Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Alpha Bank: Κεφάλαιο κίνησης σε μικρομεσαίες κατασκευαστικές

Alpha Bank: Κεφάλαιο κίνησης σε μικρομεσαίες κατασκευαστικές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Alpha Bank: Κεφάλαιο κίνησης σε μικρομεσαίες κατασκευαστικές

Η Alpha Bank ενημέρωσε ότι υλοποιώντας με προσήλωση και συνέπεια τη δέσμευσή της για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, υπέγραψε συμφωνία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για τη διάθεση του «Ταμείου Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ».

Μέσω του «Ταμείου Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ», θα χορηγηθούν, σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) του Κατασκευαστικού και Μελετητικού κλάδου, νέα μεσομακροπρόθεσμα δάνεια Κεφαλαίου Κίνησης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ρευστότητας που προέκυψαν λόγω της πανδημίας και για την απρόσκοπτη εκτέλεση συμβασιοποιημένων έργων ή/και μελετών δημοσίου συμφέροντος.

Ειδικότερα, η Alpha Bank θα χρηματοδοτήσει επιλέξιμες ΜμΕ που θα υπαχθούν στη Δράση με τους παρακάτω ευνοϊκούς όρους:

- Υψηλό ποσό χρηματοδότησης έως του ποσού Ευρώ 200.000, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης παραστατικών τεκμηρίωσης δαπανών.

- Προνομιακό επιτόκιο και μειωμένες εξασφαλίσεις, χάρη στο εγγυημένο κατά 80% κεφάλαιο από το «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ».

- Δυνατότητα επιχορήγησης της προμήθειας εγγύησης από το «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ», για περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού των επιλέξιμων επιχειρήσεων.

- Ευελιξία αποπληρωμής, έως πέντε (5) έτη.

Τα παραπάνω δάνεια θα χορηγηθούν έως την 31.12.2021, καθώς συνδέονται με την ισχύ του Προσωρινού Πλαισίου Στήριξης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων έναντι των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει αρχικά να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) μέσω του δικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis, δηλώνοντας ότι θέλουν να χρηματοδοτηθούν από την Τράπεζα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής στη Δράση «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ» είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Alpha Bank (https://alphab.gr/tmede).

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text