Αρχική | Οικονομία | Ελληνικοί Δείκτες | ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 10,1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 10,1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 10,1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

Αύξηση 10,1% παρουσίασε ο γενικός δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Αυγούστου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2020, έναντι μείωσης 3,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2020, παρουσίασε αύξηση 9,5%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Αυγούστου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021, παρουσίασε αύξηση 0,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής, ο δείκτης του κλάδου της επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Αύγουστο 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο 2021. Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Αυγούστου 2021 με τους αντίστοιχους δείκτες του Αυγούστου 2020, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο εξόρυξης μεταλλευμάτων.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδω.

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text