Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Βρετανία – Η ακρίβεια βύθισε τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Βρετανία – Η ακρίβεια βύθισε τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αύξηση του κόστους ζωής αναδεικνύεται σε κυρίαρχο πρόβλημα για τους Βρετανούς, προσπερνώντας την πανδημία που κυριαρχούσε μέχρι τώρα, μειώνοντας κατακόρυφα τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στα επίπεδα των πρώτων μηνών του 2021, όταν είχε επιβληθεί lockdown.

Ο δείκτης Ιανουαρίου που καταρτίζει η GfK, τον οποίο παρακολουθούν η Τράπεζα της Αγγλίας και το υπουργείο Οικονομικών, έπεσε 4 μονάδες στο -19, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.

Παρά τα καλά νέα σχετικά με τη χαλάρωση των περιορισμών, οι καταναλωτές προσπαθούν να θωρακιστούν απέναντι στον αυξανόμενο πληθωρισμό, στην αύξηση των λογαριασμών ενέργειας και καυσίμων και την προοπτική αύξησης των επιτοκίων, δήλωσε ο Τζο Στέιτον, διευθυντής στρατηγικής πελατών της GfK. Τα νοικοκυριά προετοιμάζονται για μεγάλο πλήγμα τον Απρίλιο, όταν οι λογαριασμοί ενέργειας ενδέχεται να αυξηθούν κατά 50% και θα ισχύσει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Για ένα μέσο νοικοκυριό στο Ην. Βασίλειο, με ετήσιο εισόδημα 27.000 λιρών το διπλό πλήγμα ισοδυναμεί με επιπλέον κόστος περίπου 1.200 λίρες, επισημαίνει το Bloomberg. Η πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης αποδίδεται στην ανησυχία των πολιτών για τα οικονομικά τους και για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση. Η αισιοδοξία για την προσωπική κατάσταση των καταναλωτών μειώθηκε κατά 3 μονάδες μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου σε -2, το χαμηλότερο από τον Νοέμβριο του 2020.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text