Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Πώς λειτουργεί η διαφοροποιημένη παραλλαγή του “απόλυτου συστήματος” - Οπτικά παραδείγματα και επεξήγηση (στοιχεία 30/9/2021)

Πώς λειτουργεί η διαφοροποιημένη παραλλαγή του “απόλυτου συστήματος” - Οπτικά παραδείγματα και επεξήγηση (στοιχεία 30/9/2021)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πώς λειτουργεί η διαφοροποιημένη παραλλαγή του “απόλυτου συστήματος” - Οπτικά παραδείγματα και επεξήγηση (στοιχεία 30/9/2021)

Μετά και την -έστω μικρή- σημερινή πτώση του Γενικού Δείκτη (έκλεισε στις 865,34 μονάδες), η καμπύλη του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών, βρίσκεται στις 858,48 μονάδες και εξακολουθεί να ανεβαίνει, με ρυθμό 0,37 μονάδων την ημέρα, ρυθμός ο οποίος σταδιακά μειώνεται. Η απόσταση του ΓΔ από την καμπύλη του ΚΜΟ-200 έχει υποχωρήσει στο 0,79%.

 

Αντιλαμβανόμαστε ότι, το κείμενο που δημοσιεύσαμε το προηγούμενο Σάββατο (25/9/2021), σχετικά με την 2η τροποποίηση του “απόλυτου συστήματος” (εδώ) ήταν αρκετά δύσκολο στην κατανόηση.

Για το λόγο αυτό, θέλουμε σήμερα, με τη χρήση πινάκων και χρωμάτων, να δείξουμε τη σημερινή κατάσταση του συστήματος, τί αλλάξαμε με τη 2η τροποποίηση και τί θα πρέπει να περιμένουμε στο επόμενο διάστημα.

 

Δείτε τη σημερινή εικόνα του συστήματος, στην παρακάτω 1η φωτογραφία:

Μας ενδιαφέρουν οι “μπάρες” στις στήλες (η αρίθμηση των στηλών φαίνεται στη γκρι γραμμή, ενώ πιο πάνω φαίνεται και τί εκπροσωπούν) 10 έως 14 και 20 έως 22.

Για να το θέσουμε απλά, όταν η στήλη έχει χρώμα ΠΡΑΣΙΝΟ, σημαίνει ότι είμαστε εντός αγοράς. Όταν έχει χρώμα ΚΟΚΚΙΝΟ, σημαίνει ότι είμαστε εκτός αγοράς.

 

(δείτε τον πίνακα, σε μορφή excel, εδώ - περιλαμβάνει τα σήματα για την περίοδο από το 2016 έως και σήμερα)

Σήμερα, όλες οι παραλλαγές του “απόλυτου συστήματος” δείχνουν ότι είμαστε εντός αγοράς.

 

Στη δεύτερη φωτογραφία υπολογίζουμε τί θα μπορούσε να γίνει σε ένα πτωτικό σενάριο, κατά τις επόμενες μέρες.

(Δείτε τον 2ο πίνακα, σε μορφή excel, εδώ)

 

Έστω ότι αύριο (1/10/2021), ο ΓΔ υποχωρεί και κλείνει στις 860 μονάδες. Στην περίπτωση αυτή, ο ΓΔ εξακολουθεί να κινείται πάνω από τον ΚΜΟ-200 και τίποτα δεν αλλάζει. Όλες οι παραλλαγές παραμένουν εντός της αγοράς.

 

Έστω ότι τη Δευτέρα 4/10/2021, ο ΓΔ κλείνει στις 855 μονάδες. Τότε, η καμπύλη του ΓΔ θα “κόψει” πτωτικά την καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών (θα βρίσκεται στις 859,21  μονάδες, ανεβαίνοντας με μειούμενο ρυθμό -όμως θα εξακολουθεί να ανεβαίνει). Αυτό θα σημαίνει σήμα εξόδου για τη παραλλαγή του “απλού ΚΜΟ-200” (η οποία ξέρουμε ότι είναι πολύ “νευρική” και ευμετάβλητη και την οποία λίγοι ακολουθούν στην απλή μορφή της -δίνει όμως ένα πολύ σημαντικό σήμα στην αγορά).

Σήμα εξόδου δίνει και η παραλλαγή του ΚΜΟ-200 με το Υψηλό/Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών (στήλη 20), αφού θα έχει σημειωθεί και Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών. Όμως, όπως δηλώσαμε, έχουμε πλέον πάψει να ακολουθούμε αυτή την παραλλαγή.

 

Παρακολουθώντας την εξέλιξη του ΓΔ κατά τις επόμενες μέρες (στήλη 2), βλέπουμε ότι, στο πτωτικό αυτό σενάριο, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 συνεχίζει να ανεβαίνει μέχρι και την 15/10/2021 και σημειώνει πτωτική τάση, μόνον στις 18/10/2021, με το σενάριο του ΓΔ να έχει υποχωρήσει στις 805 μονάδες.

Τότε, ακόμη και αν υπάρξει μία ήπια άνοδος στις επόμενες συνεδριάσεις, μέχρι τις 815 μονάδες, η παραλλαγή του Εξομαλυντή 3 ημερών, θα δώσει σήμα πώλησης (στήλη 13) και τότε θα βγούμε και μεις (στήλη 21).

 

Με άλλα λόγια, ενσωματώνοντας τη 2η τροποποίηση του “απόλυτου συστήματος”, προσπαθούμε να “αγοράσουμε χρόνο”, πιστεύοντας ότι ο ΓΔ, τελικά, δε θα υποχωρήσει μέχρι τις 800 ή τις 805 μονάδες.

Αυτό το πιστεύουμε με βάση τη συμπεριφορά του συστήματος στο παρελθόν, όπως εξηγήσαμε στο άρθρο του Σαββάτου, αλλά και τα δεδομένα της διεθνούς οικονομίας, των επιχειρήσεων και των διεθνών αγορών.

 

Η κίνησή μας εμπεριέχει ρίσκο, όμως εκτιμούμε ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας. Στο επόμενο διάστημα, θα χρησιμοποιούμε συχνά αυτούς τους πίνακες στα σχόλιά μας, ώστε το σκεπτικό μας, αλλά και τα σήματα του συστήματος, να γίνονται καλύτερα κατανοητά.

 

Γιάννης Σιάτρας

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: