Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 234 | Info Quest: Επικυρώνει τις συνεργασίες της και προσφέρει θετικά στον Όμιλο

Info Quest: Επικυρώνει τις συνεργασίες της και προσφέρει θετικά στον Όμιλο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

 

QUEST HOLDINGS - INFO QUEST

 

Info Quest: Επικυρώνει τις συνεργασίες της και προσφέρει θετικά στον Όμιλο

 

Στην συνεργασία της με την Xiaomi συνεχίζει να επενδύει η Info Quest Technologies, εταιρία του Ομίλου Quest, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της, Δημήτρης Εφορακόπουλος. Η παρουσία της Xiaomi στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο του 2016 μέσω της διανομής της Info Quest Technologies, σηματοδότησε το άνοιγμα της παρουσίας της, στην Ευρώπη, εδώ.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η Info Quest αντιπροσωπεύει κυρίως το τμήμα της εμπορικής δραστηριότητας του Ομίλου Quest και αποτελεί το 62,2% των συνολικών πωλήσεων του Ομίλου, σύμφωνα με τα μεγέθη του α΄εξαμήνου 2021. Επισης δραστηριοποιείται στον τομέα των προϊόντων ψύξης και θέρμανσης μέσω της Clima Quest -αναμένεται συνεργασία με ΓΕ Δημητρίου ύψους € 25,0 εκατ. μέχρι το τέλος του έτους-, στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, στον τομέα της παραγωγής υπολογιστών και service, στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας & Internet και προσφέρει υπηρεσίες cloud.  Κατά το α΄εξάμηνο του 2021 οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 71,2% και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 155,9%. Για το σύνολο του έτους της Info Quest, η διοίκηση εκτιμά ότι θα υπάρξει ισχυρή διψήφια αύξηση εσόδων με ηπιότερο όμως ρυθμό από αυτόν που εμφάνιζε στο α΄εξάμηνο. Για τον Όμιλο, η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι θα υπάρξει διψήφια αύξηση των πωλήσεων, των λειτουργικών κερδών EBITDA και της προ φόρων κερδοφορίας σε σχέση με το 2020.

 

Η άποψη μας, παραμένει είναι θετική για τον Όμιλο και την μετοχή του. Για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τα € 850 εκατ. παρουσιάζοντας μια αύξηση 17,8% σε σχέση με πέρσυ και τα καθαρά κέρδη θα φτάσουν τα € 42 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 157,1% σε σχέση με πέρσυ.

Επίσης να σημειώσουμε ότι η εταιρία κατά την διάρκεια της χρονιάς διένειμε μικτό μέρισμα (από παρελθοντικά κέρδη) € 0,3 ανά μετοχή και προτίθεται να διανέμει προσωρινό μικτό μέρισμα € 1,29 ανά μετοχή από τα έσοδα που εισέπραξε από την πώληση της Cardlink Α.Ε., εδώ.

 

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών του Ομίλου, εδώ.

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών,εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα,εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text