Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τι ξέχασε να ανακοινώσει η Δομική Κρήτης στο ΧΑ για την εξαγορά μετοχών της Αιολικό Ρουμάνι από Συνατσάκη

Τι ξέχασε να ανακοινώσει η Δομική Κρήτης στο ΧΑ για την εξαγορά μετοχών της Αιολικό Ρουμάνι από Συνατσάκη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι ξέχασε να ανακοινώσει η Δομική Κρήτης στο ΧΑ για την εξαγορά μετοχών της Αιολικό Ρουμάνι από Συνατσάκη

Η Δομική Κρήτης ανακοίνωσε προς το Χρηματιστήριο ότι εξαγόρασε μετά και από έκθεση αξιολόγησης της Mazars ποσοστό 19,51% της ΑΙΟΛΙΚΟ ΡΟΥΜΑΝΙ έναντι του ποσού των 152.495 ευρώ.

Αυτό ως κίνηση δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση δεδομένου ότι δεν είναι πρώτη φορά που βασικός μέτοχος εισηγμένης εταιρίας πουλά περιουσιακά του στοιχεία προς την εισηγμένη εταιρία.

Η προκαταβολή του … 2017

Όμως φαίνεται ότι στο Χρηματιστήριο δεν ανακοινώθηκε μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που θα τη βρει κάποιος ανατρέχοντας στις αναρτήσεις του ΓΕΜΗ.

Εκεί αναφέρεται επί λέξη πως «Ο Προϊστάμενος Λογιστηρίου κ Τσουρδαλάκης Γεώργιος, στο Ενημερωτικό του Σημείωμα προς το Διοικητικό Συμβούλιο, αναφέρει ότι σύμφωνα με το καθορισθέν τίμημα των εκατό πενήντα δύο χιλιάδων, τετρακοσίων ενενήντα πέντε και 0,64 ευρώ (152.495,64 €) της αγοραπωλησίας των 98.400 ονομαστικών μετοχών που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο ποσοστό 19,51% της ΑΙΟΛΙΚΟ ΡΟΥΜΑΝΙ Α.Ε. (σύμφωνα με την σχετική ΄Εκθεση Αξιολόγησης της ΜΑΖΑΡΣ ΑΕ) και με το δεδομένο ότι η Εταιρεία έχει ήδη προκαταβάλει στον Πωλητή, το ποσό των 141.328,60 € σε εκτέλεση του από 28/12/2017 Προσυμφώνου, η παραπάνω συναλλαγή θα επιβαρύνει τα χρηματικά διαθέσιμα της εταιρείας κατά το ποσό των έντεκα χιλιάδων εκατό εξήντα επτά και 0,04 ευρώ (11.167,04 €) και κρίνεται μη σημαντική.

Η παραπάνω συναλλαγή θα επιφέρει μείωση των απαιτήσεων κατά ποσό 141.328,60€ και αύξηση των συμμετοχών σε θυγατρικές εταιρείες κατά το ποσό των 152.495,64 € .

Η καθαρή θέση της εταιρείας δεν μεταβάλλεται».

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές πως ο κ. Συνατσάκης είχε εισπράξει από το 2017 σχεδόν όλο το ποσό της συναλλαγής πλην 11.167 ευρώ.

Δηλαδή επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια κρατούσε στην κατοχή του περιουσιακό στοιχείο έχοντας προεισπράξει σχεδόν όλο τίμημα.

Πού είναι το προσύμφωνο;

Αναζητήσαμε αναφορά στις οικονομικές καταστάσεις του 2017 και ουδεμία αναφορά υπάρχει για προσύμφωνο. Δεν υπάρχει επίσης ούτε στις οικονομικές καταστάσεις του 2018, ούτε του 2019 ούτε και του 2020.

Στις οικονομικές καταστάσεις του 2020 αναφέρεται ότι τον Απρίλιο του 2021 η ΔΟΜΙΚΗ προχώρησε στην αγορά 252.200 μετοχών της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΟ ΡΟΥΜΑΝΙ ΑΕ» έναντι συνολικού τιμήματος 408 χιλ. ευρώ.

Γι αυτή τη συναλλαγή δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ποιον ανήκει και εφ όσον δεν υπάρχει εικάζεται ότι ανήκει σε μη συνδεδεμένο πρόσωπο.

Πάντως με όλα αυτά αν εμείς δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε πουθενά την προκαταβολή που έλαβε από το 2017 ο κ. Συνατσάκης ίσως ο ορκωτός της εταιρίας ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ να ξέρει περισσότερα.

Γιατί αν δεν ξέρει προφανώς βάζει υποψηφιότητα για το χρυσό βατόμουρο της ελεγκτικής.

Νίκος Καρούτζος

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text