Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 233 | Κύριες Ειδήσεις Εισηγμένων Εταιριών: Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2021

Κύριες Ειδήσεις Εισηγμένων Εταιριών: Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Κύριες ειδήσεις εισηγμένων περιόδου

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2021

 

 

 

7/10/2021

 

Τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει υπογράψει ποτέ ελληνική εταιρία στον τομέα  της πράσινης ανάπτυξης επισφραγίζει το ντιλ ύψους 1 δισ. ευρώ μεταξύ της ΔΕΗ και του γερμανικού κολοσσού της RWE Renewables.Η συμφωνία που έρχεται σε μια περίοδο που η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού πραγματοποιεί μια μεγάλη στροφή στις καθαρές μορφές ενέργειας, αποτελεί την βάση για την αλματώδη πορεία που σχεδιάζει στις ΑΠΕ μέχρι το 2026 έχοντας στα πλάνα την ανάπτυξη έργων 4,8 GW, ΜW είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλους διεθνείς παίκτες συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ.Στο κοινό σχήμα που δημιουργείται και θα συμπεριλάβει έργα ισχύος 2 GW,  η ελληνική πλευρά θα εισφέρει 940 MW ηλιακής ενέργειας στα ορυχεία στο Αμύνταιο και η Γερμανική, 1 GW μέσω δέσμευσης  αδειών από την ελληνική εταιρία ΙΔΕΑ που δραστηριοποιείται στον τομέα των ΑΠΕ. Για το πρότζεκτ η ΔΕΗΑΝ έχει ιδρύσει 9 συνολικά εταιρίες ειδικού σκοπού (SPV) .(εδώ)

 

Η ElvalHalcor απέσπασε εννέα συνολικά βραβεία στα Manufacturing Excellence Awards 2021 της Boussias Communications. Μεταξύ αυτών και δύο κορυφαία βραβεία, καθώς η ElvalHalcor αναδείχθηκε σε Smart and Innovative Factory of the Year, ενώ κατέκτησε και το Αριστείο στην κατηγορία Γυαλί, Μέταλλο, Χαρτί. Επιπρόσθετα, η ElvalHalcor τιμήθηκε με 4 Gold βραβεία, 2 Silver και 1 Bronze, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.Πιο συγκεκριμένα, η ElvalHalcor έλαβε τα παρακάτω τέσσερα Gold βραβεία:Στην ενότητα Επενδύσεις και Στρατηγική (στην κατηγορία Σημαντική Παραγωγική Επένδυση) με τη συμμετοχή του Τομέα Έλασης Αλουμινίου-Elval, βραβεύτηκε το επενδυτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τετραπλό Θερμό Έλαστρο Τandem: Μια επένδυση ορόσημο για την ElvalHalcor».Στην ενότητα Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες (στην κατηγορία Αξιοποίηση Τεχνολογιών στην Παραγωγή), διακρίθηκε το «Ρομποτικό σύστημα αυτόματης συγκόλλησης εσωτερικών σπειρών στο Τandem» του Τομέα Έλασης Αλουμινίου-Elval.Στην κατηγορία Αποτελεσματικά Logistics, βραβεύτηκε το «Quintiq Advanced Supply Chain Planning and Optimisation» του Τομέα Έλασης Αλουμινίου-Elval. Στην κατηγορία καινοτόμα προϊόντα, διακρίθηκε το καινοτόμο προϊόν TALOS XS του Τομέα Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων-Halcor.(εδώ)

 

Η ψηφιοποίηση κρίσιμων υποδομών του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας εν μέσω ενεργειακής μετάβασης και κλιματικής κρίσης καθώς και η προετοιμασία του ΑΔΜΗΕ απέναντι στις προκλήσεις της Κυβερνοασφάλειας αποτελούν κρίσιμες παραμέτρους της στρατηγικής του Διαχειριστή για τα επόμενα έτη, τόνισε ο κ. Μάνος Μανουσάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, σε ομιλία του στο συνέδριο Cyber Greece 2021. Οι τεκτονικές αλλαγές που συντελούνται στον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη, τόσο σε επίπεδο ενεργειακής μετάβασης όσο και σε επίπεδο ενοποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθιστούν επιβεβλημένο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης υλοποίησης του Target Model τον Νοέμβριο 2020, προχωράμε σήμερα στο επόμενο βήμα, το λεγόμενο «Market Reform Plan» και τη διασύνδεση με τις ευρωπαϊκές πλατφόρμες της αγοράς εξισορρόπησης. Οι μεταρρυθμίσεις του Market Reform Plan έχουν στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των πληροφοριακών υποδομών μέσω της διασύνδεσης με τις ευρωπαϊκές πλατφόρμες εξισορρόπησης (MARI/PICASSO), με στόχο την ενοποιημένη και αποτελεσματική ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.(εδώ)

 

Για μια ακόμη χρονιά ο Όμιλος Quest υποστηρίζει ενεργά τη διοργάνωση «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας», στο πλαίσιο της διαχρονικής συνεισφοράς του στην εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο τη διασύνδεσή της με τον επιχειρηματικό κόσμο, και συμβαδίζοντας με τις αξίες του Ομίλου για Βιώσιμη Ανάπτυξη και δημιουργία καινοτόμου αξίας για την κοινωνία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.«Πιστεύουμε στη δύναμη της τεχνολογίας να αλλάζει τον κόσμο. Έλα μαζί μας!» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Όμιλος Quest στους νέους με τη φετινή του παρουσία στη διοργάνωση. Οι εταιρίες του Ομίλου, Info QuestTechnologies, Uni Systems, iSquare και Team Candi, θα είναι εκεί με εκπροσώπους τους για να συνομιλήσουν με τους digital savvy επισκέπτες τις έκθεσης σχετικά με τις σημερινές προκλήσεις και ευκαιρίες που φέρνει ο νέος ψηφιακός κόσμος και η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, καθώς και τις δυνατότητες σταδιοδρομίας στον χώρο της τεχνολογίας. (εδώ)

 

6/10/2021

 

Η ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ,  όπως ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος,  έχει υλοποιήσει επενδύσεις της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ από τον Σεπτέμβριο του 2013 οπότε η έδρα της ΒΙΟΧΑΛΚΟ μεταφέρθηκε στο Βέλγιο.Το τελευταίο διάστημα, μόνο η Elval, έχει κάνει επενδύσεις 250 εκατομμυρίων ευρώ.Τα 150 εκατομμύρια, ποσό επενδύσεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, αντιστοιχούν στην εγκατάσταση του πιο σύγχρονου θερμού έλαστρου στην Ευρώπη και την Αμερική ενώ τα υπόλοιπα 100 είναι πρόσθετες επενδύσεις για την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας κατά 73%, με 520.000 τόνους δυναμικότητας έτοιμου προϊόντος, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε χρονική περίοδο δύο ετών.Να σημειωθεί πως ως τώρα, η Elval, είναι υπεύθυνη, για την παραγωγή 350.000 τόνων, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1% της παγκόσμιας παραγωγής των 30 εκατομμυρίων τόνων.Η Elval επωφελείται από τη διεθνή τάση αύξησης της ζήτησης προϊόντων αλουμινίουΗ Elval είναι υπεύθυνη για την παραγωγή αλουμινίου σε λαμαρίνες και φύλα, απασχολώντας 1.150 εργαζόμενους σε 9 εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα.(εδώ)

 

Παραδοσιακά, στο ξεκίνημα του τελευταίου τριμήνου κάθε χρονιάς, ο μηχανισμός JUMBO τίθεται σε ενθουσιώδη συναγερμό ώστε να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση της εορταστικής περιόδου. Κατά το τελευταίο τρίμηνο κάθε χρόνου -συνήθως- ο Όμιλος JUMBO πραγματοποιεί το 35% του ετήσιου κύκλου εργασιών.Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2021 οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατέγραψαν αύξηση κατά +2,5% περίπου.Για το εννεάμηνο του έτους (Ιανουάριος- Σεπτέμβριος 2021), οι συνολικές πωλήσεις για τον Όμιλο αυξήθηκαν κατά +8% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.Τον Σεπτέμβριο του 2021, συνέχισαν να λειτουργούν όλα τα φυσικά καταστήματα του Ομίλου στην Ελλάδα, με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών. Οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση, μαζί με το ηλεκτρονικό κατάστημα, κατά περίπου +6% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020.(εδώ)

 

Ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 300 εκατ ευρώ ετησίως θα παράγονται από το 2025 και μετά για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα κατευθύνεται σε επενδύσεις και μερίσματα. Σύμφωνα με την παρουσίαση της διοίκησης του Ομίλου στην ενημέρωση των αναλυτών, από τις παραπάνω ταμειακές ροές, το 35% με 45% ήτοι 105 - 135 εκατ ευρώ θα δοθούν για επενδύσεις, το 8% με 12% ήτοι 24 -35 εκατ ευρώ για αποπληρωμή εταιρικού δανεισμού και τα υπόλοιπα 130 με 150 εκατ ευρώ για την διανομή μερισμάτων, αγορές ιδίων μετοχών.Όσον αφορά τις επενδύσεις, τόσο αυτές που προωθεί όσο και αυτές στις οποίες συμμετέχει ο Όμιλος φτάνουν τα 6,5 δισ. ευρώ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η Εγνατία Οδός (συνολική επένδυση 2,7 δισ. μαζί με το αρχικό τίμημα του 1,5 δισ. ευρώ), το αιολικό πάρκο στον Καφηρέα, ισχύος 330 MW και συνολικής επένδυσης 569 εκατ. ευρώ καθώς και το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με Καζίνο (IRC) στο Ελληνικό, με αρχική συμμετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο 100% και συνολική επένδυση 1 δισ. ευρώ.(εδώ)

 

Υπεγράφη από τον Πρόεδρο της ΔΡΟΜΕ η σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πενταετή αποκλειστική προμήθεια επίπλων γραφείου σχεδιασμένων με κοινωνικά υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο.Η υπογραφή της σύμβασης είναι συνέχεια της από 21/09/2021 ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την παρέλευση των δέκα ημερών χωρίς την υποβολή ενστάσεων από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους.(εδώ)

 

Η TERNIALE LIMITED ανακοινώνει τα αποτελέσματα της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, την οποία υπέβαλε ο Προτείνων στις 09.08.2021 προς τους μετόχους της ελληνικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΟΜΙΛΟΣ IDEAL για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ η κάθε μία, τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι 16.437.196 μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε 52,22% περίπου του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας, με αντάλλαγμα 2,88 ευρώ ανά Μετοχή τοις μετρητοίς.(εδώ)

 

Σε νέο εθνικό πρωταθλητή στους τομείς των παραχωρήσεων, της ενέργειας και των κατασκευών εξελίσσεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Μεγάλα έργα που θα έχει ολοκληρώσει το 2025 θα αποδίδουν στους μετόχους της σωρευτικά έσοδα έως και το 2050 τουλάχιστον 20 δις. ευρώ.Ο όμιλος, σύμφωνα με όσα είπε η διοίκηση του στη Investor Day, επιδιώκει ελεύθερες ταμειακές ροές 300 εκ. ευρώ ετησίως από το 2025 και μετά. Με αυτά θα χρηματοδοτεί μέρος ενός επενδυτικού προγράμματος «μαμούθ» της τάξης των 6,5 δις. ευρώ, θα εξυπηρετεί τον δανεισμό τους και θα διανείμει μερίσματα στους μετόχους.Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ήδη έχει ταμειακά διαθέσιμα άνω του 1 δις. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να τρέξει και νέα έκδοση ομολογιακού δανείου. (εδώ)

 

Η εταιρία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ανακοινώνει, ότι με απόφαση της από 9-9-2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η διανομή ποσού 0,01 ευρώ ανά μετοχή, στο οποίο έχει ήδη υπολογιστεί η προσαύξηση του ποσού που αντιστοιχεί στις 489.916 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρία.Από το εν λόγω ποσό παρακρατείται ο αναλογών φόρος ποσοστού 5%, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 24 του ν. 4646/2019 και συνεπώς το συνολικό καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή, θα ανέλθει σε 0,0095 Ευρώ.Κατόπιν της έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της 30/6/2021 και την δημοσιοποίηση της καταχώρησης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο στοιχείων της Εταιρίας αποφασίσθηκε η αποκοπή να γίνει την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.(εδώ)


5/10/2021

 

Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στα οικονομικά μεγέθη της Λάμψα. Ειδικότερα, όμιλος αναμένεται στο τρέχον εξάμηνο  του έτους να απολέσει έσοδα 10 εκατ. ευρώ και 8 εκατ. ευρώ σε επίπεδο εταιρίας, ενώ τα οικονομικά της μεγέθη του χρόνου εκτιμάται πως θα βρίσκονται 75% κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Η διοίκηση της εισηγμένης αναμένει ζημιές και για το 2021, ωστόσο η εταιρία διαθέτει ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια.Στο πλαίσιο ενίσχυσης της ρευστότητάς της, η Λάμψα έχει προχωρήσει σε περαιτέρω συμφωνίες με τις δανείστριες τράπεζες για τη μεταφορά πληρωμής χρεολυσίων 7,9 εκατ. ευρώ  στην λήξη των δανείων, εκ των οποίων 5,2 εκατ. ευρώ ήταν πληρωτέα τη φετινή χρήση.Όσον αφορά τα ξενοδοχεία του ομίλου στην Σερβία, το μεν «Hyatt Regency Belgrade» κατέγραψε αύξηση κατά 15,06%, το δε «Mercure Excelsior» αύξηση κατά 82,37%.(εδώ)

 

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Νότια Αμερική, χώρες της Ευρώπης αλλά και Αμερική παρουσίασαν διψήφια ποσοστά ανάπτυξης σε επίπεδο εξαγωγών για την Ικτίνος διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τα μερίδια αγοράς της εισηγμένης σε ισχυρές αγορές υψηλών απαιτήσεων, δίνοντας παράλληλα σημαντική ώθηση στα οικονομικά της μεγέθη. Η ισχυροποίηση της θέσης της Ικτίνος στις συγκεκριμένες αγορές, αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της, όντας μια καθαρά εξαγωγική εταιρία με το 97% του κύκλου εργασιών της να κατευθύνεται σε περισσότερες από 90 χώρες, πολλές εκ των οποίων έχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου. Κατά το α’ εξάμηνο 2021, ο Όμιλος σημείωσε πωλήσεις € 19,5 εκατομμυρίων. Για το σύνολο της χρήσης, εκτιμούμε € 42,0 εκατομμυρίων. Οι πωλήσεις του Ομίλου κατά τα τελευταία έτη, εμφανίζουν σημαντικές διακυμάνσεις, οι οποίες εξαρτώνται από  Κατά τα τελευταία έτη, οι πωλήσεις του ΟμΑντίστοιχα σε επίπεδο Ομίλου η Ικτίνος σημείωσε 22% αύξηση πωλήσεων, 83% άνοδο EBITDA και 310,25%. Σε επίπεδο κερδών προ φόρων. (εδώ)

 

Ανάπτυξη χαρτοφυλακίου με νέα ακίνητα. Αύξηση της εύλογης αξίας  των επενδυτικών ακινήτων 29% στα 389,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους. Συνέχιση των επενδύσεων. Ισχυρές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης σε τουριστικά, εμπορικά και logistics. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της πορείας της Noval Property στο σύνολο της χρήσης. Η Noval Property διατηρεί υψηλή ρευστότητα και έχει ήδη συνάψει με την Εθνική Τράπεζα δύο νέες συμβάσεις παροχής με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό ύψους 55 εκατ. ευρώ, με την γραμμή ύψους 12 εκατ. ευρώ να λήγει στις 31 Οκτωβρίου.(εδώ)

 

Το αργότερο στις αρχές του επόμενου χρόνου, πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αναβάθμισης του αποχετευτικού δικτύου που πραγματοποιούν συνεργεία της ΕΥΑΘ ΑΕ επί της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνολικά οι εργασίες στην παραλιακή ζώνη της πόλης θα διαρκέσουν μέχρι τον Μάιο του 2022.Επισημαίνεται ότι τα προαναφερόμενα έργα αποτελούν μέρος μιας σειράς πρότζεκτ που έχει προγραμματίσει η εταιρία για την αναβάθμιση του αποχετευτικού δικτύου της Θεσσαλονίκης στην παραλιακή ζώνη, από το λιμάνι μέχρι και το Αγγελοχώρι, συνολικού προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ.(εδώ)

 

Η συμμετοχή στον BIAN αποτυπώνει πλήρως την κουλτούρα της INTRASOFT για συνεχή εξέλιξη και επέκταση του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών της, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες των πελατών της στον Τραπεζικό τομέα, αλλά και να τις ξεπερνά. Η νέα αυτή συνεργασία θα δώσει στην INTRASOFT την ευκαιρία να συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση της επόμενης γενιάς των τραπεζικών IT προτύπων, σε παγκόσμιο επίπεδο.Η INTRASOFT International μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του BIAN θα βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία, ανταλλάσσοντας απόψεις και γνώσεις σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τάσεις. Κοινό τους στόχο αποτελεί η διαμόρφωση των προτύπων του BIAN και ο σχεδιασμός της νέας εποχής του λογισμικού για τις τράπεζες.(εδώ)

 

Ο ΤΙΤΑΝ αποκτά τον πρώτο τράκτορα LNG (Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) για τις μεταφορές τσιμέντου εντός Ελλάδας, μία πιλοτική δράση σε συνεργασία με την εταιρία BlueFuel και τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, με σημαντικά οφέλη τόσο για την ανταγωνιστικότητα όσο και για το περιβάλλον. Επιπλέον της μείωσης κόστους λειτουργίας και συντήρησης, μέσω της χρήσης LNG σε βαρέα οχήματα επιτυγχάνεται μείωση έως 25% στις εκπομπές CO2 και ταυτόχρονα εξαλείφονται κατά 100% οι εκπομπές SΟx (οξείδια του θείου) και μικροσωματιδίων, ενώ οι εκπομπές ΝΟx (οξείδια του αζώτου) μειώνονται κατά 80%. Ένα ακόμα όφελος, ιδιαίτερα σημαντικό στο αστικό περιβάλλον, είναι η μείωση του θορύβου σε ποσοστό 50%.(εδώ)

 

Η Profile Software, διεθνής εταιρία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, συμμετέχει και πάλι στις εργασίες του  Sibos, ως partner/sponsor, του μεγαλύτερου διεθνές συνεδρίου για τον τραπεζικό τομέα, το οποίο πραγματοποιείται διαδικτυακά στις 11-14 Οκτωβρίου. Με παρουσία σε 45 χώρες, 30 χρόνια εμπειρίας και συνεχείς επενδύσεις σε R&D, η Profile παρέχει ήδη συστήματα που ενσωματώνουν προηγμένες δυνατότητες, εξασφαλίζοντας επιτυχημένο ψηφιακό μετασχηματισμό σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στελέχη της Profile θα παρουσιάσουν στους online επισκέπτες τις νέες πλατφόρμες της που υποστηρίζουν το «Digital Transformation in Action», με πραγματικό αυτοματισμό, χρήση πολλαπλών API και πολλά άλλα καινοτόμα στοιχεία, εμβαθύνοντας στις προκλήσεις που εμφανίζονται για το μέλλον του τραπεζικού κλάδου. (εδώ)

 

4/10/2021

 

Ό Όμιλος ΕΛΒΕ το πρώτο εξάμηνο του 2021 παρουσίασε, πτώση σε πωλήσεις κατά 9,81%, οι οποίες μειώθηκαν σε 13,9 εκατ. ευρώ, μείωση μικτών κερδών κατά 8,80% σημαντική αύξηση προ φόρων κερδών 34%,ισχυρή άνοδος κατά 43,24% των μετά φόρων κερδών. Η Μητρική Εταιρία το πρώτο εξάμηνο του 2021 παρουσίασε, αύξηση κατά 4,41% στον κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 6,4 εκατ. ευρώ, αύξηση μικτών κερδών κατά 6,45% σημαντική αύξηση κατά 26,91% στα κέρδη προ φόρων, άνοδος κατά 34,82% στα κέρδη μετά φόρων.Ο Όμιλος και η Εταιρία διατήρησαν την ισχυρή χρηματοοικονομική τους θέση. Τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία αποτιμώνται σε 3,4 εκατ. ευρώ,. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα του πρώτου εξαμήνου του 2021 του Ομίλου είναι 2,6 εκατ. ευρώ, ενώ της Εταιρίας είναι 1,6 εκατ. ευρώ. (εδώ)

 

Σε φάση αξιολόγησης οι φάκελοι των 24 υποψηφίων για τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δικτύου διανομής σε όλη τη χώρα. Στην Αττική η μεγαλύτερη εργολαβία ύψους 421 εκατ. ευρώ.Οι τέσσερις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίος, ΙΝΤΡΑΚΑΤ αλλά και 20 συνολικά μικρότερες τεχνικές επιχειρήσεις και κοινοπραξίες διεκδικούν τις 37 εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ που αποτελούν ένα γιγαντιαίο επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη τετραετία, με option για πρόσθετα έργα 800 εκατομμυρίων ευρώ.Ο ανταγωνισμός που αναπτύσσεται για τα έργα του διαχειριστή που ο προϋπολογισμός τους ισοδυναμεί με το κόστος για την νέα γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας είναι πολύ μεγάλος όπως άλλωστε και οι εκπτώσεις που δόθηκαν από τις τεχνικές εταιρίες που σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποιες εργολαβίες έφτασαν το 47%.(εδώ)

 

Η ζήτηση για χαλυβουργικά προϊόντα αυξάνεται κατακόρυφα. Η προσφορά είναι περιορισμένη και οι τιμές των μετάλλων έχουν πάρει την ανιούσα. Την ίδια στιγμή, ο κατασκευαστικός κλάδος έχει αναθερμανθεί, ενώ το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα δώσουν ώθηση στην αγορά. Τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με τις επενδύσεις που «τρέχει» η Τζιρακιάν, δημιουργούν θετικές προοπτικές για την εταιρία.Η δυναμική της εισηγμένης επιβεβαιώθηκε και από τα αποτελέσματα εξαμήνου. Κατέγραψε αύξηση κύκλου εργασιών 92,3% στα 15,16 εκατ. ευρώ, υπερπολλαπλασιαμό κερδών από τα 0,125 εκατ. ευρώ στα 1,84 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια εκτινάχθηκαν 133,33% στα 9,1 εκατ. ευρώ.(εδώ)

 

Σε συνέχεια της από 23 Ιουλίου 2021 σχετικής ανακοίνωσης, η Quest Συμμετοχών Α.Ε., γνωστοποιεί ότι την 1 Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η απόκτηση της συμμετοχής του Ομίλου Quest, μέσω της 100% θυγατρικής εταιρίας Uni Systems M.A.E. στο μετοχικό κεφάλαιο της Intelli Solutions A.E.. Στο πλαίσιο της καταρτισθείσας συμφωνίας η Uni Systems αποκτά το 55,2% μέσω αγοραπωλησίας και μεταβίβασης μετοχών από τους παλαιούς μετόχους και ακολούθως το 4,8% μέσω συμμετοχής της σε αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intelli Solutions A.E., ήτοι στο σύνολο η Uni Systems αποκτά το 60%. Το συνολικό τίμημα της συμφωνίας για την απόκτηση του 60% ανέρχεται σε €3.800.000, ενώ η συνολική επένδυση εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα € 5.200.000 στην επόμενη διετία μέσω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού προς τους παλαιούς μετόχους.(εδώ)

 

Η Παπουτσάνης ανακοίνωσε ότι την 01.10.2021 το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διανομή επιπλέον μερίσματος από τα κέρδη του οικονομικού έτους 2020 στους δικαιούχους μετόχους συνολικού ποσού ευρώ 539.536,74, το οποίο στις 4/10/2021 αντιστοιχεί σε 0,02 ευρώ ανά μετοχή, που στις 4/10/2021 ανέρχονται σε 28.007. Ως έχει η κατάσταση σήμερα το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε καθαρό πληρωτέο μέρισμα 0,019€ ανά μετοχή μετά την παρακράτηση φόρου ποσοστού 5%.  (εδώ)

 

Φωτοβολταϊκό έργο 52,8MW στην ιταλική δημοπρασία ΑΠΕ διασφάλισε η Mytilineos, ενισχύοντας τη θέση της στην ενεργειακή αγορά της γειτονικής χώρας. Όπως ανακοινώθηκε ειδικότερα, η εταιρία διαφάλισε μία 20ετή χρηματοπιστωτική σύμβαση επί διαφορών (CFD) με την ιταλική κρατική εταιρία GSE, με τιμή 65.17 ευρώ/MWh. Η σύμβαση αναφέρεται συγκεκριμένα σε ένα φωτοβολταϊκό 52,8MW με την ονομασία Porto Torres, το οποίο βρίσκεται στη βορειοδυτική Σαρδηνία, μια περιοχή που η Mytilineos κατατάσσει ως κόμβο για την ιταλική αγορά. Το Porto Torres έχει αναπτυχθεί πλήρως από τον Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) και είναι έτοιμο για κατασκευή. Επιπλέον, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο που συμμετείχε στην 6η ιταλική δημοπρασία (Decreto FER) για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).(εδώ)

 

1/10/2021

 

Η PRODEA Investments ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το α’ εξάμηνο του 2021 ανήλθαν σε €108,8 εκατ. έναντι €28,1 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο το 2020. Το καθαρό κέρδος από αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία ανήλθε σε €57,3 εκατ. (έναντι καθαρών ζημιών €5,5 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2020) αντικατοπτρίζοντας την θετική τάση του κλάδου εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων και λοιπών μη επαναλαμβανόμενων κονδυλίων (adjusted EBITDA) ανήλθαν σε €47,4 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2021 έναντι €50,5 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2020 και τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (Funds from Operations – FFO) ανήλθαν σε €30,4 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2021 έναντι €35,6 εκατ. την αντίστοιχο περίοδο του 2020. Η διαφορά στα καθαρά κέρδη είναι αποτέλεσμα κυρίως της πώλησης ακινήτων το 2020, συνεπεία της οποίας καταγράφηκαν κέρδη €4,7 εκατ. το 2020..(εδώ)

 

Η Quest Συμμετοχών γνωστοποιεί ότι στις 30/09/2021 ολοκληρώθηκε η συναλλαγή πώλησης της συμμετοχής της στην εταιρία Cardlink στον Όμιλο Worldline. Το ποσό που λαμβάνει η Quest Συμμετοχών είναι  ¤93 εκατ. σε μετρητά, εξασφαλίζοντας (μετά και από όλα τα σχετικά με την συναλλαγή έξοδα) υπεραξία ¤85 εκατ. περίπου,  επί  του ποσού της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών. Η Quest Συμμετοχών έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία σημαντικής αξίας στις θυγατρικές της εταιρίες αλλά και οφέλους στους εργαζόμενους και τους λοιπούς «stakeholders» τους. Παράλληλα δημιουργεί υπεραξίες στους μετόχους της από την πώληση διαφόρων συμμετοχών της. (εδώ)

 

Αύξηση ύψους 9,74% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Space Hellas το Α' εξάμηνο του 2021 και ανήλθε σε € 36,3 εκ., έναντι € 33,04 εκ. το 2020. Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε € 8,24 εκ. το Α' εξάμηνο του 2021 έναντι € 7,08 εκ. το 2020, ενώ το EBITDA έκλεισε σε € 3,3 εκ. έναντι € 2,9 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Η αύξηση αυτή αποτυπώνει τη συνεχιζόμενη αύξηση του μεριδίου αγοράς του Ομίλου, συνέπεια της σημαντικής συμμετοχής του σε έργα ψηφιοποίησης του δημοσίου που βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης, καθώς και της ταυτόχρονης διατήρησης του κόστους σε σταθερά επίπεδα. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 1.305 χιλ. το Α' εξάμηνο του 2021 έναντι € 1.062 χιλ. το 2020 παρουσιάζοντας αύξηση 22,8%. Τέλος, τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε € 1.063 χιλ. έναντι € 640 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020 παρουσιάζοντας αύξηση 66%.(εδώ)

 

Τα βασικότερα στοιχεία των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου ΕΛΓΕΚΑ κατά το Α΄ Εξάμηνο του 2021 είναι Η συγκράτηση πωλήσεων, σημειώνοντας μικρή υποχώρηση της τάξης του -1,9% καθώς ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα € 90,4 εκατ. έναντι € 92,2 εκατ. τη συγκρίσιμη περίοδο του 2020, ως συνέπεια της οριοθετημένης πλέον ζήτησης σε συγκεκριμένες κατηγορίες της αγοράς λιανικού εμπορίου τροφίμων και λοιπών καταναλωτικών αγαθών, η οποία ωστόσο αντισταθμίστηκε από τη θετική πορεία που συνεχίζει να καταγράφει ο τομέας των logistics. Η βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους από 16,65% σε 17,55%, λόγω βελτίωσης του μίγματος πωλήσεων, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση των μικτών κερδών κατά το ποσό των € 515 χιλ.. Η συγκράτηση του λειτουργικού κόστους σε σχετικά σταθερά επίπεδα με αποτέλεσμα το περιθώριο EBITΑ (Αποτέλεσμα προ τόκων και φόρων) να διαμορφωθεί σε 3,90% το Α’ εξάμηνο του 2021 έναντι 3,43% τη συγκρίσιμη περίοδο του 2020.  Η περαιτέρω μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους κατά 3,33% σε σχέση με τη συγκρίσιμη περίοδο του 2020, ήτοι κατά € 105 χιλ. (εδώ)

 

Η Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π. ανακοινώνει για το Α’ εξάμηνο του 2021 σημαντική αύξηση της τάξεως του 42,1% των εσόδων από μισθώματα, τα οποία ανήλθαν σε €8,1 εκ. έναντι €5,7 εκ. του αντίστοιχου εξαμήνου του 2020. Ιδιαιτέρα σημαντική αύξηση παρουσίασαν επίσης και τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, τα οποία ανήλθαν σε €8,9 εκ. έναντι €2,7 εκ. της αντίστοιχης περιόδου του 2020. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 καθώς ανήλθαν σε €12,2 εκ. από €5,3 εκ. Παρόμοια αύξηση σημείωσαν και τα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων, κερδών από αναπροσαρμογή και πωλήσεων επενδυτικών ακινήτων (adjusted EBITDA) καθώς ανήλθαν σε €4,1 εκ έναντι €1,7 εκ. του αντίστοιχου εξαμήνου του 2020. (εδώ)

 

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. («ΟΤΕ»), ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η πώληση στην Orange Romania του ποσοστού (54%) που κατείχε ο ΟΤΕ στην Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”). Το τελικό τίμημα ανήλθε στα €295,6 εκατ. Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι θα διανείμει στους μετόχους του περίπου €174 εκατ. με την μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών. Η διανομή του μερίσματος, υπό την αίρεση εταιρικών εγκρίσεων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2021. Ο ΟΤΕ θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση με τις σχετικές λεπτομέρειες. (εδώ)

 

Ο κύκλος εργασιών της Εταιρίας Βαρβαρέσος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 διαμορφώθηκε σε 4,095 εκατ. Ευρώ έναντι 3,825 εκατ. Ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2020 αυξημένος κατά 7,06%. Οι εξαγωγές κατά το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 4,03 εκατ. Ευρώ ποσοστό 98,5% των συνολικών πωλήσεων. Τα αποτελέσματα προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του εξαμήνου 2021 ανήλθαν σε ζημίες -1,456 εκατ. Ευρώ έναντι ζημιών -1,586 εκατ. Ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Τα αποτελέσματα της εταιρίας εμφανίζουν ζημίες -2,45 εκατ. Ευρώ έναντι ζημιών -3,19 εκατ. Ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης περιόδου.(εδώ)

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ., ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι, εγκρίθηκε το σχέδιο διάσπασης της Εταιρίας δι’ απόσχισης κλάδου με σύσταση νέας εταιρίας. Ειδικότερα, η διάσπαση θα αφορά στην απόσχιση του κλάδου διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών και πετροχημικών της Εταιρίας, τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού του οποίου περιλαμβάνονται στη λογιστική κατάσταση του αποσχιζόμενου κλάδου της 30.06.2021. Όλες οι πράξεις, που διενεργούνται από τη Διασπώμενη μετά την ημερομηνία της λογιστικής κατάστασης (30.06.2021) και αφορούν στον αποσχιζόμενο κλάδο, θα θεωρούνται ως διενεργηθείσες για λογαριασμό της Διασπώμενης.Η  ΕΛΠΕ καθίσταται μέτοχος της Επωφελούμενης λαμβάνοντας το σύνολο των μετοχών εκδόσεως της Επωφελούμενης και ειδικότερα 130.100.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €10,00 εκάστη.(εδώ)

 

Η Interlife, αύξησε την παραγωγή μικτών δεδουλευμένων ασφαλίστρων κατά 2,49%. Επιπλέον, η σχέση συμμετοχής στην παραγωγή ασφαλίστρων μεταξύ των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του κλάδου Αστικής Ευθύνης Οχημάτων και των Λοιπών Κλάδων κατά Ζημιών, διαμορφώθηκε σε 57%/43% (έναντι 59%/41% για το αντίστοιχο διάστημα του έτους 2020).Το επενδυτικό αποτέλεσμα κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 193% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του έτους 2020. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στις χαμηλές επιδόσεις του πρώτου εξάμηνου του έτους 2020 σχετικά με την αποτίμηση των χρηματοοικονομικών στοιχείων λόγω επίδρασης του COVID-19 αλλά και στη στρατηγική προσαρμογή του επενδυτικού χαρτοφυλακίου στις σημερινές οικονομικές συνθήκες.(εδώ)

 

Στη σύναψη δύο μακροπρόθεσμων ομολογιακών δανείων με την Εθνική Τράπεζα, μέχρι συνολικού ποσού 20 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος. Το πρώτο δάνειο των 14,2 εκατ. ευρώ, 12ετούς διάρκειας με δικαίωμα επέκτασης επιπλέον τρεισήμισι ετών και σταθερό επιτόκιο δανεισμού, είναι χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Υποδομών. Το δεύτερο δάνειο, μέχρι ποσού 5,8 εκατ. ευρώ, είναι και αυτό 12ετούς διάρκειας με δικαίωμα επέκτασης επιπλέον τρεισήμισι ετών, με κυμαινόμενο επιτόκιο δανεισμού.  Η πρώτη δόση αποπληρωμής και για τα δύο δάνεια είναι καταβλητέα τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώ η περίοδος εκτοκισμού είναι εξαμηνιαία. Ήδη, η εταιρία έχει προβεί στην εξόφληση βραχυπρόθεσμου δανεισμού ύψους 5 εκατ. ευρώ δυνάμει της δανειακής σύμβασης των 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ βάσει της δανειακής σύμβασης των 14,2 εκατ. ευρώ έχει δεσμευτεί συμβατικά στην αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού ύψους 10 εκατ. ευρώ. (εδώ)

 

Η δεκαετής συμβολή του Ομίλου ΟΤΕ στη μετάβαση του κράτους, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή, αναγνωρίστηκε, καθώς απέσπασε τo κορυφαίο βραβείο “ΙCT Company of the Decade” στα φετινά Impact Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Αwards.Με έντονη δραστηριοποίηση στον τομέα του IT Integration, o Όμιλος ΟΤΕ έχει καθιερωθεί ως συνεργάτης επιλογής για την υλοποίηση σύγχρονων λύσεων στους τομείς του Digital και Cloud Transformation, της ασφάλειας πληροφοριών, του Internet of Things, της υγείας, του τουρισμού και της ενέργειας.Η σύγκλιση των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ICT- Information and Communication Technology), συνιστά βασική κινητήρια δύναμη της καινοτομίας και της ανάπτυξης των εθνικών οικονομιών παγκοσμίως.(εδώ)

 

Στον τομέα των υγρών καυσίμων εσωτερικής αγοράς η ΕΛΙΝΟΙΛ πραγματοποίησε για το 1ο εξάμηνο του 2021 συνολικές πωλήσεις 226.208 ΜΤ έναντι 275.322 ΜΤ την αντίστοιχη περίοδο του 2020, σημειώνοντας μείωση -18%.Η μείωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αυξημένες πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης κατά το Α’ πεντάμηνο του 2020 κυρίως εξ’ αιτίας της εξαιρετικά χαμηλής τιμής του πετρελαίου, αλλά και της παράτασης της περιόδου θέρμανσης ανάμεσα στα μέτρα που είχαν ληφθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης του covid-1. Αντίθετα, οι πωλήσεις των καυσίμων κίνησης (βενζίνες και πετρέλαιο κίνησης) παρέμειναν στα ίδια επίπεδα έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2020, ενώ οι πωλήσεις του μαζούτ- ασφάλτου κινήθηκαν στο -33%.Στα στερεά καύσιμα οι πωλήσεις ανήλθαν σε 35.084 ΜΤ σε σχέση με 41.343 ΜΤ το 1ο εξάμηνο του 2020, σημειώνοντας μείωση κατά -15%. Οι πωλήσεις λιπαντικών εσωτερικής αγοράς ανήλθαν σε 558 τόνους έναντι 521 τόνους την αντίστοιχη περίοδο του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατά +7%(εδώ)

 

30/9/2021

 

Οι συνολικές πωλήσεις του Α΄ εξαμήνου της Εταιρίας Κλουκίνας Λάππας, μετά και την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου μέρους των φυσικών καταστημάτων της στις 5 Απριλίου κατέγραψαν αύξηση 17,21% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020, ενώ ξεπέρασαν και κατά 4,71% και το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019.Σε επίπεδο Ομίλου ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε ευρώ 12.668.646 έναντι ευρώ 10.486.601 αυξημένος κατά 20,81% σε σχέση με το Α εξάμηνο του 2020. Τα αποτελέσματα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν σε ευρώ 3.406.171 έναντι ευρώ 2.331.709 το Α εξάμηνο του 2020, σημειώνοντας αύξηση κατά 46,08%. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανέρχονται σε κέρδη ευρώ 1.320.905 έναντι ζημιών ευρώ 24.685. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε κέρδη ευρώ 961.739 έναντι ζημιών ευρώ 521.295 που είχαν καταγραφεί το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.(εδώ)

 

Αύξηση Πωλήσεων, Κερδών και βελτίωση Καθαρής Θέσης παρουσιάζει ο Όμιλος Lavipharm κατά το Α' Εξάμηνο του 2021. Πιο συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες Πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 19,6 εκατ. από Ευρώ 18,3 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, παρουσιάζοντας αύξηση 7,1%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιβάρυνση από rebates και clawbacks ανήλθε για τις δύο περιόδους σε Ευρώ 2,5 εκατ. και Ευρώ 1,6 εκατ. αντίστοιχα, μειώνοντας ισόποσα τον Κύκλο Εργασιών. Το Μικτό Κέρδος διαμορφώθηκε σε Ευρώ 8,4 εκατ. από  Ευρώ 8,2 το Α' εξάμηνο του 2020, αυξημένο κατά 1,55%. Το EBITDA ανήλθε σε Ευρώ 4,94 εκατ. από Ευρώ 4,37 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενισχυμένο κατά 13%.Τα ενοποιημένα Κέρδη Προ Φόρων ανήλθαν σε Ευρώ 3,2 εκατ. έναντι Ευρώ 2,7 εκατ. το Α' Εξάμηνο του 2020 και τα Κέρδη μετά από Φόρους και Μη ελέγχουσες συμμετοχές σε Ευρώ 2,6 εκατ. έναντι Ευρώ  2,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ενοποιημένα Ίδια Κεφάλαια ενισχύθηκαν κατά Ευρώ 2,6 εκατ. (εδώ)

 

Η ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ κάτοχος του 51% των μετοχών του Ομίλου της ΑΔΜΗΕ , δημοσιεύει τα οικονομικά αποτελέσματα για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021.Καθαρά κέρδη 20,6 εκατ. ευρώ (+2,8% σε σχέση με το α’ εξάμηνο 2020) Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο του 2021 έχει καταβληθεί: υπόλοιπο μικτού μερίσματος ανά μετοχή 0,018 που αφορά την χρήση 2020 και εγκρίθηκε από την Ετήσια Γενική Συνέλευση και μικτό προμέρισμα ανά μετοχή 0,085 που αφορά την χρήση 2021 συνιστώντας συνολική καταβολή 0,103 ευρώ ανά μετοχή. Όμιλος ΑΔΜΗΕ: Ανθεκτικότητα στις λειτουργικές επιδόσεις και την καθαρής κερδοφορίας με επιτάχυνση του επενδυτικού προγράμματος.Τα Συνολικά Έσοδα ανήλθαν στα 137,9 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 0,2% σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο 2020.Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 96,7 εκατ. ευρώ (από 96,9 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο 2020). Το συγκρίσιμο EBITDA διαμορφώθηκε στα 94,2 εκατ. ευρώ έναντι 97,3 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο 2020, σημειώνοντας μείωση 3,2%. (εδώ)

 

Η MEVACO γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό,ότι ανέλαβε την κατασκευή - παραγωγή μεταλλικών βάσεων φωτοβολταϊκών πάρκων ανά την  ελληνική  επικράτεια συνολικής εκτιμώμενης αξίας 5,8 εκ. Ευρώ περίπου.Σύμφωνα με το τεθέν χρονοδιάγραμμα, η παραγωγή και η παράδοση των ως άνω μεταλλικών βάσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρήσεως.(εδώ)

 

Η μητρική εταιρία  Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου στο Α’ εξάμηνο του 2021 πραγματοποίησε πωλήσεις από τη δραστηριότητά της στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας στο ποσό των €4.339,02 χιλ. έναντι €2.972,17 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 46%. Σε επίπεδο ομίλου, ο κύκλος εργασιών στο Α’ εξάμηνο της χρήσης 2021 ανήλθε στο ποσό των €7.817,2 χιλ. έναντι ποσού €4.571,2 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2020 παρουσιάζοντας αύξηση 71%. Η θυγατρική ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΗΝΕΙΑΣ 2 Α.Ε. και στην παρούσα χρήση επηρέασε θετικά τον κύκλο εργασιών του ομίλου κατά το ποσό των €253,48 χιλ.  Τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ανήλθαν σε €314,9 χιλ. έναντι ζημιών €158,77 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Σε επίπεδο ομίλου τα προ φόρων κέρδη στο Α’ εξάμηνο του έτους 2021 ανήλθαν σε €1.223,51 χιλ. έναντι ζημιών €2,22 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης(εδώ)

 

Η Πλαστικά Θράκης γνωστοποίησε ότι αποφάσισε τη διανομή (καταβολή) προς τους μετόχους της Εταιρίας προσωρινού μερίσματος για την εταιρική χρήση 2021 με βάση τις ενδιάμεσες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της περιόδου 01.01.2021-30.06.2021. Το προσωρινό μέρισμα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 4.750 χιλ. ευρώ (μικτό ποσό), αντιστοιχεί σε 0,1086 ευρώ ανά μετοχή (μικτό ποσό) και υπόκειται σε παρακράτηση ποσοστού 5%, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4646/2019 (ΦΕΚ Α' 201/12.12.2019). Το ποσό του προσωρινού μερίσματος ανά μετοχή που θα καταβληθεί τελικώς θα προσαυξηθεί κατά το ποσό του αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που θα κατέχει η Εταιρία κατά την ημερομηνία αποκοπής. (εδώ)

 

Οι συνολικές πωλήσεις του Α΄ εξαμήνου της Εταιρίας Βογιατζόγλου,κατέγραψαν αύξηση 17,21% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020, ενώ ξεπέρασαν και κατά 4,71% και το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019.Σε επίπεδο Ομίλου ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε ευρώ 12.668.646 έναντι ευρώ 10.486.601 αυξημένος κατά 20,81% σε σχέση με το Α εξάμηνο του 2020. Τα αποτελέσματα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν σε ευρώ 3.406.171 έναντι ευρώ 2.331.709 το Α εξάμηνο του 2020, σημειώνοντας αύξηση κατά 46,08%. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανέρχονται σε κέρδη ευρώ 1.320.905 έναντι ζημιών ευρώ 24.685. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε κέρδη ευρώ 961.739 έναντι ζημιών ευρώ 521.295 που είχαν καταγραφεί το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.(εδώ)

 

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου INTRACOM  διαμορφώνονται σε € 220,0 εκατ., έναντι € 216,6 εκατ., το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε στα € 2,2 εκατ. έναντι € 12,6 εκατ. το Η1 2020. Το αποτέλεσμα προ φόρων διαμορφώθηκε σε €-14,0 εκατ. έναντι € -2,3 εκατ. το Η1 2020.Ο Όμιλος INTRASOFT INTERNATIONAL στο Η1 2020 συνέχισε την επιτυχημένη του πορεία τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και λειτουργικής κερδοφορίας. Κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 8,4% (Η1 2021: € 101,1 εκατ., Η1 2020: € 93,3 εκατ.), και αύξηση στο EBITDA από € 9,5 εκατ. το Η1 2020 σε € 9,9 εκατ. το Η1 2021. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €3,0 εκατ. έναντι € 3,3 εκατ. το Η1 2020. Η υπογραφή νέων συμβάσεων έφτασε το Η12021 στα € 297 εκατ., διαμορφώνοντας ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων στις 30/6/2021 που προσεγγίζει τα € 900 εκατ. (εδώ)

 

Οι πωλήσεις της Εταιρίας Intrakat στο Α’ 6μηνο του 2021 διαμορφώθηκαν σε € 86,7 εκ. έναντι € 79,5 εκ. του Α 6μήνου του 2020, σημειώνοντας σχετική αύξηση κατά 9,03%. Τα αποτελέσματα προ φόρων της Εταιρίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες € -9,9 εκ. έναντι ζημιών € -3,2 εκ. της αντίστοιχης περιόδου του 2020, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημίες € -10,5 εκ. έναντι ζημιών € -3,3 εκ. Το EBITDA της Εταιρίας διαμορφώθηκε για το Α’ 6μηνο του 2021 σε ζημίες € -4,2 εκ. έναντι κερδών € 2,6 εκ. του Α 6μήνου του 2020, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA σε ζημίες € -3,9 εκ. έναντι κερδών € 2,5 εκ. Οι πωλήσεις του Ομίλου στο Α’ 6μηνο του 2021 διαμορφώθηκαν σε € 87,0 εκ. έναντι € 86,9 εκ. του Α 6μήνου του 2020. Σημειώνεται ότι στις πωλήσεις του Ομίλου έχουν απαλειφθεί πωλήσεις € 8,8 εκ. που αφορούν πωλήσεις της INTRAKAT προς θυγατρικές της εταιρίες, για κατασκευαστικά έργα που εκτελεί η Εταιρία γι’ αυτές.(εδώ)

 

«Αύξηση θέσεων» (overweight ) με τιμή στόχο τα 8,5 ευρώ (από τα 6,6 ευρώ προηγουμένως), συστήνει πλέον για τη μετοχή της Aegean Airlines, η Euroxx Χρηματιστηριακή, θεωρώντας πως είναι καλά τοποθετημένη για τη μετα-πανδημία εποχή, επισημαίνοντας πως αντιμετώπισε καλά την κρίση, λόγω του ισχυρού ισολογισμού της, της έμπειρης διοίκησης και της αυξημένης ελκυστικότητας της Ελλάδας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού. Εκτιμά πως τα χειρότερα έχουν περάσει, με την εταιρία να σημειώνει οριακά θετικό EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) κατά 4 εκατ. ευρω, το β΄ τρίμηνο, ενώ το τρίτο τρίμηνο θα είναι το πρώτο κερδοφόρο σε προ φόρων επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.(εδώ)

 

Η SATO ανακοινώνει πως για την περίοδο 01/01/2021 έως 30/06/2021  ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €8.750 χιλ. έναντι €7.024 χιλ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση κατά € 1.726 χιλ. ή 24,57%. Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε €3.747 χιλ. έναντι €2.767 χιλ. με το μικτό περιθώριο να βρίσκεται στο 42,82% έναντι 39,40%.(εδώ)

 

Με τη δημιουργία 14 σημείων φόρτισης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" (ΔΑΑ) η ΔΕΗ συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς την υλοποίηση δράσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος μεταφορών. Σε συνεργασία με τον ΔΑΑ, η ΔΕΗ Blue δημιουργεί τον πρώτο σταθμό Δημόσιας Φόρτισης σε Αεροδρόμιο, συνδυάζοντας στον ίδιο σταθμό μια ποικιλία από φορτιστές AC και ταχυφορτιστές DC που φορτίζουν μέχρι 120 kW, και μπορούν να καλύψουν πολλές διαφορετικές ανάγκες Ηλεκτρικών Οχημάτων στο ίδιο σημείο.  Με τη δημιουργία 14 σημείων φόρτισης συνολικά, η ΔΕΗ Blue δημιουργεί το μεγαλύτερο hub σημείων φόρτισης στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη και εύκολη για τους ταξιδιώτες και επισκέπτες του ΔΑΑ. (εδώ)

 

29/9/2021

 

Κατά το Α’ εξάμηνο 2021, η CNL Capital πέτυχε ικανοποιητικές οικονομικές επιδόσεις, επιστρέφοντας στην κερδοφορία, έναντι ζημιών κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η επενδυτική δραστηριότητα της Εταιρίας, συνεχίστηκε απρόσκοπτα, προσαρμοσμένη στις προκλήσεις της πανδημίας του Covid-19. Η ζήτηση κεφαλαίων αυξήθηκε σταθερά το διάστημα αυτό, χωρίς όμως ακόμα να έχει επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα. Αντίστοιχα η Εταιρία, όπως και κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2020, επικέντρωσε το επενδυτικό της ενδιαφέρον σε εταιρίες των οποίων οι δραστηριότητες δεν έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Ως αποτέλεσμα, η CNL Capital επένδυσε κατά το Α’ εξάμηνο 2021 το συνολικό ποσό των € 5,55 εκατ. καλύπτοντας 10 νέες εκδόσεις ομολογιακών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μια επίδοση οριακά υψηλότερη εκείνης του Α’ εξαμήνου 2020 (10 νέες εκδόσεις συνολικής αξίας € 5,47 εκατ.).(εδώ)

 

Ο Όμιλος ΆΒΑΞ ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα Α' εξαμήνου 2021, τα οποία πιστοποιούν τη συνέχιση της θετικής πορείας που καταγράφηκε εντός του 2020 και τις σημαντικές επιτυχίες του Ομίλου, με προεξάρχουσα την υπογραφή της σύμβασης για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. Πιο αναλυτικά, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου κατέγραψε αύξηση 24,7% και διαμορφώθηκε στα €324,3 εκατ. έναντι €259,9 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο 2020. Από αυτά €254,3 εκατ. προέρχονται από κατασκευές (78% των συνολικών εσόδων του Ομίλου), €1.9 εκατ. από παραχωρήσεις (30,4% των συνολικών εσόδων του Ομίλου), €62.7 εκατ. από ενέργεια (19,9% των συνολικών εσόδων του Ομίλου) και €5,4 εκατ. από λοιπές δραστηριότητες (7,1% των συνολικών εσόδων του Ομίλου).Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €32,1 εκατ. έναντι €26,7 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20,2% ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σημαντικός ρόλο έπαιξαν τα έργα που υλοποιούνται στο εξωτερικό. (εδώ)

 

Η Cairo Mezz  κατέχει ομολογίες ενδιάμεσης και μειωμένης εξασφάλισης εκδόσεως των εταιριών ειδικού σκοπού που κατέχουν το Χαρτοφυλάκιο Cairo1. Η κατοχή και διαχείριση των Ομολογιών είναι η κύρια δραστηριότητα της Εταιρίας και δε σκοπεύει να αναπτύξει άλλη δραστηριότητα πέραν αυτής. Τα βασικά μεγέθη της Εταιρίας για το πρώτο εξάμηνο του έτους που έληξε είναι, EBITDA 140.954 έναντι 78.844 του προηγούμενου εξαμήνου. Επενδύσεις στη δίκαιη αξία μέσω των αποτελεσμάτων  56.017.137. (εδώ)

 

Ανακοινώνεται από την εταιρία ΠΡΟΝΤΕΑ ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 06.07.2021 αποφάσισε την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των €74.093.414,86 Ευρώ. Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 3,00 Ευρώ σε 2,71 Ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού € 0,29 ανά μετοχή. Μετά την ως άνω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των 692.390.187,14 Ευρώ, διαιρούμενο σε 255.494.534 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,71 Ευρώ. (εδώ)

 

Σημαντική βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών, όπως επίσης και διατήρηση της θετικής της δυναμικής κατέγραψε για το Α' εξάμηνο του 2021, η εισηγμένη «Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.», παρά τις αρνητικές συνέπειες που καταγράφηκαν συνεπεία της πανδημίας του COVID-19 σε όλους τους τομείς της οικονομίας και του παρατεταμένου Lock Down μέχρι τον Απρίλιο 2021.Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού της χρήσης 1.1.2021 – 30.6.2021 ο όμιλος κατέγραψε κύκλο εργασιών 1.997 χιλ. ευρώ, ενώ τα Κέρδη Προ Φόρων ανήλθαν σε 568 χιλ. ευρώ. Τα Κέρδη Μετά Φόρων διαμορφώθηκαν σε 461 χιλ. ευρώ, ενώ και το EBITDA του Ομίλου βελτιώθηκε εντυπωσιακά, ανερχόμενο σε 568 χιλ. ευρώ, αυξημένο κατά 435% περίπου.Όσον αφορά τη μητρική εταιρία ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 1.966 χιλ. ευρώ, ενώ και τα Κέρδη Προ Φόρων αυξήθηκαν εντυπωσιακά, αγγίζοντας τα 495 χιλ. ευρώ.  Βελτίωση παρουσίασαν τα Κέρδη Μετά Φόρων της μητρικής εταιρίας, τα οποία ανήλθαν σε 384 χιλ. ευρώ ενώ το EBITDA της μητρικής διαμορφώθηκε στα 657 χιλ.  ευρώ αυξημένο κατά 385% σε σχέση πάντα, με την προηγούμενη χρήση.(εδώ)

 

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Intralot έδωσε η Moody’s αξιολογώντας με B2 το ομόλογο της εταιρίας ύψους 242 εκατ. δολαρίων και λήξεως το 2025. Πρόκειται για την απόλυτη επιβεβαίωση της πληροφορίας που μετέδωσε πρώτο το Liberal Markets. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές η εταιρία διαθέτει ποιοτική κεφαλαιακή διάρθρωση, ικανοποιητική ρευστότητα και αναπτυξιακές προοπτικές. Σύμφωνα με τη Moody’s η θυγατρική στις ΗΠΑ συμβάλει με το μεγαλύτερο EBITDA στα αποτελέσματα του ομίλου και θα παράξει στο μέλλον μεγάλη ρευστότητα. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η αξιολόγηση αυτή αντανακλά την άποψη του γνωστού οίκου αξιολόγησης, πως η εταιρία διαθέτει ποιοτική κεφαλαιακή διάρθρωση, με πρόβλεψη μόχλευσης κάτω από 4,0χ το Δεκέμβριο του 2021 και ισχυρή ρευστότητα ύψους 25-30 εκατ. ευρώ το 2021. (εδώ)

 

Ενίσχυση της παρουσίας της στα φωτοβολταϊκά πάρκα, εκτέλεση των σημαντικών συμβάσεων εξοπλιστικών που διατηρεί και επέκταση της παρουσίας της στις αγορές του εξωτερικού σχεδιάζει η διοίκηση της Mevaco για το β’ εξάμηνο του έτους. Την ίδια στιγμή η εισηγμένη ήδη εκτελεί σημαντικά έργα που έχει αναλάβει με μεγάλες εταιρίες, όπως η Intracom Defence, η Juwi και η ABO Winds. Ειδικότερα η εταιρία έχει λάβει παραγγελία 2,5 εκατ. ευρώ από την ABO Wind Hellas, για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων πέντε φωτοβολταϊκών πάρκων στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, συνολικής ισχύος 50 MWp. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2022 και να ολοκληρωθεί εντός του α΄ εξαμήνου του 2022. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία της εισηγμένης με γερμανική εταιρία που δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ. (εδώ)

 

Με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της μεταλλουργίας κινείται η διοίκηση της Βιοκαρπέτ. Η κατασκευή του νέου φωτοβολταϊκού 10 MW αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος και να συνδεθεί στο δίκτυο τον Ιανουάριο. Την ίδια στιγμή ήδη δρομολογείται η κατασκευή νέας γραμμής διέλασης αλουμινίου δυναμικότητας 11.000 τόνων ετησίως στο Κουλούρι της Λάρισας. Υπενθυμίζεται πως ήδη από τις αρχές του 2021 λειτουργούν στο Κουλούρι Λάρισας μια νέα σύγχρονη μονάδα ηλεκτροστατική βαφής αλουμινίου δυναμικότητας 9.000 τόνων ετησίως και μία μονάδα βαφής απομίμηση ξύλου δυναμικότητας 1.200 τόνων ετησίως. Στην ίδια περιοχή έχει αρχίσει η κατασκευή νέου αποθηκευτικού χώρου 6.000 τ.μ.(εδώ)

 

Η διοίκηση της Άβαξ, κατέγραψε ανάκαμψη του τομέα των κατασκευών το α’ εξάμηνο, μετά την ανάσχεση που υπήρξε το 2020 λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Βασικές αιτίες των ενισχυμένων επιδόσεων είναι η βελτίωση του μείγματος έργων, ιδίως στη μητρική, με την απεμπλοκή από παλαιότερα ζημιογόνα έργα στον Περσικό Κόλπο, και την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας των εργοταξίων και της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο κατασκευαστικός τομέας συνεχίζει να εισφέρει πάνω από τα τρία τέταρτα των συνολικών εσόδων του ομίλου, ενώ τα διεθνή έργα αύξησαν περαιτέρω την αναλογία τους έναντι των εγχώριων έργων, φτάνοντας στο πρώτο εξάμηνο του 2021 το 75% του συνόλου των εσόδων του κατασκευαστικού τομέα. Η συμμετοχή του διεθνούς σκέλους των κατασκευών στο συνολικό μείγμα εσόδων αυξήθηκε ελαφρώς, φτάνοντας το 59% στο πρώτο εξάμηνο του 2021, έναντι 57% στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2020 και του 2019. (εδώ)

 

Αύξηση οικονομικών επιδόσεων σημείωσε στο πρώτο φετινό εξάμηνο η καπνοβιομηχανία Καρέλιας, καθώς: Ο κύκλος εργασιών ανέβηκε από τα 515,4 στα 561,8 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 41,2 εκατ. σε σύγκριση με τα 32,2 εκατ. του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 556,9 εκατ. ευρώ. Το καθαρό ταμείο (διαθέσιμα συν μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες χρηματοοικονομικές επενδύσεις μείον δάνεια) ξεπέρασε το 0,5 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 513 εκατ. ευρώ.Αναφορικά με τις προοπτικές για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης, η διοίκηση εκτιμά ότι τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν ικανοποιητική πορεία κατά τους λοιπούς μήνες του έτους. (εδώ)

 

Κοντά στην λήψη της επενδυτικής απόφασης βρίσκεται ο όμιλος Μυτιληναίου προκειμένου να διπλασιάσει την παραγωγή του ανακυκλούμενου αλουμινίου από 60 χιλ. τόνους σε 120 χιλ. τόνους.Σύμφωνα με πληροφορίες, το ράλυ στις τιμές τις αλουμινίου, οι δομικές αλλαγές της αγοράς αλουμινίου στην Κίνα ), αλλά και η ορατότητα που δημιουργείται για τα κοστολόγια για τα επόμενα χρόνια, οδηγεί στην θεώρηση ότι, το κόστος τελικά θα ελαφρύνει, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρίας. Εξάλλου, το καθετοποιημένο μοντέλο της παραγωγής αλουμινίου ( παραγωγή αλουμίνας και αλουμινίου ), αλλά και ο συνεχής έλεγχος του κόστους αποφέρουν αποτελέσματα καθώς στο πρώτο εξάμηνο, ο τομέας μεταλλουργίας εμφάνισε κύκλο εργασιών 304,8 εκατ. ευρώ έναντι 258,8 εκατ. ευρώ της περυσινής περιόδου. (εδώ)

 

Το Α’ εξάμηνο του 2021 ο κύκλος εργασιών της Μητρικής της Εκτερ ανήλθε σε € 9.877.412,88 από € 4.364.510,04 κατά το Α’ εξάμηνο του 2020. H αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην υπογραφή νέων κατασκευαστικών συμβολαίων τόσο στο Β’ εξάμηνο του 2020, όσο και στην τρέχουσα περίοδο. Οι προθεσμίες αποπεράτωσης στα περισσότερα εξ αυτών είναι σε χρονικό διάστημα μικρότερο του έτους με συνέπεια να επηρεάζεται άμεσα ο κύκλος εργασιών. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ταυτίζεται με της Μητρικής, αφού κατά την εξεταζόμενη περίοδο οι θυγατρικές εταιρίες δεν εμφανίζουν εμπορική δραστηριότητα.Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, σε ενοποιημένη βάση, διαμορφώθηκαν σε κέρδη ποσού € 1.536.157,32 έναντι ζημιών ποσού € 534.189,68 το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.(εδώ)

 

Οι πωλήσεις  της εταιρίας Δομικα Κρήτης, είναι αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα ανήλθαν σε 4.098 χιλ. ευρώ έναντι 3.764 χιλ. ευρώ (αύξηση 8,9%) της αντίστοιχης περιόδου της προηγούμενης χρήσης. Τα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 824 χιλ. ευρώ κέρδη, έναντι κερδών 901 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2020. Τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν κερδοφόρα στην εξαμηνιαία περίοδο του 2021 κατά ποσό 944 χιλ. ευρώ έναντι κερδών ποσού 342 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2020. Τα ίδια κεφάλαια εμφανίζονται αυξημένα λόγω της βελτίωσης των αποτελεσμάτων του Ομίλου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021. Οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις εμφανίζονται αυξημένες λόγω της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της μητρικής εταιρίας.(εδώ)

 

Οκτώ συνολικά βραβεία στη φετινή επετειακή 10η έκδοση των IMPACT BITE (Business IT Excellence) Awards 2021, απέσπασε η εταιρία πληροφορικής Intrasoft, του ομίλου Intrakom, του θεσμού που κάθε χρόνο επιβραβεύει την τεχνολογική καινοτομία στην Ελλάδα.  Στην τελετή απονομής η Intrasoft διακρίθηκε με τα παρακάτω βραβεία:Gold βραβείο στην κατηγορία Cloud,Gold βραβείο στην κατηγορία Big Data ,Gold βραβείο στην κατηγορία Blockchain,Silver βραβείο στην κατηγορία Blockchain,Silver βραβείο στην κατηγορία Έργα Πληροφορικής Μεγάλης Εμβέλειας,Silver βραβείο στην κατηγορία Συμμετοχή σε R&D έργα και αξιοποίηση τους,Bronze βραβείο στην κατηγορία Συμμετοχή σε R&D έργα και αξιοποίηση τους. (εδώ)

 

Τα Οικονομικά αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2021 παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή αναπτυξιακή πορεία της.Τα συνολικά έσοδα του Ομίλου σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 5,3% και ανήλθαν σε 116,9 εκ. ευρώ έναντι 111,0 εκ. ευρώ την 30/06/2020. Η συγκεκριμένη επίδοση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των Εγγεγραμμένων Μικτών Ασφαλίστρων και συναφών εσόδων του Ομίλου κατά 6,2%. Οι ασφαλίσεις Κλάδου Ζωής, συνείσφεραν στο ως άνω ποσό κατά 12% και ακολούθησαν οι Λοιποί Γενικοί Κλάδοι με αύξηση 5,8% και ο Κλάδος Αυτοκινήτων με αύξηση 2,4%.  Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 6,6 εκ. ευρώ, έναντι 13,8 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Η εν λόγω διαμόρφωση των κερδών οφείλεται κυρίως στην αύξηση του κόστους ασφαλιστικών εργασιών κατά 17,5 εκ. ευρώ (+33,5%), καθώς και στην αύξηση των προμηθειών που καταβλήθηκαν στο Δίκτυο Πωλήσεων. (εδώ)

 

Μεγάλη αύξηση οικονομικών επιδόσεων σημείωσε η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου κατά το πρώτο μισό του 2021.Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από τα 4,57 στα 7,81 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν στις 947 χιλ. ευρώ, σε σύγκριση με ζημίες 28 χιλ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η καθαρή θέση ανέβηκε στα 10,71 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός της 30ής Ιουνίου ήταν αρνητικός (-782 χιλ. ευρώ).Από τα μέσα Απριλίου της τρέχουσας χρήσης, η μητρική εταιρία έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων και την αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού της παραγωγικής της μονάδας, η ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται στο πρώτο δίμηνο του επόμενου έτους. (εδώ)

 

28/9/2021

 

Αύξηση παρουσίασαν, για την περίοδο που έληξε την 30 Ιουνίου 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, τόσο ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ όσο και ο εταιρικός. Πιο συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 17.585 χιλ. έναντι € 15.675 χιλ. παρουσιάζοντας αύξηση 12% ενώ ο εταιρικός κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 14.741 χιλ. έναντι € 13.237 χιλ. της συγκριτικής πληροφόρησης παρουσιάζοντας αύξηση 11%. Το μεικτό ενοποιημένο περιθώριο διαμορφώθηκε στο 19,24% έναντι 20,42% και το εταιρικό 19,04% έναντι 20,34% της προηγούμενης συγκριτικά περιόδου. Σε επίπεδο απόλυτων μεγεθών, το μεικτό κέρδος ανήλθε σε 3.383 χιλ. ευρώ και σε 2.808 χιλ. ευρώ έναντι 3.201 χιλ. ευρώ και 2.692 χιλ. ευρώ για ενοποιημένο και εταιρικό επίπεδο αντίστοιχα. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBIΤDA) ανήλθαν σε € 1.616 χιλ. και € 919 χιλ. για τον Όμιλο και την Εταιρία, έναντι € 1.454 χιλ. και € 883 χιλ. για την συγκριτική πληροφόρηση παρουσιάζοντας αύξηση 11,14% και 4,10% αντίστοιχα.(εδώ)

 

Οι Πωλήσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2021 στον Όμιλο ΛΟΥΛΗ ανήλθαν στα € 60,97 εκ. από € 54,52 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020, αυξημένες κατά 11,83%. Αντίστοιχα, στην Εταιρία οι πωλήσεις ανήλθαν στα € 54,25 εκ. από € 48,01 εκ. την προηγούμενη περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 13,00%.Το Κόστος Πωληθέντων στον Όμιλο για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ανήλθε στα € 51,05 εκ. από €43,40 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2020, αυξημένο κατά 17,63%. Αντίστοιχα στην Εταιρία το κόστος πωληθέντων ανήλθε στα € 45,56 εκ. από € 38,26 εκ. την προηγούμενη περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 19,09%.Ακολούθως, το Μικτό Κέρδος για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ανήλθε στον Όμιλο στα € 9,92 εκ. και στην Εταιρία στα € 8,69 εκ., μειωμένο κατά 10,82% από € 11,13 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020 για τον Όμιλο και μειωμένο κατά 10,88% από € 9,76 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020 για την Εταιρία. Ενώ ως ποσοστό επί των πωλήσεων από 20,41% και 20,32% το πρώτο εξάμηνο του 2020 για τον Όμιλο και την Εταιρία αντίστοιχα, μειώθηκε σε 16,27% για τον Όμιλο και 16,03% για την Εταιρία την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Η μείωση του μικτού κέρδους στον Όμιλο και στην Εταιρία οφείλεται αφενός στην γενικότερη αύξηση του κόστους των υλικών παραγωγής και αφετέρου στην διατήρηση των τιμών πώλησης στα ίδια επίπεδα. Τα Έξοδα Διοίκησης και Έξοδα Διάθεσης στον Όμιλο για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ανήλθαν στα € 9,76 εκ., αυξημένα κατά 1,24% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, που ήταν στα € 9,64 εκ., ενώ αντίθετα ως ποσοστό επί των πωλήσεων μειώθηκαν, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2020 αποτελούσαν το 17,69% των πωλήσεων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 που αποτελούσαν το 16,01%. (εδώ)

 

Ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Intralοt αναμένεται να δώσει η Moody’s. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του Liberal Markets, ο οίκος αξιολόγησης τις επόμενες ώρες αναμένεται να αξιολογήσει με B2 το ομόλογο ύψους 244 εκατ. δολαρίων που λήγει το 2025. Πρόκειται για την πρώτη αξιολόγηση ομολόγου, μετά τη συμφωνία εξυγίανσης, με τη Moody’s να έχει θέσει υπό αναθεώρηση την εταιρία. Πρόκειται για μία ακόμη θετική είδηση για την εταιρία μετά την αναβάθμιση από τη Fitch.Στην ουσία η Intralot κατακτά τη δεύτερη βαθμίδα στην αξιολόγησης μέσω του νέου ομολόγου, το οποίο αναμένεται να αξιολογηθεί δύο βαθμίδες πάνω από το Credit Family Rating. Το νέο ομόλογο πολύ σύντομα θα είναι διαπραγματεύσιμο και θα γίνει listed.(εδώ)

 

Κατά το Α΄εξάμηνο του 2021 ο όμιλος ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ κατέγραψε σημαντική αύξηση του τζίρου κατά 54,69% έναντι του Α΄εξάμηνο του 2020 και μεγάλη αύξηση των οικονομικών αποτελεσμάτων ήτοι κέρδη προ φόρων 1,90 εκ. € έναντι ζημιών (2,58) εκ. € το Α΄εξάμηνο του 2020. Αύξηση κατά 173,6% και EBITDA 6,19 εκ.€ έναντι 1,54 εκ.€ το Α΄εξάμηνο του 2020 αύξηση κατά 301,95%. Η σημαντική αύξηση των οικονομικών μεγεθών οφείλεται κατά κύριο λόγω στις επιδόσεις της Θυγατρικής εταιρίας ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε.Οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν κατά το Α΄εξάμηνο  του 2021 σε 90,06 εκ € έναντι  58,22 εκ €  το αντίστοιχο εξάμηνο  του 2020. Αύξηση κατά 54,69%. Οι εξαγωγές του ΟΜΙΛΟΥ ανήλθαν κατά το Α΄εξάμηνο  του 2021  σε 45,65 εκ € έναντι 35,84 εκ € το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020. Αύξηση κατά 27,40%. Οι εξαγωγές αποτελούν το 50,70% του συνολικού τζίρου. Οι πωλήσεις στο εσωτερικό ανήλθαν σε 44,40 εκ € το Α εξάμηνο του 2021 έναντι 22,38 εκ € το 2020 αύξηση κατά 98,39 %. (εδώ)

 

27/9/2021

 

Με μικρό «παράθυρο» κρατήσεων 15 – 20 ημερών πριν το ταξίδι εξακολουθούν και κινούνται οι αεροπορικές εταιρίες, με τις συνθήκες αυτή την στιγμή στην αγορά να αφήνουν μεγαλύτερα περιθώρια αισιοδοξίας για το επόμενο διάστημα, έστω κι αν η πανδημία παραμένει σε ολη την Ευρώπη.Τις τάσεις ακριβώς της αγοράς για το επόμενο διάστημα περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, κ. Δημήτρης Γερογιάννης, την περασμένη Παρασκευή στο forum για την Ποιότητα της Ζωής, το οποίο διοργάνωσε το περιοδικό Monocle στην Αθήνα, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, εκτιμώντας ότι:Ο «κύκλος» της κράτησης των 15 – 20 ημερών θα παραμείνει μικρός και δεν προβλέπεται να ανακάμψει σύντομα, με την τάση για ταξίδια «last minute» να παραμένειΗ αυξημένη ευελιξία για τον πελάτη όσον αφορά τις κρατήσεις εισιτηρίων, επίσης θα παραμείνει. «Ολοκληρη η βιομηχανία των αερομεταφορών και η ίδια η Aegean έχουν ανταποκριθεί στην ανάγκη αυτή του καταναλωτικού κοινού, προσφέροντας εισιτήρια με μεγαλύτερη ευελιξία», ανέφερε ο κ. Γερογιάννης.Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι η υγεία και η ασφάλεια θα παραμείνουν κρίσιμο κομμάτι της εμπειρίας του ταξιδιού για το επόμενο διάστημα. «Αναμένουμε ότι οι επιβάτες θα συνεχίσουν να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε μέτρα υγιεινής και καθαριότητας, σε συνδυασμό πάντα με την ποιότητα των υπηρεσιών».(εδώ)

 

Το τίμημα έκπληξη για τον ΔΕΔΔΗΕ τον Διαχειριστή Δικτύου στα 1,3 δισεκ. μετά την αφαίρεση σχεδόν 800 εκατ δανείων αποτέλεσε έκπληξη και σίγουρα βραχυπρόθεσμα ενίσχυσε την ΔΕΗ που διατηρεί το 51%.Ακολούθως η ανακοίνωση για αύξηση κεφαλαίου από την ΔΕΗ προκάλεσε σοκ και η πρώτη εύλογη αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς ήταν πτώση σχεδόν 12% για την μετοχή που έχει υποχωρήσει οριακά κάτω από τα 8 ευρώ.Η ΔΕΗ διαθέτει 232 εκατ μετοχές και εφόσον η αύξηση κεφαλαίου είναι 850 αντί 750 εκατ ευρώ στα 7,50 ευρώ σημαίνει ότι θα εκδοθούν 113 εκατ μετοχές περίπου.Η ΔΕΗ θα διαθέτει 345 εκατ μετοχές εικαζόμενης χρηματιστηριακής αξίας π.χ. 8,5 με 9 ευρώ μεσοπρόθεσμα ή συνολική κεφαλαιοποίηση 3 δισεκ. ευρώ από 1,85 δισεκ. ευρώ της τρέχουσας περιόδου.Η αύξηση κεφαλαίου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να δαιμονοποιείται, καθώς αύξηση κεφαλαίου σημαίνει προσέλκυση επενδυτών, ενίσχυση ιδίων κεφαλαίων και ανάπτυξη και υλοποίηση επενδυτικών πλάνων.(εδώ)

 

Η επιλογή της αύξησης κεφαλαίου για τη ΔΕΗ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα μετασχηματισμού στην ιστορία οποιασδήποτε επιχείρησης στην Ελλάδα προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά, ενώ επηρέασε και τη μετοχή της εταιρίας, η οποία κατέγραψε απώλειες της τάξης του 11,53% μια μέρα μετά τη γνωστοποίηση των προθέσεων κυβέρνησης και διοίκησης της εταιρίας.Ωστόσο, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η λύση της ΑΜΚ παρά τη βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά της μετοχής, εμφανίζει σημαντικά πλεονεκτήματα. Καταρχάς η άντληση ίδιων κεφαλαίων μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και όχι δανεισμού που συνοδεύεται από βάρη και εγγυήσεις, είναι η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή.Από πλευράς ΔΕΗ υπάρχει η προσδοκία ότι η ΑΜΚ θα βρει την ίδια ή και μεγαλύτερη θετική ανταπόκριση από εκείνη που είχαν οι πρόσφατες ομολογιακές εκδόσεις, στις οποίες η επιχείρηση πέτυχε καλό επιτόκιο και ποιοτικό χαρτοφυλάκιο δανειστών.(εδώ)

 

Ανοδικά κατά 9,84% έκλεισαν τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου REVOIL το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κλείνοντας στα €1,84 εκατ. έναντι €1,67 εκατ. το 2020. Σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων καταναλώσεων η REVOIL με επιδόσεις στα πλαίσια της πορείας της Αγοράς, διατήρησε τα μερίδιά της, ενισχύοντας την κερδοφορία της από τη σημαντική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους (κατά 14,7%), των εξόδων Διοίκησης και Διάθεσης και δευτερευόντως την επίδραση της ανόδου των τιμών των αποθεμάτων κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Οι βελτιωμένες επιδόσεις του Ομίλου κατεγράφησαν σε μια περίοδο που η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών επηρεάστηκε από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που εφάρμοσε η Ελληνική Πολιτεία μέχρι σχεδόν τα μέσα Μαΐου για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας COVID19. Η απαγόρευση/περιορισμός των μετακινήσεων αναπόφευκτα οδήγησε σε μείωση της ζήτησης σε καύσιμα κίνησης. Επίσης και η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης κινήθηκε σημαντικά χαμηλότερα από το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο που είχε καταγράψει ρεκόρ πωλήσεων λόγω των χαμηλών τιμών και της παράτασης της περιόδου εμπορίας του προϊόντος.Οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα € 291,24 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2021 από € 299,51 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020 παρουσιάζοντας μικρή μείωση κατά 2,76% αποτυπώνοντας την πτώση των πωλούμενων όγκων καυσίμων αλλά και την μεγάλη άνοδο των διεθνών τιμών των καυσίμων στο ίδιο διάστημα,(εδώ)

 

24/9/2021

 

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου  Marfin ανήλθαν σε €129,8 εκ. έναντι €122,8 εκ. το Α’ εξάμηνο 2020  σημειώνοντας αύξηση κατά 5,6%. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα EBITDA του Ομίλου ανήλθαν σε ζημίες €6,9 εκ. έναντι ζημιών €1,4 εκ.  το Α’ εξάμηνο του 2020 εξαιτίας κυρίως της αύξησης της τιμής του πετρελαίου στον κλάδο μεταφορών. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και μη ελέγχουσες συμμετοχές ανήλθαν σε ζημίες €7,6 εκ. έναντι €57,4 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020, παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση. Συνεχίστηκε η αρνητική επίδραση της πανδημίας COVID‐19 κυρίως στον κλάδο μεταφορών .Ολοκλήρωση  της  αναδιάρθρωσης  του  τραπεζικού  δανεισμού  της  Εταιρίας  με  επιμήκυνση  του  χρόνου αποπληρωμής .Μείωση  δανειακών  υποχρεώσεων  του  Ομίλου  και  της  Εταιρίας  λόγω της  μερικής  αποπληρωμής  αυτών από το προϊόν πώλησης της Vivartia και της θετικής επίδρασης από την αναδιάρθρωση των  δανειακών  υποχρεώσεων  της  Εταιρίας  σύμφωνα  με  το  IFRS  9.  (εδώ)

 

Η PREMIA ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2021. Σημαντική διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων με την προσθήκη συνολικά εννέα νέων ακινήτων, εκ των οποίων έξι στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τρία στον τομέα των εμπορικών ακινήτων τύπου big-box. Αγορά ενός νέου ακινήτου logistics και ενός εμπορικού ακινήτου συνολικής εύλογης αξίας €7,8 εκ. την 30.6.2021. Απόκτηση την 29.6.2021 έναντι τιμήματος €24,6εκ.* του συνόλου των μετοχών ανωνύμων εταιριών οι οποίες εκμεταλλεύονται συνολικά επτά ακίνητα, πέντε logistics και δύο big boxes, συνολικής εύλογης αξίας €55,2εκ. την 30.06.2021.Αύξηση κατά 61% της συνολικής αξίας του χαρτοφυλακίου επενδύσεων της Εταιρίας, η οποία διαμορφώθηκε σε €171,5 εκ. την 30.6.2021. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Ομίλου περιλαμβάνει δεκαέξι επενδυτικά ακίνητα αξίας €131,6 εκ., έναντι επτά ακινήτων αξίας €65,9 εκ. την 31.12.2020. (εδώ)

 

Σε μια ιστορικής σημασίας διαδικασία, που θα οδηγήσει σε αλλαγή των υφιστάμενων μετοχικών ισορροπιών στην εταιρία που αποτελεί τον βασικό πυλώνα του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας, αναδεικνύεται η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Ωστόσο η ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου, προκειμένου η εταιρία να επωφεληθεί τα μέγιστα από τη διαδικασία μετασχηματισμού και να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις της με τους καλύτερους δυνατούς όρους, χωρίς να επιδεινώσει τον ισολογισμό της, αλλάζει πλήρως το σκηνικό. Ουσιαστικά η ΑΜΚ υλοποιείται προκειμένου το κολοσσιαίο επενδυτικό πλάνο της επιχείρησης να χρηματοδοτηθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη ΔΕΗ και τον ισολογισμό της.Η εικόνα ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο με την αποσαφήνιση των προθέσεων του Δημοσίου, που μέσω του Υπερταμείου αλλά και του ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 51% των μετοχών (34,12% Υπερταμείο και 17% ΤΑΙΠΕΔ).(εδώ)

 

Κοντά σε συμφωνία με την πολυεθνική εταιρία Hard Rock βρίσκεται ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα όσον αφορά την κατασκευή του καζίνου στο Ελληνικό, μετά το ναυάγιο -από το καλοκαίρι- με τη Mohegan, καθώς η διοίκηση της τελευταίας αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να μην προχωρήσει στην επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ. Οι επαφές της ΓΕΚ Tέρνα με τον όμιλο Hard Rock είναι σε προχωρημένο στάδιο και ότι τα ποσοστά των δύο εταίρων στην κοινοπραξία αναμένεται, εκτός απροόπτου, να διαμορφωθούν ως εξής: το 49% θα ελέγχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και το 51% η Hard Rock.Στο μεταξύ, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εσωτερική αναδιοργάνωση της κοινοπραξίας που έχει οριστεί ανάδοχος του καζίνου. (εδώ)

 

Ισχυρές επιδόσεις και σταδιακή επιστροφή στα προ πανδημίας οικονομικά μεγέθη, καταγράφουν τα αποτελέσματα της ΕΥΑΘ Α.Ε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου, ανήλθε στο ποσό των € 34.905 χιλ. έναντι € 34.464 χιλ. της αντίστοιχης οικονομικής περιόδου, σημειώνοντας αύξηση κατά € 441 χιλ ή 1,28%.Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στο ποσό των € 11.844 χιλ. έναντι € 13.054 χιλ. το Α΄εξάμηνο 2020, σημειώνοντας μείωση κατά € 1.210 χιλ. ή 9,26%, λόγω της αύξησης του κόστους πωληθέντων από € 21.410 χιλ σε € 23.061 χιλ. για δαπάνες επισκευών και συντηρήσεων της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.Θ) στη Σίνδο και των λοιπών αμοιβών τρίτων στο πλαίσιο της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος.Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στο ποσό των € 8.460 χιλ. έναντι € 7.380 χιλ. το περσινό Α΄ εξάμηνο, σημειώνοντας αύξηση κατά € 1.080 χιλ. ή 14,63%.(εδώ)

 

Στα 750 εκατ. ευρώ έχει ανέλθει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων αλλά και των προς υπογραφή συμβάσεων έργων, της Intrakat, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση. Στις 31/12/2020 το ανεκτέλεστο του κατασκευαστικού ομίλου ανερχόταν στα 380 εκατ ευρώ, ενώ μέσα σε εννέα μήνες εξασφάλισε έργα (υπογεγραμμένα και προς υπογραφή) συνολικού ύψους 370 εκατ. ευρώ. Mεταξύ των συμβάσεων που υπέγραψε η Intrakat το τελευταίο διάστημα είναι έργο (ύδρευσης και αποχέτευσης) ύψους 19,6 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ στην Ρουμανία. Το έργο αυτό αποτελεί την αρχή μίας σειράς νέων έργων που ετοιμάζεται να υπογράψει η εταιρία στην χώρα, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ. (εδώ)

 

Χωρίς συμμετοχή στη χρηματοδότηση του Ολοκληρωμένου Τουριστικού Συγκροτήματος με καζίνο στο Ελληνικό (IRC), θα παραμείνει,, στην κοινοπραξία Inspire Athens η Mohegan Gaming & Entertainment. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,1 δισ. ευρώ (κατασκευαστικό κόστος 950 εκατ. ευρώ για το IRC και 150 εκατ. ευρώ η άδεια για τη λειτουργία του καζίνο) περνά σε αυτή τη φάση στην ευθύνη της ΓΕΚ Τέρνα, ΓΕΚΤΕΡΝΑ-3,04% η οποία από 35% που είχε αρχικά (με το υπόλοιπο 75% στην Mohegan) πλέον θα κατέχει στην κοινοπραξία Inspire Athens το 100% και θα καταστεί επικεφαλής της επένδυσης. Για τη νέα μετοχική σύνθεση και ό,τι σχετικό με τα καινούργια δεδομένα που διαμορφώθηκαν από την υπαναχώρηση της αμερικάνικης εταιρίας ενημερώνεται η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ανακήρυξής της Inspire Athens ως αναδόχου για το IRC. (εδώ)

 

23/9/2021

 

Η REAL CONSULTING ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το Α' εξάμηνο του 2021.Παρά το ασταθές επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο ακόμα επηρεάζεται από την πανδημία COVID-19, η REAL CONSULTING και το 2021 κατάφερε να σημειώσει σημαντική ανάπτυξη και αύξηση των εσόδων της. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου και της Εταιρίας, κατέγραψε αύξηση 12% και διαμορφώθηκε στα € 10.811 χιλ. έναντι € 9.664 χιλ. συγκριτικά με το Α' εξάμηνο του 2020. Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε € 3.769 χιλ. για το Α' εξάμηνο του 2021 έναντι € 3.185 χιλ. του Α' εξαμήνου το 2020 (αύξηση 18%), καιτα μικτά κέρδη της Εταιρίας ανήλθαν, αντίστοιχα, σε € 3.758 χιλ. έναντι € 3.167 χιλ. (αύξηση 19%). Το EBITDA του Ομίλου ανήλθε σε € 1.452 χιλ. για το Α' εξάμηνο του 2021 έναντι € 1.277 χιλ. του Α' εξαμήνου το 2020 (αύξηση 14%), ενώ της Εταιρίας ανήλθε, αντίστοιχα, σε € 1.437 χιλ. έναντι € 1.249 χιλ. (αύξηση 15%). (εδώ)

 

Η PREMIA PROPERTIES ανακοινώνει την υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση αυτοτελούς ακινήτου εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων (serviced apartments) το οποίο βρίσκεται στον Πειραιά, (περιοχή Αγ. Διονυσίου). Το ακίνητο αποτελείται από 58 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, συνολικού εμβαδού 3.600 τ.μ. και είναι μισθωμένο σε επώνυμη διεθνή εταιρία μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης η οποία λήγει το 2034. Η αξία της συναλλαγής θα ανέλθει σε € 10,2 εκατομμύρια. Η παραπάνω συναλλαγή αποτελεί την πρώτη από μια σειρά σκοπούμενων συναλλαγών στο πλαίσιο σχετικής στρατηγικής συμφωνίας-πλαισίου που συνυπέγραψαν η Premia Properties και η Dimand S.A. (εδώ)

 

Για τρίτη συνεχή πενταετία ο ΔΡΟΜΕΑΣ ανακηρύχθηκε αποκλειστικός Προμηθευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από διεθνή Διαγωνισμό «Προμήθειας επίπλων γραφείου σχεδιασμένων με βιώσιμο και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο». Το ύψος των προμηθειών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 22-25 εκατομμύρια ευρώ. Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν εταιρίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική. Οι τεχνικές προδιαγραφές απαιτούσαν αυστηρή και λεπτομερή τήρηση των προδιαγραφών και των προτύπων ΕΝ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πρώτες ύλες, την εργονομία, την αντοχή, την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.(εδώ)

 

Η Trastor συνεχίζοντας την υλοποίηση του πλάνου αποεπένδυσης ακινήτων μη στρατηγικού χαρακτήρα, ανακοινώνει την πώληση ενός ακόμη πρατηρίου υγρών καυσίμων που βρίσκεται επί της Ε.Ο. Αγρινίου – Άρτας, στο Αγρίνιο, έναντι συνολικού τιμήματος €247.000. (εδώ)

 

Σε συνεργασία στρατηγικού χαρακτήρα προχώρησαν οι όμιλοι Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάν υποβάλλοντας από κοινού επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην πρώτη φάση των διαγωνισμών για τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία που θα γίνουν με ΣΔΙΤ. Συγκεκριμένα η κοινοπραξία κατέθεσε στις 22 Σεπτεμβρίου επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Α’ φάση των διαγωνισμών για τις ΜΕΑ του Κεντρικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας της Αττικής, του Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του Δυτικού Τομέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση των δύο εταιριών «η εμπειρία και τεχνογνωσία που συνδυάζουν ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και ΤΙΤΑΝ εγγυώνται, σε περίπτωση που επιλεγεί η κοινοπραξία, τη βέλτιστη οικονομική και περιβαλλοντική επίδοση των ΜΕΑ και τη μεγιστοποίηση της ανάκτησης υλικών και ενέργειας.(εδώ)

 

«Τέλεια καταιγίδα» χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα του φυσικού αερίου σε όλη την Ευρώπη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε στο έλεος του χειμώνα».Ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα του ρωσικού αγωγού Nordstream 2 που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, μέσω της Βαλτικής, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση στη λειτουργία του επιδεινώνει το πρόβλημα της προμήθειας, στην ευρωπαϊκή αγορά. Ευάγγελος Μυτιληναίος σημείωσε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν ήδη σπάσει όλα τα ρεκόρ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τη χρονική διάρκεια του προβλήματος.Προέβλεψε μάλιστα ότι το 2023 η τιμή του φυσικού αερίου ανά μεγαβατώρα θα είναι στα 26 ευρώ και το 2024 στα 20 ευρώ. Το μεγάλο ερώτημα είναι, σύμφωνα με τον διοικητικό ηγέτη της Mytilinaios είναι που θα φτάσει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. (εδώ)

 

Περίεργα φαινόμενα συμβαίνουν στην Αγροτικός Οίκος Σπύρου την τελευταία περίοδο.Με το που πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση συγκλήθηκε νέα με θέμα «Λήψη απόφασης για έκδοση ομολογιακού δανείου με μετατρέψιμες ομολογίες ποσού ευρώ ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων (€1.500.000,00)». Ειδικότερα η εταιρία Prohuman, συμφερόντων της οικογένειας Σπύρου, εμφανίζεται να έχει δανείσει από τη χρήση του 2010 την εισηγμένη και να έχει εγγράψει Β Προσημείωση Υποθήκης ύψους € 6.300.000.Το ποσό του δανείου είναι της τάξεως των 3,3 εκ ευρώ με την Prohuman στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις 2019 που έχει δημοσιεύσει να εμφανίζει μηδενικό κύκλο εργασιών και ως εμπορική απαίτηση το δάνειο προς την εισηγμένη ενώ την ίδια στιγμή έχει ποσό 3,4 εκ ευρώ μακροπρόθεσμο δανεισμό άγνωστης προέλευσης.(εδώ)

 

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου ELTON, καταγράφονται αξιοσημείωτες επιδόσεις και αντανακλαστικά του ομίλου απέναντι στις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, επιτυγχάνοντας αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 8,11%, αύξηση του ενοποιημένου μικτού αποτελέσματος επί των πωλήσεων στο 17,65 % έναντι 16,24 % της αντίστοιχης περιόδου το 2020, με τα ενοποιημένα EBITDA να ανεβαίνουν στο 8,05 % έναντι 7,11 % αντίστοιχα. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο του 2021 ανήλθε σε 70,74 εκατ. ευρώ από 65,43 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο 2020, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,11%. Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρίας ανήλθε σε 45,11 εκατ. ευρώ από 41,41 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αυξημένος κατά 8,95%. Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 12,49 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 έναντι 10,62 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17,56%,ενώ τα μικτά κέρδη της μητρικής ανήλθαν σε 7,70 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 έναντι 6,41 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 20,10%. (εδώ)

 

Υπογράφηκε στις  22 Σεπτεμβρίου 2021, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ Α.Ε., η Τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς, οι όροι της οποίας τίθενται σε ισχύ από την ημερομηνία κύρωσής τους από την Βουλή.Η Σύμβαση Τροποποίησης προβλέπει νέα πενταετή προθεσμία για την ολοκλήρωση των Πρώτων Υποχρεωτικών Επενδύσεων στον Λιμένα Πειραιώς έναντι της παροχής πρόσθετων εγγυήσεων από την ΟΛΠ Α.Ε., με τις οποίες διασφαλίζονται με πρόσφορο και επαρκή τρόπο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Η υπογραφή της Σύμβασης Τροποποίησης σηματοδοτεί για το Ελληνικό Δημόσιο την πραγματοποίηση ενός ακόμη βήματος προς τον γενικότερο σκοπό της προαγωγής υγιούς επενδυτικού κλίματος στη χώρα.(εδώ)

 

Η PERFORMANCE TECHNOLOGIES ανακοινώνει ότι ενέκρινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,09 ανά μετοχή προ παρακράτησης φόρου.Το ποσό του τελικού μερίσματος των 0,09 ανά μετοχή, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%.Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Τρίτη 28/9/2021 (ημερομηνία προσδιορισμού – record date). Η αποκοπή του δικαιώματος στη λήψη του μερίσματος χρήσης 2020 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27/9/2021. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Δευτέρα 4/10/2021, μέσω των χειριστών των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. και μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. (εδώ)

 

Ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών  της εταιρίας Ακρίτας παρουσίασε άνοδο κατά 62,1%, διαμορφούμενος σε €16,9 εκατ. έναντι €10,4 εκατ. την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, αποτέλεσμα που οφείλεται τόσο στην αύξηση των πωλούμενων ποσοτήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενισχύοντας σημαντικά το μερίδιο αγοράς της, όσο και στην αύξηση της μέσης ανά μονάδα τιμής πώλησης συνεχίζοντας την εστίαση σε επενδεδυμένα προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 49,4%, ενώ όσον αφορά τις ενδοκοινοτικές και προς τρίτες χώρες πωλήσεις η αύξηση ανέρχεται σε 130% και 243% αντίστοιχα. Στην ίδια κατεύθυνση, η ενοποιημένη λειτουργική κερδοφορία της Εταιρίας (EBITDA) ανήλθε σε ποσό ύψους €1,6 εκατ., έναντι κερδών της προηγούμενης περιόδου ύψους €0,3 εκατ.. Η διαρκής βελτίωση της παραγωγικότητας σε συνδυασμό με το μείγμα πωλήσεων, την ορθή διαχείριση του κόστους των Ά υλών καιτην ταυτόχρονη διατήρηση των λειτουργικών εξόδων, συνετέλεσαν στην αύξηση του λειτουργικού περιθωρίου κερδοφορίας, το οποίο ανήλθε σε 9,6% έναντι 2,6% την προηγούμενη χρήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ά Εξάμηνο του 2021 ανακοινώθηκε η από 09/06/2021 συμφωνία μεταβίβασης επενδυτικού ακινήτου της AKRITAS στη Μαγούλα Αττικής έναντι €2,9 εκατ.(εδώ)

 

22/9/2021

 

Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., με την ιδιότητα του Εκδότη Ελληνικών Πιστοποιητικών (ΕΛ.ΠΙΣ.) για τις μετοχές της εταιρίας Mermeren Kombinat AD Prilep που εδρεύει στο Prilep της Βόρειας Μακεδονίας, ανακοινώνει στους κατόχους ΕΛ.ΠΙΣ. ότι, σε συνέχεια της απόφασης της από 10 Σεπτεμβρίου 2021 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρίας για τη διάθεση κερδών εις νέον πραγματοποιηθέντων μέχρι 31 Δεκεμβρίου2020, το μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται στο ποσό των 2,24 Ευρώ (μεικτό), ενώ το καθαρό ποσό που θα καταβληθεί ανά ΕΛ.ΠΙΣ. μετά την παρακράτηση φόρου (σύμφωνα με το άρθρο 59 του Ν. 2396/1996, όπως ισχύει), ανέρχεται σε 1,68 Ευρώ. Δικαιούχοι είσπραξης του ως άνω ποσού θα είναι οι κάτοχοι ΕΛ.ΠΙΣ. που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021.(εδώ)

 

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες που έχουν τις εταιρίες τους εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα πολλοί εξ αυτών είναι και ιδρυτές τους, τις ελέγχουν με ποσοστά που δεν ξεπερνούν την καταστατική πλειοψηφία (33%).Όσον αφορά τους βασικούς μετόχους των εταιριών του FTSE 25, το 26,537% του Ομίλου Mytilineos κατέχει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ευάγγελος Μυτιληναίος. Το μεγαλύτερο ποσοστό της Jumbo κατέχει με 19,36%% ο πρόεδρος Απόστολος Βακάκης. Στον Όμιλο Fourlis, που βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ακινήτων για τη θυγατρική Trade Estates, βασικός μέτοχος είναι η αντιπρόεδρος Δάφνη Φουρλή με ποσοστό 17,3692%. Στη Viohalco, ο πρόεδρος Νικόλαος Στασινόπουλος κατέχει το 32,27%.(εδώ)

 

Στην επέκταση του μεριδίου αγοράς που ελέγχει στο επιχειρηματικό λογισμικό αλλά και των λύσεων που προσφέρει στοχεύει η Epsilon Net, σχεδιάζοντας να συνεχίσει το μπαράζ εξαγορών που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους 10 μήνες.Η εταιρία επικεντρώνονται στην διείσδυση στην αγορά των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, όσον αφορά την απόκτηση επιχειρηματικού λογισμικού, τη περαιτέρω διείσδυση των εφαρμογών λογισμικού μισθοδοσίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού (Payroll & HRM Systems) στις επιχειρήσεις και την περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των λογιστικών γραφείων με νέα προγράμματα και εξειδικευμένες υπηρεσίες καθώς και νέες τεχνολογικά λύσεις όπως η λύση Digital Accounting, ενώ παράλληλα αναπτύσσει στρατηγικές για την ανάπτυξή της και την επένδυσή της στον τομέα της Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (FinTech). (εδώ)

 

Η Cenergy Holdings SA ανακοινώνει ότι το FLOTANT – έργο που χρηματοδοτείται από το EU Horizon 2020 – ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπτυξη καλωδίων που προορίζονται για πλωτά αιολικά έργα (Floating Offshore Wind farms – FOW) μεγάλου βάθους, δίνοντας τη δυνατότητα για μεγαλύτερη αξιοποίηση της διαθέσιμης αιολικής ενέργειας με χαμηλότερο κόστος.Τα πλωτά αιολικά πάρκα αναμένεται να επεκτείνουν την παγκόσμια αγορά καθώς το 80% των πιθανών περιοχών για υπεράκτια αιολικά πάρκα βρίσκονται σε βάθη μεγαλύτερα των 60 μέτρων. Επιπλέον, χρησιμοποιούν μεγαλύτερους στροβίλους 15-20 MW, επιτυγχάνουν υψηλότερη παραγωγή ενέργειας με χαμηλότερο κόστος και γίνονται πιο εύκολα αποδεκτά από την κοινωνία.(εδώ)

 

H INTRACOM DEFENSE (IDE) συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας & Ασφάλειας “DSEI 2021”, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 14-17 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.Ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο, κ. Ιωάννης Ραπτάκης, συνοδευόμενος από τον Ακόλουθο Άμυνας, Πλοίαρχο (ΠΝ) Ιωάννη Παπαβλάχο, επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο της IDE και ενημερώθηκαν για τις διεθνείς δραστηριότητες της εταιρίας στον τομέα των Τακτικών Επικοινωνιών και των Υβριδικών Συστημάτων Ηλεκτρικής Ισχύος, καθώς και για τις προοπτικές στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.Δεδομένου ότι η παροχή και η διαχείριση ισχύος συνιστούν κρίσιμους παράγοντες για την επιτυχία της αποστολής στο πεδίο επιχειρήσεων, η IDE και η Marshall Land Systems παρουσίασαν τη συνεργασία τους στον τομέα των Υβριδικών Συστημάτων Ισχύος, τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του προγράμματος “Prototype Warfare Innovation” του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, η μονάδα ATDU (British Army Armoured Trials & Development Unit) επέδειξε το σύστημα επικοινωνιών WiSPR της IDE εγκατεστημένο στο όχημα Jackal 2Α του Βρετανικού Στρατού.(εδώ)

 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Greenhill Investments, συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη σε συνέχεια των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ στις 22 Ιουνίου. Αφορμή για την προσφυγή στην δικαιοσύνη ήταν η απόφαση του προεδρείου της ΓΣ να μην επιτρέψει την συμμετοχή της Greenhill Investments, επικαλούμενη ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου και τα νομιμοποιητικά έγγραφα που να πιστοποιούν την κατοχή των δικαιωμάτων ψήφου των 54.815.876 μετοχών της. Υπενθυμίζεται ότι τα δικαιώματα αυτά με βάση τα στοιχεία του Αποθετηρίου, ανήκαν στην Αίολος Investors, η οποία είχε το ενέχυρο των παραπάνω μετοχών. (εδώ)

 

21/9/2021

 

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές κανένας δεν είναι βέβαιος τι τελικά θα συμβεί με το Καζίνο του Ελληνικού κι όλοι περιμένουν με αγωνία να εμφανιστεί η πολυπόθητη αίτηση στην Επιτροπή Διεξαγωγής του διαγωνισμού.Από την πλευρά της η Mohegan στην επίσημη ιστοσελίδα της έχει «διαγράψει» το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα και οι ανακοινώσεις στρέφονται κυρίως στην αναδιοργάνωση της εταιρίας .Από την πλευρά της η Mohegan στην επίσημη ιστοσελίδα της έχει «διαγράψει» το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα και οι ανακοινώσεις στρέφονται κυρίως στην αναδιοργάνωση της εταιρίας .Πάντως η Lamda Development εξετάζει σχέδιο plan B.Η διοίκηση της Lamda έχει ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με αρμόδιους υπουργούς που συμμετείχαν στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την αδειοδότηση του έργου.Οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο και στρέφονται κυρίως στην αξιοποίηση των 150.000 τετραγωνικών μέτρων στην περίπτωση που το Καζίνο χαθεί οριστικά για την επένδυση του Ελληνικού. (εδώ)

 

Υπογράφηκε μεταξύ της Intrakat και της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών Αιγιαλείας», ύψους 24,4 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το έργο περιλαμβάνει, την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης καθώς και των Κεντρικών Αποχετευτικών Αγωγών των παραλιακών οικισμών Αιγιαλείας, συνολικού μήκους άνω των 60 χλμ και  την λειτουργία και συντήρηση του δικτύου και των αντλιοστασίων που θα κατασκευαστούν καθώς και των ήδη κατασκευασμένων 13 αντλιοστασίων και των αντιστοίχων αγωγών μεταφοράς των λυμάτων από τους οικισμούς στο βιολογικό του Αιγίου και με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της περιοχής τόσο σε επίπεδο βελτίωσης της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων της όσο και στην τουριστική ανάπτυξη της. (εδώ)

 

Η CNL CAPITAL ΕΚΕΣ-ΔΟΕΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η διαχειρίστρια της εταιρία CNL ΑΕΔΟΕΕ υλοποίησε επιτυχώς τη στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο QUALCO. Μετά τη λήψη των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, ολοκληρώθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της CNL ΑΕΔΟΕΕ η οποία καλύφθηκε εξολοκλήρου από την QUALCO ΑΕ, με την τελευταία να αποκτά σημαντική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρία. Τα αμέσως επόμενα βήματα της συνεργασίας προβλέπουν την αξιοποίηση της ισχυρής παρουσίας στην αγορά και των τεχνολογικών δυνατοτήτων του Ομίλου QUALCO προκειμένου η CNL CAPITAL ΕΚΕΣ-ΔΟΕΕ να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους. Οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν τόσο τη διεύρυνση της επενδυτικής της στρατηγικής, η οποία αποφασίστηκε από την ΓΣ των μετόχων της τον Απρίλιο, όσο και την ευρύτερη ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά. (εδώ)

 

18/9/2021

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ), Σταύρος Ασθενίδης, επισήμανε ότι τα δύο τελευταία χρόνια η ΚτΠ έχει προχωρήσει σε 70 προγραμματικές συμβάσεις ύψους 2 δισ. ευρώ, έχει ήδη γύρω στα 50 συμβασιοποιημένα έργα, προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του χρόνου προγραμματίζονται προκηρύξεις 40 έργων προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ.Αυτός ο πυρετός δημοπρατήσεων θα ενεργοποιήσει πολλές εισηγμένες μικρές και μεγαλύτερες που φιλοδοξούν να συμμετάσχουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αυξάνοντας ταυτόχρονα τα μεγέθη τους, όπως η BYTE, SPACE ,PERFORMANCE TECHNOLOGY ,PROFILE. (εδώ)

 

Στόχος της διοίκησης της ΟΛΘ είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει καταρτιστεί μια αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία περιλαμβάνει από επέκταση των δραστηριοτήτων στη Σερβία, έως και τη ναυπηγοεπισκευαστική.Στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, η οποία βρίσκεται διεθνώς σε φάση ανάκαμψης, καθώς οι θαλάσσιες μεταφορές αυξάνονται. Τα πλοία τα οποία αντιμετωπίζουν μηχανικά ή άλλα προβλήματα μεταφέρονται στον Πειραιά, μια διαδικασία ρυμούλκησης που κοστίζει. Αντίθετα, όσα από τα πλοία βρίσκονται σε θάλασσες κοντά στη Βόρεια Ελλάδα εφόσον αποκτήσουν εναλλακτική, θα μπορούσαν δυνητικά να προτιμήσουν τη Θεσσαλονίκη, από τον Πειραιά. Ο λόγος είναι τα κόστη ρυμούλκησης. Επομένως η διοίκηση του ΟΛΘ βλέπει μια ευκαιρία στο συγκεκριμένο τομέα δραστηριότητας. Μάλιστα ενδεχόμενη επέκταση των δραστηριοτήτων θα ευνοήσει και όσα πλοία κατευθύνονται προς την Τουρκία και θα ενισχύσει τη θέση του ΟΛΠ στα Βαλκάνια.(εδώ)

 

Η πρόσφατη μετακίνηση της έδρας διαπραγμάτευσης του ομολόγου της Ελλάκτωρ, ύψους 670 εκατ. ευρώ, από το International Stock Exchange (ΤΙSE), που εδρεύει στα Νησιά της Μάγχης, στο χρηματιστήριο της Βιέννης, αποτέλεσε σημείο… αντιπαράθεσης ανάμεσα στους μετοχικούς πόλους της εισηγμένης, αλλά παράλληλα, υπενθύμισε στην αγορά μια άλλη διεργασία που ίσως και να σχετίζεται με αυτή την «μετακόμιση», δηλαδή την έκδοση νέου ομολογιακού δανείου. Ο όμιλος Ελλάκτωρ, με αφορμή σενάρια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα για τους λόγους για τους οποίους μεταφέρθηκε η διαπραγμάτευση του ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ από τα Channel Islands στη Βιέννη, μέσω κύκλων του είχε ξεκαθαρίσει πως πρόκειται για απόφαση που εντάσσεται σε ευρύτερο σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η διοίκηση.(εδώ)

 

17/9/2021

 

Όπως το 2020 έτσι και το πρώτο εξάμηνο του 2021,στην BYTE COMPUTER η πανδημία άφησε εμφανές το αποτύπωμά της τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία.Παρόλες τις αντιξοότητες, πέτυχε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 να ενισχύσει σημαντικά τα μεγέθη της. Έτσι, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης ανήλθε σε €18.888 χιλ. έναντι 14.404 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 31,1%.Τα μικτά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν στο ύψος των €3.732 χιλ. από €2.497 χιλ. το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2020, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 49,5%. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου υπερδιπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν στο ύψος των €1.756 χιλ. από €728 χιλ. το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2020 ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €1.164 χιλ. από €690 χιλ. την 30/06/2020, αυξημένα κατά 68,7%.(εδώ)

 

Ο εκτελεστικός πρόεδρος ΔΣ του ΟΛΘ, Αθανάσιος Λιάγκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Βασίλη Κανακάκη και συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας. Στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχει μέχρι τώρα τέτοια δραστηριότητα και τα όποια πλοία χρήζουν επισκευών, μεταφέρονται κατά κύριο λόγο στον Πειραιά ή ακόμη και στη γειτονική Τουρκία. Υπό αυτό το πρίσμα, οι άνθρωποι του λιμανιού έχουν τη βούληση για νέες επιχειρηματικές δράσεις και απ’ ότι φαίνεται θα διερευνηθεί περαιτέρω η αγορά της ναυπηγοεπισκευής, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Λιάγκος, μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΕΘ για τη λιμενική πολιτική.(εδώ)

 

Η Marfin Investment ανακοινώνει ότι κατόπιν της από 9.6.2021 απόφασης της Επαναληπτικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας με την οποία αποφασίστηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 187.902.149,60 ευρώ με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής από 0,30 ευρώ σε 0,10 ευρώ για την απόσβεση/κάλυψη ισόποσων ζημιών εις νέον, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των ενενήντα τριών εκατομμυρίων εννιακοσίων πενήντα μίας χιλιάδων εβδομήντα τεσσάρων ευρώ και ογδόντα λεπτών (93.951.074,80 €) διαιρούμενο σε εννιακόσια τριάντα εννέα εκατομμύρια πεντακόσιες δέκα χιλιάδες επτακόσιες σαράντα οκτώ (939.510.748) ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής δέκα λεπτών του ευρώ (0,10 €).(εδώ)

 

Η Profile Software, διεθνής εταιρία ανάπτυξης λογισμικού παρουσιάζει τη νέα έκδοση του RiskAvert, της κορυφαίας πλατφόρμας διαχείρισης κινδύνου για προηγμένο υπολογισμό κεφαλαιακών απαιτήσεων και την παραγωγή των σχετικών αναφορών βάσει του εποπτικού πλαισίου της Βασιλείας εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη κάλυψη των Ευρωπαϊκών οδηγιών.Το RiskAvert έχει εμπλουτιστεί σημαντικά ώστε να επιτρέπει στα χρηματοοικονομικά ιδρύματα να διαχειρίζονται επιτυχώς ένα δυναμικά εξελισσόμενο κανονιστικό πλαίσιο, προσφέροντας ολοκληρωμένη κάλυψη για τον Πιστωτικό Κίνδυνο και το Λειτουργικό Κίνδυνο, τον Κίνδυνο Ρευστότητας και τον Δείκτη Μόχλευσης. Ως πλήρως εξελισσόμενη διεθνή πλατφόρμα διαχείρισης κινδύνου το RiskAvert προσφέρει τώρα νέα ανταγωνιστική δυνατότητα συμφωνίας των δεδομένων με τη Λογιστική αυτοματοποιημένη ενσωμάτωση χειρόγραφων προσαρμογών καθώς και πλήρη υποστήριξη του πλαισίου Μ.Χ.Α. Επίσης, υποστηρίζει τις απαιτήσεις των Πυλώνων ΙΙ και ΙΙΙ. Με το συνεχή εμπλουτισμό της πλατφόρμας οι οργανισμοί που το αξιοποιούν μπορούν να απολαμβάνουν πλήρη συμμόρφωση με υφιστάμενες και μελλοντικές απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ οι χρήστες πραγματοποιούν πιο εύκολα τις εργασίες τους.(εδώ)

 

16/9/2021

 

Το «πράσινο» φως για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Αναπτυξιακού Προγράμματος και Μελέτης Διαχείρισης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πάντως, η έγκριση δόθηκε με την επισήμανση ειδικών όρων για κάποια από τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.Συγκεκριμένα, με βάση τη σχετική απόφαση, αναφορικά με την κατασκευή επιβατικού σταθμού κρουαζιέρας, στην περιοχή της Νότιας Ζώνης του λιμανιού, αναφέρεται ότι το μέγεθος των νέων κατασκευών θα πρέπει να περιοριστεί στο απολύτως αναγκαίο για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά της χρήσης της κρουαζιέρας (άφιξη, αναχώρηση και συνοδές ανάγκες).(εδώ)

 

Στην έκδοση ομολόγου, διαπραγματευσιμου στο ΧΑ, προσανατολίζεται η διοίκηση του ομίλου Ελλακτωρ, προκειμένου να αποπληρώσει μερικώς το «ακριβό» ευρωομόλογο των 670 εκατ. ευρώ, που βαραίνει χρηματοοικονομικά τον ισολογισμό του.Υπενθυμίζεται πως η διευθέτηση της επίπτωσης του συγκεκριμένου ομολόγου που έχει επιτόκιο 6,4% συμπεριλήφθηκε στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης (μετά την ανάληψη του ελέγχου από τη Reggeborgh).Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, διαπραγματευσιμου στην εγχώρια αγορά, θα ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ. Δεδομένης της παρέλευσης διετίας από την έκδοση του ομολόγου αναχρηματοδότησης δανεισμού της Ελλάκτωρ, επιτρέπεται η μερική (ή ολική) αποπληρωμή, γεγονός που αξιοποιεί η διοίκηση της Ελλάκτωρ.(εδώ)

 

Ένα σαφές στίγμα του στρατηγικού σχεδιασμού για τις retail και online δραστηριότητες του ΟΠΑΠ στο αμέσως επόμενο διάστημα έδωσε η διοίκηση του Οργανισμού, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με αναλυτές και επενδυτές που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 6μήνου 2021.Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάν Κάρας, τόνισε πως ο Οργανισμός εστίασε σε τρία σημεία, στη διατήρηση της ισχυρής θέσης και την περαιτέρω ψηφιοποίηση του δικτύου των καταστημάτων του ΟΠΑΠ, στην επέκταση της online παρουσίας του και την εξέλιξη του προϊοντικού χαρτοφυλακίου του.(εδώ)

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η ανακήρυξη της ΤΕΡΝΑ ως οριστικής αναδόχου για την κατασκευή νέων Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών (ΚΕΔ). Πρόκειται για ένα έργο ύψους 132,3 εκατ. ευρώ, με τις υπογραφές να αναμένεται να πέσουν μέσα στον Οκτώβριο και  η διάρκεια κατασκευής τους είναι οκτώ μήνες. Η εταιρία ήδη έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος.To έργο με την ονομασία «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων στη νήσο Λέσβο και στη νήσο Χίο και την αναβάθμιση της υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου», κρίνεται κομβικής σημασίας, καθώς με την ολοκλήρωση των νέων ΚΕΔ σε Λέσβο και Χίο, κλείνουν τα προσωρινά του Μαυροβουνίου και της Χίου, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο.(εδώ)

 

Τις σημαντικές επιδόσεις του Ομίλου ΟΤΕ σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης επιβεβαιώνουν οι αξιολογήσεις και η συμμετοχή του σε διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης μαζί με κορυφαίες εταιρίες ανά τον κόσμο.Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ παραμένει για 13η χρονιά βάσει κριτηρίων ESG στη σειρά διεθνών δεικτών FTSE4Good αλλά και στη λίστα Best Emerging Performers Ranking από την Vigeo-Eiris της Moody’s ESG Solutions. Επίσης, ο ΟΤΕ είναι μια από τις πρώτες εισηγμένες εταιρίες, που συμπεριλαμβάνονται στο νέο δείκτη Athex ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τα αποτελέσματά του βάσει κριτηρίων ESG. (εδώ)

 

Ικανοποιητικά κινήθηκε και το τρίτο φετινό τρίμηνο για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά χάλυβα.Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δηλώνει παράγοντας του κλάδου: «Το πρώτο εξάμηνο εξελίχθηκε απρόσμενα θετικά, γιατί κανείς δεν περίμενε το καλοκαίρι του 2020, πόσο καλά θα εξελίσσονταν τα πράγματα στη συνέχεια.Το τρίτο φετινό τρίμηνο εξελίχθηκε και αυτό ικανοποιητικά, χωρίς ωστόσο να κινηθεί στα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου. Οι ΣΙΔΕΝΟΡ και Sovel μέσα από τις πολύ καλύτερες φετινές τους επιδόσεις θα επηρεάσουν τα εξαμηνιαία αποτελέσματα του Ομίλου Viohalco. Οι εισηγμένες εταιρίες Έλαστρον, ΣΙΔΜΑ, Αφοί Κoρδέλλου και Σωληνουργεία Τζιρακιάν θα εμφανίσουν μεγάλα κέρδη στα εξαμηνιαία αποτελέσματά τους που θα δημοσιευθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου, με τη ΣΙΔΜΑ να βλέπει τα ίδια κεφάλαιά της να περνούν σε θετικό έδαφος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Έλαστρον προχώρησε φέτος στη διανομή μερίσματος προς τους μετόχους της μετά από τόσα πολλά χρόνια, ενώ μικρή χρηματική διανομή υπήρξε και στην περίπτωση της Αφοί Κορδέλλου, παρά την αντίθετη πρόταση της διοίκησης της εισηγμένης.(εδώ)

 

15/9/2021

 

Οριστικός ανάδοχος αναδείχθηκε στις 14/9/2021 η ΤΕΡΝΑ για το έργο "Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων στη νήσο Λέσβο και στη νήσο Χίο και την αναβάθμιση της υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου", συνολικού προϋπολογισμού 132,3 εκατ. ευρώ (ή 164 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ), μετά και την εξέταση των σχετικών δικαιολογητικών. Η υπογραφή της σύμβασης του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο, ενώ η διάρκεια κατασκευής των έργων έχει οριστεί στους 8 μήνες.(εδώ)

 

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ανακοινώνει ότι η πενταετής προθεσμία για την είσπραξη του μερίσματος της εταιρικής χρήσης 2015 εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Οι μέτοχοι της Εταιρίας που δικαιούνται το μέρισμα της χρήσης 2015, και οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δεν το έχουν εισπράξει, δύνανται να εξυπηρετηθούν από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων. Μετά την 31η Δεκεμβρίου 2021 τα μη εισπραχθέντα μερίσματα θα παραγραφούν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.(εδώ)

 

Η EPSILON NET ανακοινώνει, ότι η θυγατρική της εταιρία Epsilon SingularLogic Α.Ε., ολοκλήρωσε την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού 80% της εταιρίας «Α.Τριανταφυλλίδης – Δ.Ζάχος Ο.Ε.» με διακριτικό τίτλο iQom, πουδραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.Η iQom έχει μακροχρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη ειδικών εφαρμογών τυποποιημένου επιχειρησιακού λογισμικού στον δυναμικό τομέα του software Λιανικού Εμπορίου. (εδώ)

 

Αναφορικά με τις οικονομικές επιδόσεις του 1ου εξαμήνου του 2021, τονίζεται πως για πρώτη φορά δημοσιεύθηκαν και ενοποιημένα μεγέθη για την ΟΛΘ Α.Ε., με την προσθήκη της 100% θυγατρικής «ThPA Sofia EAD», η οποία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2020. Κατά το 1ο  εξάμηνο του 2021 σημειώθηκε συνολική αύξηση των εσόδων του λιμένα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) σε € 15,3 εκατ. και τα Καθαρά Κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε € 8,1 εκατ. Αναφορικά με τα μεγέθη της μητρικής ΟΛΘ Α.Ε., η αύξηση των εσόδων κατά τους πρώτους 6 μήνες του 2021 ανήλθε σε € 2,4 εκατ. (αύξηση 6,8%), από € 34,7 εκατ. το 1ο  εξάμηνο του 2020, στα € 37 εκατ. το 1ο εξάμηνο του 2021, με € 1,5 εκατ. πρόσθετα έσοδα προερχόμενα από τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, ήτοι αύξηση 6,2% και πρόσθετα € 0,9 εκατ. από τον τερματικό σταθμό συμβατικού φορτίου, σημειώνοντας αύξηση 9%, αποτέλεσμα κυρίως αυξημένων όγκων φορτίων και στους δύο τομείς.(εδώ)

 

14/9/2021

 

Η Cenergy Holdings SA ανακοινώνει ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου, η θυγατρική της στους σωλήνες χάλυβα, υπέγραψε συμφωνία με την Subsea 7 Νορβηγίας, για την κατασκευή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα υψίσυχνης συγκόλληση συγκόλλησης (HFW) για τη σύνδεση των υφιστάμενων κοιτασμάτων Kobra East & Gekko (KEG) της Aker BP με το υπάρχον FPSO Alvheim (πλωτή μονάδα αποθήκευσης και εκφόρτωσης), στη Βόρεια Νορβηγική Θάλασσα. Η ανάθεση αυτή, στη CPW, προέρχεται από την συμμαχία των Aker BP, Aker Solutions και Subsea 7 και βασίζεται στην επιτυχία προηγούμενων συνεργασιών, όπως στα έργα Skogul, Aerfugl I & II και Hod.(εδώ)

 

H Profile Software, ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το α' εξάμηνο του 2021, στα οποία παρουσιάζει, άνοδο των πωλήσεων κατά 17%, και διπλασιασμό της κερδοφορίας. Πιο αναλυτικά, σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε € 8,04 εκατ. έναντι € 6,84  εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020, λόγω της ανάληψης νέων έργων, της σταθερής προτίμησης των υφιστάμενων πελατών στις λύσεις που αναπτύσσει η εταιρία, καθώς και της επιτυχημένης εξαγοράς της Centevo, κορυφαίας εταιρίας λογισμικού για Asset/Fund Management στη Σκανδιναβία, τα προϊόντα της οποίας έχουν ήδη ενσωματωθεί στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου και διατίθενται διεθνώς.(εδώ)

 

Το μήνυμα ότι ο πόλεμος μετόχων της Ελλάκτωρ δεν βοηθά κανέναν, ούτε φυσικά την εξυγίανση του ομίλου στον οποίο ο ίδιος και οι Ολλανδοί έχουν επενδύσει 260 εκατ. ευρώ, στέλνει μιλώντας στο Liberal ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης, Δημήτρης Μπάκος. Έχοντας λοιδορηθεί αλλά και «κυνηγηθεί» ο ίδιος, συνεργάτες και η οικογένειά του από ΣΔΟΕ και ελεγκτικές αρχές μετά την εμπλοκή του με την Ελλάκτωρ, απευθύνει για μια ακόμη φορά κάλεσμα στη Reggeborgh να σχεδιάσουν από κοινού τη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας.(εδώ)

 

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ανακοινώνει ότι από 23.03.2021 Κοινού Ομολογιακού Δανείου εκδόσεως της Εταιρίας, η ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων τόκου του ΚΟΔ για την πρώτη Περίοδο Εκτοκισμού, ήτοι από 23.03.2021 έως 23.09.2021, είναι η Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021.Το μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων για την πρώτη Περίοδο Εκτοκισμού ανέρχεται στο ποσό των 1.942.222,22 Ευρώ, ήτοι ποσό 9,7111111111 Ευρώ ανά ομολογία ονομαστικής αξίας 1.000 Ευρώ, το οποίο έχει υπολογισθεί με επιτόκιο 1,90% ετησίως (προ φόρων), με βάση έτος 360 ημερών και του πραγματικού αριθμού ημερών (ACT/360) και αντιστοιχεί σε 200.000 ομολογίες υπό διαπραγμάτευση στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.(εδώ)

 

13/9/2021

 

Η ΔΕΗ Α.Ε., σε συνέχεια της από 3.9.2021 ανακοίνωσης, ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση του 49% των μετοχών της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.Πλειοψηφών προσφέρων αναδείχθηκε η Spear WTE Investments Sarl, μέλος του Macquarie Infrastructure and Real Assets Group (MIRA), με προσφορά που αποτιμά το 49% της αξίας του ΔΕΔΔΗΕ (Enterprise Value) σε €2.116 εκατ. συμπεριλαμβάνοντας το αντίστοιχο (pro-rata) καθαρό χρέος ύψους €804 εκατ.(εδώ)

 

Σε επενδυτικό σχέδιο – «μαμούθ» εξελίσσεται η υπόθεση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Αιγύπτου με την Ελλάδα. Στα σχέδια των διαχειριστών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και της Αιγύπτου (EETC) βρίσκεται η κατασκευή, πάντα σε συνεννόηση με τις ευρωπαϊκές αρχές, υποβρυχίου καλωδίου το οποίο θα συνδέει αφενός τις δυο χώρες και αφετέρου θα εξυπηρετεί τη μεταφορά ποσοτήτων καθαρής ενέργειας στην ΕΕ. Πηγές αναφέρουν ότι οι δυο διαχειριστές είναι σε πλήρη συντονισμό μεταξύ τους ώστε σύντομα να υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας αλλά και να υπάρξει συνάντηση σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας.Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει εναλλακτικές οδεύσεις του υποβρυχίου καλωδίου που θα έρθει από την Αίγυπτο κ αυτές είναι η Κρήτη, η Αττική και η Πελοπόννησος.(εδώ)

 

Σημαντική βελτίωση εμφάνισαν τα μεγέθη της Intralot κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020, με τα παιχνίδια λοταρίας να αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στα έσοδα του ομίλου. Ειδικότερα, σε ετήσια βάση, ο όμιλος ενίσχυσε κατά 34,4% –στα 202,6 εκατ. ευρώ– τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, όπου τη μεγαλύτερη συνεισφορά (60%) έχουν τα παιχνίδια λοταρίας, με τον αθλητικό στοιχηματισμό –που συμβάλει με 18,3% στον τζίρο– να έπεται. Οι καθαρές πωλήσεις μετά από κέρδη νικητών (GGR) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ενισχύθηκαν κατά 28,5%, στα 164 εκατ. ευρώ.(εδώ)

 

Ανοδική πορεία του κύκλου εργασιών, σημειώνει φέτος η Foodlink. Αυτή είναι η εικόνα που προέκυψε από την πρόσφατη ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης εταιρίας.Μια δεύτερη κίνηση της Foodlink ήταν η απόκτηση του 20% της εταιρίας Αθηναϊκή Γενικές Μεταφορές έναντι 300 χιλ. ευρώ. «Πρόκειται για κίνηση που θα μας αποφέρει σημαντικές συνέργειες και θα μας βοηθήσει στο κομμάτι του δικτύου της επαρχίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.(εδώ)

 

H ΔΕΗ εκτιμά ότι η συμφωνία με την ΕΕ για τον λιγνίτη, δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματά της Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελληνική Δημοκρατία για την υπόθεση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του λιγνίτη, η ΔΕΗ εκφράζει την ικανοποίησή της για την οριστική επίλυση της υπόθεσης η οποία εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια. Όπως σημειώνει η ΔΕΗ, Η ανακοίνωση δεν δημιουργεί εκπλήξεις για το βασικό περιεχόμενο της συμφωνίας, αναμένεται βεβαίως η αποσαφήνιση των λεπτομερειών της για την υλοποίησή της μέσω της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Ελληνικής Κυβέρνησης. (εδώ)

 

Την ικανοποίησή της για την πορεία του πρώτου φετινού εξαμήνου, αλλά και τη συγκρατημένη αισιοδοξία της για τις περαιτέρω προοπτικές της εταιρίας, εξέφρασε η διοίκηση της Σωληνουργεία Τζιρακιάν στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.Ειδικότερα, η διοίκηση της Τζιρακιάν αναφέρθηκε σε ένα πρώτο φετινό εξάμηνο που χαρακτηρίστηκε από διψήφιο ποσοστό αύξησης στον όγκο των πωλήσεων, από ακόμη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο του κύκλου εργασιών (λόγω της εκτόξευσης της διεθνούς τιμής του χάλυβα), αλλά και από διευρυμένο μικτό περιθώριο κέρδους, καθώς η εισηγμένη διέθετε αποθέματα χαμηλού κόστους.Γενικότερα, η διοίκηση της Τζιρακιάν δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη και για την πορεία του έτους 2022 τουλάχιστον σε ότι αφορά τον όγκο των πωλήσεών της.(εδώ)

 

Με κέρδη 823% από τα χαμηλά στις αρχές Μαΐου του 2019 (1,3 ευρώ), η μετοχή της ΔΕΗ αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα «turnaround stories» της ελληνικής αγοράς. Η Axia Ventures Group, η οποία είχε συστήσει από τον Νοέμβριο του 2019 τη μετοχή της ΔΕΗ με τιμή στόχο τα 7,3 ευρω, επαναδιατύπωσε τον Ιανουάριο εφέτος τη σύσταση «αγοράς» για τον τίτλο, αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 15,10 ευρώ, ενώ μετά και την ισχυρή προσφορά της Spear WTE Investments Sarl, μέλος του Macquarie Infrastructure and Real Assets Group (MIRA) για το 49% της της αξίας του ΔΕΔΔΗΕ στα 2,116 δις. ευρω (Enterprise Value) συμπεριλαμβάνοντας (pro-rata) καθαρό χρέος ύψους 804 εκατ. ευρω, έχει θέσει την μετοχή υπό εξέταση για τυχών νέα αποτίμηση. Όπως σημειώνει η Axia Ventures, η συνολική αξία (EV) του ΔΕΔΔΗΕ αποτιμήθηκε στα 4,3 δισ. EUR (EV), όταν η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ  στο χρηματιστήριο κυμαίνεται στα 2,3 δις. ευρω. (εδώ)

 

Δίκαιο και εύλογο κρίνεται το προσφερόμενο αντάλλαγμα που προσφέρεται στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης που υπέβαλε η Terniale Limited gia για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρίας Όμιλος Ideal, σύμφωνα με την αιτιολογημένη γνώμη του ΔΣ της εισηγμένης.  Το προσφερόμενο από τον Προτείνοντα αντάλλαγμα, σε μετρητά, για κάθε νομίμως και εγκύρως προσφερθείσα Μετοχή της Δημόσιας Πρότασης, ανέρχεται σε 2,88 ευρώ ανά μετοχή. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην αιτιολογημένη γνώμη του το ΔΣ της εισηγμένης, το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα ισούται με τη ΜΧΤΜ κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας Δημιουργίας Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης, η οποία ανερχόταν σε 2,88 ευρώ.  Επίσης, υπερβαίνει κατά περίπου 19,0% την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών που προήλθαν από την Αύξηση, ήτοι 2,42 ευρώ για κάθε μία νέα μετοχή. (εδώ)

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text