Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Chevron

Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Chevron

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Chevron

Κέρδη τέταρτου τριμήνου κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε την Παρασκευή η Chevron Corp., παρά την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, η εταιρεία, η πρώτη από τους πετρελαϊκούς κολοσσούς που ανακοινώνει μεγέθη τριμήνου, εμφάνισε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 5,1 δισ. δολαρίων ή 2,65 δολαρίων ανά μετοχή, με τα κέρδη από την άντληση πετρελαίου να πενταπλασιάζονται σε σχέση με πέρυσι που "χτύπησε” η πανδημία.

Οι αναλυτές ανέμεναν από την εταιρεία να εμφανίσει υψηλότερη κερδοφορία, τοποθετώντας τον πήχη στα 3,12 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Οι υψηλές προσδοκίες των επενδυτών, που περίμεναν ότι η αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα ωθήσουν τα κέρδη της εταιρείας, έστειλαν τη μετοχή της Chevron σε ιστορικό υψηλό την Πέμπτη, καθώς σημείωσε άνοδο 2% και έκλεισε στα 135,37 δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 133,60 δολαρίων που έγραψε πριν από τέσσερα χρόνια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα προχωρήσει σε επαναγορές μετοχές κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, που θα κυμανθούν στο άνω μέρος του εύρους των 3 έως 5 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση που είχε ανακοινώσει πέρυσι.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ανακοίνωσε και την αύξηση του μερίσματος που θα διανείμει κατά 6%, στα 1,42 δολάρια.

Όσον αφορά τον τομέα της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, η Chevron ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 5,2 δισ. δολαρίων, έναντι 501 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης, που ήταν όμως επίσης κατώτερα των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές περίμεναν λειτουργικά κέρδη της τάξης των 6,6 δισ.

Η μετοχή της πετρελαϊκής εταιρείας σημειώνει πτώση άνω του 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text