Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΔΟΜΙΚΗ: Αποτελέσματα Α' εξαμήνου 2021.

ΔΟΜΙΚΗ: Αποτελέσματα Α' εξαμήνου 2021.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΔΟΜΙΚΗ: Αποτελέσματα Α' εξαμήνου 2021.

Τα αποτελέσματα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 για τον Όμιλο και την Εταιρεία είναι κερδοφόρα, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που καταγράφει η Εταιρεία ήδη από το Ά εξάμηνο του 2019. Τα θετικά αποτελέσματα για την Εταιρεία και τον Όμιλο οφείλονται κυρίως στη βελτίωση του ρυθμού εκτέλεσης των έργων στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Η Εταιρεία κάνει αναπροσαρμογή των προβλέψεων στα υπό εκτέλεση έργα σύμφωνα με τα δεδομένα που παρακολουθούνται από την Τεχνική διεύθυνση. Η θυγατρική εταιρεία «ΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ» που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα παρουσίασε ζημία στη τρέχουσα περίοδο. Η δραστηριότητα της Εταιρείας και του Ομίλου στην αξιοποίηση των ακινήτων δημιουργεί προς το παρόν μόνο περιορισμένα έξοδα επιβαρύνοντας τα αποτελέσματα. Ο τομέας της ενέργειας παρουσίασε, στο πρώτο εξάμηνο, κερδοφόρα αποτελέσματα, βελτιώνοντας την κερδοφορία του Ομίλου.

Οι πωλήσεις είναι αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και οφείλεται στη βελτίωση του ρυθμού εκτέλεσης των έργων του Ομίλου. Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα ανήλθαν σε 4.098 χιλ. ευρώ έναντι 3.764 χιλ. ευρώ (αύξηση 8,9%) της αντίστοιχης περιόδου της προηγούμενης χρήσης.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 824 χιλ. ευρώ κέρδη, έναντι κερδών 901 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2020. Τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν κερδοφόρα στην εξαμηνιαία περίοδο του 2021 κατά ποσό 944 χιλ. ευρώ έναντι κερδών ποσού 342 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2020. Τα ίδια κεφάλαια εμφανίζονται αυξημένα λόγω της βελτίωσης των αποτελεσμάτων του Ομίλου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις εμφανίζονται αυξημένες λόγω της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της μητρικής εταιρείας. Οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου ωστόσο μειώθηκαν κατά 71 χιλ. ευρώ. Το καθαρό χρηματοοικονομικό κόστος του Ομίλου μειώθηκε σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο και διαμορφώθηκε σε 132 χιλ. ευρώ λόγω μείωσης των επιτοκίων δανεισμού.

Το κεφάλαιο κίνησης του Ομίλου ανήλθε το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε 2.466 χιλ. ευρώ θετικό έναντι 1.421 χιλ. ευρώ αρνητικό την 31/12/2020. Η μεταβολή αυτή οφείλεται στην αναδιάρθρωση του βραχυπροθέσμου τραπεζικού δανεισμού της μητρικής εταιρείας.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text