Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Μικτή εικόνα για τον κλάδο των υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Μικτή εικόνα για τον κλάδο των υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μικτή εικόνα διαμόρφωσαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ για την πορεία του κλάδου των υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο, με την έκθεση του Institute for Supply Management να δείχνει ενίσχυση της δραστηριότητας και την αντίστοιχη έκθεση της IHS Markit να δείχνει επιβράδυνση.

Ειδικότερα, το Institute for Supply Management ανακοίνωσε σήμερα ότι ο μη μεταποιητικός δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα ενισχύθηκε στις 61,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από 61,7 μονάδες τον Αύγουστο. Μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες δείχνουν επέκταση της ανάπτυξης στον κλάδο των υπηρεσιών που καταλαμβάνει πάνω από τα δύο τρίτα στην οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για πτώση του δείκτη στις 60 μονάδες.

Από την πλευρά της η IHS Markit ανακοίνωσε μικρή πτώση του δείκτη PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες στις 54,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 55,1 μονάδες τον Αύγουστο.

Η τελική μέτρηση της IHS Markit για τον δείκτη είναι πάντως καλύτερη από την προκαταρκτική μέτρηση που ήταν στις 54,4 μονάδες.

"Ο κλάδος των υπηρεσιών έδειξε νέα σημάδια ότι παλεύει εν μέσω του κύματος της μετάλλαξης Δέλτα τον Σεπτέμβριο", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit. "Αν και η επιχειρηματική δραστηριότητα επεκτείνεται με ρυθμό που είναι συμβατός με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο που είδαμε πριν την πανδημία, αυτό δείχνει επίσης μια σημαντική επιβράδυνση από τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες", πρόσθεσε.

 

ΠΗΓΗ:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text