Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Λάμψα: Υπερδιπλασιασμός κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο

Λάμψα: Υπερδιπλασιασμός κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Λάμψα: Υπερδιπλασιασμός κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο

Η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ σε συνέχεια της επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμό πρωτοκόλλου 2596/09.11.2021, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους εκδότες με κινητές αξίες εισηγμένες προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Γ΄ Τριμήνου της χρήσης 2021, καθώς και τις εξελίξεις στις δραστηριότητες του Ομίλου.

Χρηματοοικονομικές Εξελίξεις & Επιδόσεις περιόδου από 1/1/2021 έως 30/9/2021

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο οποίος επηρεάστηκε από την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του COVID-19, η οποία κατά τους πρώτους μήνες του έτους προήλθε από τον σημαντικό περιορισμό των ταξιδιών. Η Διοίκηση του Ομίλου από πολύ νωρίς παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και είναι σε συνεχή επικοινωνία με την ένωση ξενοδόχων, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και με όλους τους αρμόδιους φορείς, καθώς επίσης και με την ειδική μονάδα της διαχειρίστριας εταιρείας, για οποιαδήποτε ενέργεια κριθεί αναγκαία ως προς τη λήψη μέτρων που θα προστατεύουν την υγεία των εργαζομένων και την δημόσια και παράλληλα καταγράφει τους κινδύνους και πραγματοποιεί αξιολόγηση της επίδρασης της πανδημίας του COVID-19 σε κάθε στάδιο αυτής, στα αποτελέσματα και τις μελλοντικές ταμειακές ροές του Ομίλου και λαμβάνει μέτρα με γνώμονα την επάρκεια της ρευστότητας και τη διασφάλιση της συνέχισης της δραστηριότητας του Ομίλου.

Οι χώρες, σε παγκόσμιο επίπεδο, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας εφαρμόζουν σειρά περιοριστικών μέτρων, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη δραστηριότητα του Ομίλου.

Ο συνεδριακός τουρισμός επίσης έχει πληγεί λόγω και των απαγορεύσεων μεγάλων συναθροίσεων, καθώς και οι κρουαζιέρες που επίσης τροφοδοτούσαν τα ξενοδοχεία έχουν ουσιαστικά μηδενιστεί. Ο κλάδος των ταξιδιών εταιρικών πελατών καταγράφει επίσης συντριπτική μείωση.

Διάρκεια λειτουργίας ξενοδοχείων: Tο ξενοδοχείο King George παρέμεινε κλειστό κατά το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2021 και επαναλειτούργησε στις 14 Ιουνίου 2021. Το ξενοδοχείο “Athens Capital” παρέμεινε κλειστό κατά το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2021 και επαναλειτούργησε στις 10 Μαΐου του 2021. Το ξενοδοχείο Sheraton Rhodes (εποχιακής λειτουργίας) ξεκίνησε την λειτουργία του για την θερινή περίοδο στις 22 Μαίου 2021.

Κατωτέρω παρατίθενται τα ποιοτικά στοιχεία των ξενοδοχείων πολυτελείας της Αθήνας και των ξενοδοχείων του Ομίλου, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κατά την οποία η ξενοδοχειακή αγορά κατέγραψε συντριπτικές απώλειες. Είναι σαφές ότι καταγράφεται αξιοσημείωτη βελτίωση των μεγεθών, τα οποία όμως υπολείπονται σημαντικά από τα αντίστοιχα του 2019.

H πληρότητα δωματίων στην αγορά ξενοδοχείων πολυτελείας της Αθήνας αυξήθηκε κατά 7,1% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2020 διαμορφώνοντας τον δείκτη στο 36,6% έναντι 34,1% το 2020 (για το διάστημα πριν την αναστολή λειτουργίας τους). Η μέση τιμή δωματίου στα ξενοδοχεία αυξήθηκε κατά 22,5% έναντι του 2020, φτάνοντας τα € 169,93 έναντι € 138,77 το 2020. Κατά συνέπεια το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο αυξήθηκε στα ξενοδοχεία πολυτελείας της Αθήνας κατά 31,2% (€ 62,17 έναντι € 47,38 του 2020) ενώ τα συνολικά έσοδα δωματίων αυξήθηκαν κατά 108,5%.

Το Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 156,84% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο του 2020, ενώ το Ξενοδοχείο «King George» εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 179,75%. Το ξενοδοχείο “Athens Capital” ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2020 και τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα. Το ξενοδοχείο «Sheraton Rhodes» εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 231,27% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο του 2020. Όσον αφορά τα Ξενοδοχεία του Ομίλου στην Σερβία, το μεν «Hyatt Regency Belgrade» κατέγραψε αύξηση κατά 76,43%, το δε «Mercure Excelsior» αύξηση κατά 186,32%.

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ.
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text