Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Κίνα - Αφρική: Ετήσια αύξηση 27,4% κατέγραψε το εμπόριο προϊόντων την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου

Κίνα - Αφρική: Ετήσια αύξηση 27,4% κατέγραψε το εμπόριο προϊόντων την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κίνα - Αφρική: Ετήσια αύξηση 27,4% κατέγραψε το εμπόριο προϊόντων την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου

Το εμπόριο προϊόντων μεταξύ της Κίνας και της Αφρικής κατέγραψε ετήσια αύξηση 27,4% στα 1,34 τρισεκατομμύρια γουάν (209,7 δισεκατομμύρια δολάρια) την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, όπως έδειξαν χθες, τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων στην Κίνα.

Ο ρυθμός αύξησης των εισαγωγών ξεπέρασε τις εξαγωγές στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου. Οι κινεζικές εξαγωγές στην Αφρική έφτασαν στα 782,54 δισεκατομμύρια γουάν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, με ετήσια αύξηση 24,5%.

Οι κινεζικές εισαγωγές από την Αφρική καταγράφηκαν στα 558,14 δισεκατομμύρια γουάν, με ετήσια αύξηση 31,7%.

Οι κινεζικές εξαγωγές στην Αφρική αποτελούνταν κυρίως, από μηχανολογικά και ηλεκτρικά προϊόντα, αλλά και προϊόντα που παράγονται με εντατικοποίηση της εργασίας.

Οι εξαγωγές μηχανολογικών και ηλεκτρικών προϊόντων καταγράφηκαν στα 355,19 δισεκατομμύρια γουάν, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 45,4% της αξίας των συνολικών κινεζικών εξαγωγών προς την Αφρική, κατά την ίδια περίοδο.

Οι εξαγωγές προϊόντων που παράγονται από την εντατικοποίηση της εργασίας, έφτασαν στα 213,38 δισεκατομμύρια γουάν, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 27,3% επί των συνολικών εξαγωγών.

1 δολάριο: 6,39 γουάν.

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text