμως ίσως να το επανεξετάσει εάν αναζωογονήσει περαιτέρω την εικόνα του κόμματος.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text