Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Δεύτερο εξώδικο Reggeborgh στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Δεύτερο εξώδικο Reggeborgh στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δεύτερο εξώδικο Reggeborgh στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Νέα εξώδικη δήλωση απέστειλε σήμερα, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Reggeborgh, διαμαρτυρόμενη, όπως λένε πηγές της εταιρείας, «για το απίστευτο γεγονός της μη ενημέρωσής της μέχρι σήμερα σχετικά με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιτροπής της περασμένης Δευτέρας, 29ης Νοεμβρίου 2021 και τις συναφείς παράνομες διαρροές προς τον Τύπο».

Οπως σημειώνουν, «κατά τις διαρροές αυτές, η Reggeborgh τελούσε υπό διερεύνηση για υποτιθέμενο "έλεγχο" της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε "συνεννόηση" με το μεγάλο επενδυτικό fund Atlas». Επ’ αυτών, η Reggeborgh είχε ζητήσει από το Δ.Σ. της Επιτροπής επίσημη ενημέρωσή της, με εξώδικη διαμαρτυρία της, την 1η Δεκεμβρίου 2021, θυμίζουν.

«Κατόπιν αυτών, η εταιρεία ζητεί εκ νέου, εντός τριών ημερών από τη λήψη του εξωδίκου της, να της κοινοποιηθούν οι αποφάσεις του Δ.Σ. που την αφορούν και η σχετική εισήγηση της Υπηρεσίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διαφορετικά θα θεωρήσει την παράλειψη αυτή ως επιβεβαίωση των διαρροών και φημών που "ανακυκλώνονται" σε διάφορα sites.»

Περαιτέρω, η Reggeborgh επισημαίνει ότι παρότι έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια άνω των διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ αλλά και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, εντούτοις υφίσταται άνιση και διακριτική μεταχείριση κατά παράβαση του ευρωπαϊκού δικαίου και βλάβη των συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και ζημία της εθνικής οικονομίας. Μάλιστα κοινοποιεί την εξώδικη δήλωσή της προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την ενεργοποίησή του», δηλώνουν.

«Ως εκ τούτου, η Reggeborgh θα υποχρεωθεί να θεωρήσει ως υπεύθυνα τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για παραβίαση απορρήτου, καθώς επίσης για κάθε ζημία και βλάβη της επιχειρηματικής της υπολήψεως, οπουδήποτε αυτή επέλθει, εγείροντας σχετικές αγωγές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ολλανδία (χώρα εθνικότητάς της) και σε χώρες όπου η εταιρεία διατηρεί σημαντικές εταιρικές συμμετοχές (Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς). Αντίστοιχα, θα υποχρεωθεί να ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές στις ως άνω δικαιοδοσίες τον εντοπισμό και καταλογισμό ποινικών ευθυνών για κάθε εις βάρος της παράνομη συμπεριφορά», προειδοποιεί.

 

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text