Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Quest Holdings: Εντός του α’ τριμήνου η μεγάλη επένδυση της ACS άνω των €40 εκατ.

Quest Holdings: Εντός του α’ τριμήνου η μεγάλη επένδυση της ACS άνω των €40 εκατ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Quest Holdings: Εντός του α’ τριμήνου η μεγάλη επένδυση της ACS άνω των €40 εκατ.

Μπορεί από το αρχικό χρονοδιάγραμμα να υπήρξαν αρκετές αποκλίσεις, όμως φαίνεται ότι πλέον είναι κοντά η λειτουργία του νέου  μεγάλου κέντρου διαλογής της ACS στο Αιγάλεω που θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της εταιρείας leader στο χώρο των ταχυμεταφορών.  Συγκεκριμένα, όπως εξηγούσαν στο newmoney ο Πρόεδρος του Ομίλου Quest κ. Θεόδωρος Φέσσας και ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ACS κ. Απόστολος Γεωργαντζής, η έναρξη λειτουργίας του νέου κέντρου θα γίνει ως τον Μάρτιο.

«Εντός του α’ τριμήνου θα είναι έτοιμο και λειτουργικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντζής ενώ σύμφωνα με τον κ. Φέσσα «διεξάγονται συγκεκριμένες δοκιμές» παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει παραδώσει το έργο ο κατασκευαστής.

Πρόκειται για μία επένδυση συνολικού ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ, η μεγαλύτερη που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στον κλάδο των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Όπως εξηγούσε μάλιστα ο κ. Φέσσας ο μηχανολογικός εξοπλισμός που τοποθετείται είναι ο πλέον σύγχρονος συνδεδεμένος σε δίκτυο νέας γενιάς. Γι αυτό εξάλλου οι απαιτήσεις και στο κατασκευαστικό κομμάτι ήταν πολλές, επηρεάζοντας και το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης.

Με τη λειτουργία του νέου κέντρου οι επιχειρησιακές δυνατότητες της ACS αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά. Μεταξύ άλλων η νέα μονάδα θα διαθέτει δυνατότητα διαλογής άνω των 50.000 αποστολών ανά ώρα, επιτρέποντας στην ACS να υπερτριπλασιάσει την υφιστάμενη δυναμικότητά της! Κι αυτό σε μία εποχή που ήδη το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει φθάσει να καλύψει το 50% της δραστηριότητας της εταιρείας ταχυμεταφορών.

Η συγκεκριμένη επένδυση μάλιστα εντάχθηκε λίγο πριν την εκπνοή του 2021 στις διατάξεις του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» του αναπτυξιακού νόμου, έπειτα από σχετική απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σύμφωνα με την απόφαση, το συνολικό ενισχυόμενο κόστος της επένδυσης προσδιορίζεται περίπου στα 33,14 εκατ. ευρώ. Η ACS για τη συγκεκριμένη επένδυση θα λάβει φορολογική απαλλαγή ύψους 3,31 εκατ. ευρώ περίπου.

 

Στέλιος Μορφίδης

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text