Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Clarida και Bostic συμφωνούν ότι η Fed είναι κοντά στη μείωση των αγορών ομολόγων

ΗΠΑ: Clarida και Bostic συμφωνούν ότι η Fed είναι κοντά στη μείωση των αγορών ομολόγων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αμερικανική Federal Reserve έχει σχεδόν εκπληρώσει όλους τους στόχους στην απασχόληση για να προχωρήσει με τη μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει σύντομα να αποσύρει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα τόνωσης που δρομολόγησε στο ξέσπασμα της κρίσης.

"Προσωπικά πιστεύω ότι ο στόχος για 'σημαντική περαιτέρω πρόοδο' που θέσαμε έχει και με το παραπάνω εκπληρωθεί όσον αφορά την αποστολή μας για τη σταθερότητα των τιμών και έχει σχεδόν εκπληρωθεί όσον αφορά την απασχόληση", αναφέρει ο Clarida στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Institute of International Finance.

Ο κεντρικός τραπεζίτης υπενθύμισε παράλληλα ότι η Fed στην τελευταία της συνεδρίαση συμφώνησε ότι η σταδιακή μείωση των αγορών στα ομόλογα και άλλα περιουσιακά στοιχεία "μπορεί να δικαιολογείται σύντομα".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Atlanta Federal Reserve, Raphael Bostic δήλωσε σήμερα ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος για να ξεκινήσει η κεντρική τράπεζα να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων και άλλων τίτλων, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

"Νομίζω ότι έχει γίνει η απαραίτητα πρόοδος και όσο συντομότερα ξεκινήσουμε τόσο το καλύτερο", δήλωσε ο Bostic σε συνέντευξη που παραχώρησε στους FT.

Ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ταυτόχρονα ότι η αγορά εργασίας έχει σημειώσει επαρκή πρόοδο για να επιτρέψει στην κεντρική τράπεζα να μειώσει το πρόγραμμα αγορών περιουσιακών στοιχείων.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text