Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Πάουελ και Μπρέιναρντ ενώπιον της Γερουσίας – Τι αλλάζει στη Fed

Πάουελ και Μπρέιναρντ ενώπιον της Γερουσίας – Τι αλλάζει στη Fed

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πάουελ και Μπρέιναρντ ενώπιον της Γερουσίας – Τι αλλάζει στη Fed

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση για το 2022 την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι Γερουσιαστές θα τον «εξετάσουν» για τη δεύτερη τετραετή θητεία του…

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σταθμίζει τις επιλογές του για τρεις άλλες έδρες του διοικητικού συμβουλίου της Fed υποσχόμενος να σεβαστεί τη… «διαφορετικότητα».

Η Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας θα εξετάσει την εκ νέου υποψηφιότητα του Πάουελ στις 11 Ιανουαρίου, και δύο ημέρες αργότερα θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή ακρόαση για να εξετάσει την υποψηφιότητα της Λαέλ Μπρέιναρντ ως αντιπροέδρου.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε χθες, ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θέτει την ποικιλομορφία ως προτεραιότητα στην επιλογή άλλων στελεχών της Fed, παρόλο που αρνήθηκε να διευκρινίσει πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την πλήρωση των κενών θέσεων: «Περιμένω ότι θα έχουμε περισσότερα σύντομα», είπε.

Ο Μπάιντεν λέγεται ότι εξετάζει την πρώην κυβερνήτη της Fed Σάρα Μπλουμ Ράσκιν για αντιπρόεδρο εποπτείας, καθώς και δύο μαύρους οικονομολόγους – τη Λίζα Κουκ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και τον Φίλιπ Τζέφερσον του Κολεγίου Ντέιβιντσον – για να συμπληρώσουν το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Όπως επισημαίνει το Reuters, αν αυτές είναι οι επιλογές του, αυτό θα έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο της Fed πιο διαφοροποιημένο από ποτέ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είχε μόνο τρεις μαύρους διοικητές από την ίδρυση της Fed το 1913 και δεν είχε ποτέ μαύρη γυναίκα μέλος.

Από τα πέντε μέλη του τρέχοντος συμβουλίου της Fed, όλα είναι λευκά και μόλις δύο είναι γυναίκες.

Ο Πάουελ προτάθηκε για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της Fed το 2012 από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και το 2018 επιλέχθηκε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να ηγηθεί της κεντρικής τράπεζας για τετραετή θητεία που λήγει τον Φεβρουάριο του 2022.

 

Πηγή:ΟΤ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text