Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Β. Ψάλτης – Στροφή στις επενδύσεις για πρώτη φορά μετά την είσοδο στο ευρώ

Β. Ψάλτης – Στροφή στις επενδύσεις για πρώτη φορά μετά την είσοδο στο ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Β. Ψάλτης – Στροφή στις επενδύσεις για πρώτη φορά μετά την είσοδο στο ευρώ

Για τις ευκαιρίες που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια, αλλά και τους κινδύνους που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, μιλώντας στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών «Η Ελλάδα μετά».

Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά από την είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, που υπάρχει μία σαφής κατεύθυνση αλλαγής του παραγωγικού μίγματος.

Σε αντίθεση με την πρώτη δεκαετία μετά την υιοθέτηση του ευρώ που η ανάπτυξη στηρίχθηκε στην κατανάλωση, σημείωσε ο κ. Ψάλτης, «έχουμε τη δυνατότητα στροφής στις επενδύσεις, με τη σημαντική υποστήριξη και από του πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».

Το γεγονός αυτό θα συνεισφέρει σημαντικά και στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι κίνδυνοι

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank ωστόσο αναφέρθηκε και στους κινδύνους εφαρμογής αυτών των αλλαγών.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε σημείο καμπής και δεν θα πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στους κινδύνους που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία» τόνισε σχετικά.

Όπως είπε, πρόκειται τόσο για εξωγενείς, όπως η αύξηση του ενεργειακού κόστους διεθνώς που ενισχύει τον πληθωρισμό, όσο και για ενδογενείς κινδύνους.

Σε σχέση με τους τελευταίους αναφέρθηκε στα ρίσκα εφαρμογής του στρατηγικού σχεδίου αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου, συνέχισης του μεταρρυθμιστικού έργου και χαλάρωσης της δημοσιονομικής πολιτικής.

Σημείωσε πάντως πως τα τελευταία χρόνια είναι δεδομένη η προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει μεταρρυθμίσεις φιλικές προς το επιχειρείν, που δείχνει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αν και υπογράμμισε πως πρόκειται μόνο για το πρώτο βήμα όσων πρέπει να αλλάξουν, συμπλήρωσε πως οι μεταρρυθμιστικές κινήσεις δημιουργούν αισιοδοξία ότι υπάρχει η πολιτική βούληση το έργο αυτό να συνεχιστεί.

Επιπλέον, ιδιαίτερα ενθαρρυντικό χαρακτήρισε ο κ. Ψάλτης το γεγονός ότι έχει βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

 

Πηγή:ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text