Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Bloomberg: Επενδυτικό ενδιαφέρον για μονάδα της GlaxoSmithKline αξίας 54 δισ. δολ.

Bloomberg: Επενδυτικό ενδιαφέρον για μονάδα της GlaxoSmithKline αξίας 54 δισ. δολ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η καταναλωτική μονάδα της GlaxoSmithKline PLC προσελκύει το ενδιαφέρον των εταιρειών private equity, το οποίο μπορεί να οδηγήσει πιθανώς στην μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών, αναφέρουν πηγές του Bloomberg.

Οι σύμβουλοι της βρετανικής εταιρείας φαρμάκων, εκφράζουν ανεπίσημα το ενδιαφέρον για τις εν λόγω δραστηριότητες μαζί με προετοιμασίες για μια εισαγωγή στο χρηματιστήριο, ανέφεραν οι πηγές.

Οι Advent International, Blackstone Inc, Carlyle Group, CVC Capital Partners, KKR & Co και Permira είναι μεταξύ των πιθανών μνηστήρων που εξετάζουν τις εν λόγω δραστηριότητες, σύμφωνα με τις πηγές.

Η καταναλωτική μονάδα θα μπορούσε επίσης να προσελκύσει κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες φαρμακευτικών και καταναλωτικών αγαθών, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η αξία της μονάδας θα μπορούσε να ανέλθει στα 40 δισ. στερλίνες (54 δισ. δολάρια) ή περισσότερα, προσθέτουν οι πηγές.

Η μετοχή της Glaxo ενισχύεται 4,8% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να διαχωρίσει από το ενεργητικό της τη μονάδα μέχρι το μέσον του 2022 και επανέλαβε ότι το δ.σ. θα εξετάσει τυχόν επιλογές που θα αυξήσουν την αξία των μετοχών.

Όπως ανέφερε, οι καταναλωτικές δραστηριότητες υγείας "με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, θα ενισχυθούν περαιτέρω από την είσοδο τους στις κεφαλαιαγορές και την ικανότητα τους να καθορίσουν τη δική τους στρατηγική ως ανεξάρτητη εταιρεία”.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text