Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Γαλλία: Εκτιμήσεις για μικρότερο έλλειμμα το 2021

Γαλλία: Εκτιμήσεις για μικρότερο έλλειμμα το 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γαλλία: Εκτιμήσεις για μικρότερο έλλειμμα το 2021

Η ισχυρότερη από το αναμενόμενο οικονομική ανάκαμψη της Γαλλίας πέρυσι σημαίνει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2021 παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις εκτιμήσεις, όπως δήλωσε το Παρίσι διά στόματος του υπουργού Προϋπολογισμού σε συνέντευξή που δημοσιεύθηκε σήμερα Κυριακή.

Η κυβέρνηση είχε καταρτίσει τον προϋπολογισμό για το 2021 αναμένοντας ανάπτυξη της τάξεως του 6,25%, ωστόσο τα πιο πρόσφατα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο ρυθμός πιθανόν να διαμορφωθεί στο 6,7%. Πλέον με τα νέα δεδομένα το έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 7% επί του ΑΕΠ, από 8,2% των προηγούμενων εκτιμήσεων και σε απόλυτους αριθμούς να συρρικνωθεί κατά κατά 34,5 δισ. ευρώ στα 171 δισ. ευρώ.

«Η βελτιωμένη εικόνα της ανάπτυξής μας μεταφράζεται σε περισσότερα φορολογικά έσοδα από τα αναμενόμενα, την ώρα που δαπανήσαμε λιγότερα από τη στιγμή που οι επιχειρήσεις άντλησαν λιγότερα κεφάλαια από τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης», δήλωσε ο Όλιβερ Ντουσό στην έκδοση του Σαββατοκύριακου της εφημερίδας Le Journal du Dimanche.

«Όλα τα επιπλέον έσοδα θα κατευθυνθούν εξ ολοκλήρου προς τη μείωση του ελλείμματος και δίχως να θυσιαστούν μέτρα για την στήριξη της οικονομίας ή της αγοραστικής δύναμης», προσέθεσε.

Υπό το νέο πλαίσιο, το υπουργείο Οικονομικών, διατηρεί την πρόβλεψή του ότι το έλλειμμα θα μειωθεί περαιτέρω φέτος στο 5% και θα βρεθεί υπό του ανώτατου ορίου του 3% σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2027, σύμφωνα με τον Όλιβερ Ντουσό.

Το Παρίσι διοχέτευσε 100 δισ. ευρώ στην οικονομία, κυρίως σε δημόσιες επενδύσεις, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την ανάκαμψη μετά την πανδημία, ενώ χρειάσθηκε επίσης να χορηγήσει κάποιες επιδοτήσεις στα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα πέρυσι, ως στήριξη για τις συνέπειες από τον επιταχυνόμενο πληθωρισμό.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text