Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Η μεγάλη πρόκληση για την Κίνα το 2022

Η μεγάλη πρόκληση για την Κίνα το 2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η μεγάλη πρόκληση για την Κίνα το 2022

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έχει επιλέξει την πολιτική της μηδενικής ανοχής κατά της Covid -19. Αυτό σημαίνει αυστηρά lockdown ακόμη και με μερικές δεκάδες κρούσματα σε πόλεις πολλών εκατομμυρίων κατοίκων ή και σε λιμάνια καθοριστικής σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο.

Η τακτική αυτή αποτρέπει ένα κύμα μολύνσεων και θανάτων, αλλά κρατάει υπό διαρκή πίεση την οικονομία και επιβαρύνει το καταναλωτικό κλίμα.

Αναλυτές σχολιάζουν πως την ώρα που για άλλες οικονομίες ανά τον πλανήτη η μεγάλη πρόκληση θα είναι να βάλουν φρένο στην επέλαση της Όμικρον και άλλων πιθανών μεταλλάξεων του ιού, για την Κίνα θα είναι να πείσει τους καταναλωτές της να ξοδέψουν. Οι αδύναμες καταναλωτικές δαπάνες και τα προβλήματα στην αγορά ακινήτων είναι οι δύο τομείς που ανησυχούν περισσότερο από κάθε τι άλλο σχετικά με τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας.

Η κινεζική ηγεσία πρόσφατα προειδοποίησε ότι η οικονομία αντιμετωπίζει «τριπλή πίεση» από τη συρρικνούμενη ζήτηση, τα σοκ στην προσφορά και την αποδυνάμωση των προσδοκιών. «Το πρόβλημα που βρίσκεται στον πυρήνα της τριπλής αυτής πίεσης είναι η απροθυμία των καταναλωτών να ξοδέψουν» τόνισε στο CNBC ο Γουάνγκ Τζουν, επικεφαλής οικονομολόγος στη Zhongyuan Bank. «Εάν η ζήτηση βελτιωθεί, θα βελτιωθούν και οι προσδοκίες» εξήγησε.

 

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text