Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Intrasoft: Πουλήθηκε στη δανέζικη Net Company έναντι 235 εκατ. ευρώ

Intrasoft: Πουλήθηκε στη δανέζικη Net Company έναντι 235 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intrasoft: Πουλήθηκε στη δανέζικη Net Company έναντι 235 εκατ. ευρώ

H Intrasoft, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής software στην Ελλάδα στη πουλήθηκε έναντι 235 εκατ. μετά από διαπραγματεύσεις μηνών ανάμεσα στην οικογένεια Κόκκαλη και στους Δανούς. Να σημειωθεί ότι υπήρχε ήδη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών στη Δανία, όπου είχαν αναλάβει από κοινού έργα του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση της INTRASOFT INTERNATIONAL στην NETCOMPANY GROUP A/S ανακοίνωσε σήμερα προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές η INTRACOM HOLDINGS.

Συγκεκριμένα, η INTRACOM HOLDINGS ανακοίνωσε ότι, η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, έχει προχωρήσει σε δεσμευτική συμφωνία με την NETCOMPANY GROUP A/S (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης) για την πώληση και μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας παροχής προηγμένων υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής, με ισχυρή διεθνή παρουσία και εξειδίκευση.

Με βάση τα προβλεπόμενα στην εν λόγω δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των NETCOMPANY και INTRACOM TECHNOLOGIES, η NETCOMPANY πρόκειται να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, εκ των οποίων ποσοστό 91,74% ανήκει στην INTRACOM TECHNOLOGIES, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της INTRASOFT INTERNATIONAL.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 235 εκατ. για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, και η καταβολή του τιμήματος που ανέρχεται σε € 184,8 εκατ., περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών της ως άνω αγοράστριας. Ειδικότερα, για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, προβλέπεται, καταβολή μετρητών ύψους € 166,8 εκατ. και μεταβίβαση μετοχών της αγοράστριας εταιρείας αξίας € 18 εκατ.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2021, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις. Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της INTRACOM HOLDINGS, αναφερόμενος στη συναλλαγή, δήλωσε:

«Καθοριστικοί παράγοντες της επιτυχίας της INTRACOM υπήρξαν ανέκαθεν η ταχύτατη προσαρμογή της στο οικονομικό περιβάλλον και η ευελιξία στη μετάβαση σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτή η συναλλαγή είναι επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: η NETCOMPANY και η INTRASOFT INTERNATIONAL ξεκινούν μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία έχοντας κοινό όραμα, και η INTRACOM με τη σειρά της, έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την επενδυτική στρατηγική της σε τομείς αιχμής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της.»

H νέα στρατηγική

Η INTRACOM HOLDINGS είναι ιδρυτής και κύριος μέτοχος ενός Ομίλου εταιρειών με ισχυρή παρουσία στην ελληνική και διεθνή αγορά, διατηρώντας μέχρι σήμερα 16 θυγατρικές στο εξωτερικό και αναπτύσσοντας διεθνή δραστηριότητα σε 70 χώρες. Η εταιρεία διαθέτει αποδεδειγμένα μακροχρόνια εμπειρία και επιτυχημένο ιστορικό στην ίδρυση, διαχείριση και πώληση θυγατρικών της, δημιουργώντας σημαντικές υπεραξίες. H πώληση της INTRASOFT INTERNATIONAL, μετά από 25 χρόνια κερδοφορίας και ανάπτυξης, αποτελεί μια στρατηγική απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω ενδυνάμωση της δραστηριότητας της INTRACOM HOLDINGS, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μακροπρόθεσμων προοπτικών της, και της αξίας που μπορεί να προσφέρει στους μετόχους της.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης της INTRASOFT INTERNATIONAL ο συνδυασμός ρευστότητας και δυνατότητας μόχλευσης που αποκτά η INTRACOM HOLDINGS, τής προσδίδει επενδυτική ισχύ που ξεπερνά τα € 300 εκατ., ποσό το οποίο θα επιδιωχθεί να ενισχυθεί περαιτέρω μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, στα οποία η INTRACOM HOLDINGS έχει σχεδιάσει να συμμετάσχει.

Χαράσσοντας στο εξής μια πιο διευρυμένη εξωστρεφή και διαφοροποιημένη επενδυτική προσέγγιση, η INTRACOM HOLDINGS διερευνά προσεκτικά τη συμμετοχή της σε τομείς που αναπτύσσονται δυναμικά στην Ελλάδα και στοχεύει στην καινοτομία και τεχνολογίες αιχμής σε αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας, όπως το περιβάλλον, την ενέργεια, τη ναυτιλία, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, και σύνθετα Real Estate developments. Επιπλέον, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει, θα διερευνήσει κάθε υποσχόμενη επένδυση στην τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της σε καινοτόμα start up, τεχνολογικά σχήματα και συμπράξεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Σταδιακά, η φυσιογνωμία της INTRACOM HOLDINGS θα μετεξελιχθεί σε επενδυτική εταιρεία, η οποία αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και εμπειρία της στη διαχείριση εταιρειών και στη δημιουργία υπεραξίας θα επικεντρώνεται στην βελτιστοποίηση των συνεργειών μεταξύ των εταιρειών του Ομίλου και θα διασφαλίζει αύξηση των αποδόσεων των επενδύσεών της. Κατ' αποτέλεσμα, θα μπορεί υπό αυτήν την προσέγγιση να επιτυγχάνει σε μονιμότερη βάση μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους της ίδιας και για τους μετόχους των θυγατρικών της.

Σημειώνεται τέλος, ότι η NETCOMPANY είναι μια εταιρεία πληροφορικής νέας γενιάς, η οποία παρέχει στρατηγικές λύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσω βασικών συστημάτων και υπηρεσιών υποδομής. Η Netcompany πιστεύει σε ευέλικτες, ανθεκτικές στο μέλλον λύσεις, βασισμένες στις συνιστώσες της πλατφόρμας που εξελίσσει η εταρεία και που εξασφαλίζουν πλήρη ευελιξία και ευκαιρίες για συνεχή καινοτομία. Η NETCOMPANY ιδρύθηκε το 2000 και έχει την έδρα της στην Κοπεγχάγη. Σήμερα, είναι μια διεθνής εταιρεία με περισσότερους από 3500 υπαλλήλους που εκτείνονται σε 6 χώρες.

Τα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας για το 2020 είναι: Πωλήσεις DKK 2.839 εκατ. (c.€ 381 εκατ.) και EBITA DKK 744 εκατ. (c.€ 100 εκατ). Η Netcompany είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης με κεφαλαιοποίηση €4,9 δισ.

 

Πηγή: imerisia.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text