Αρχική | Διάφορα | Χ&Α - 237 | PERFORMANCE TECHNOLOGIES ΑΕ

PERFORMANCE TECHNOLOGIES ΑΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PERFORMANCE TECHNOLOGIES ΑΕ

 

(Σύμβολο: ΠΕΡΦ) Η εταιρία είναι μητρική του ομίλου Performance Technologies. Ιδρύθηκε το 1993 και εδρεύει στην Αθήνα. Εισήχθη στην Εναλλακτική Αγορά στις 17 Σεπτεμβρίου 2008. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών Πληροφορικής και έχει ως αντικείμενο την αυτοματοποίηση IT λειτουργιών και την ανάπτυξη και λειτουργία συστημάτων λογισμικού. Κύρια πηγή εσόδων της είναι η πώληση συμβολαίων για τις υπηρεσίες της εταιρίας, βάσει κατανάλωσης πόρων για τις cloud και διαχειριζόμενες υπηρεσίες, οι οποίες επαναλαμβάνονται. Άλλες πηγές εσόδων προέρχονται από την μεταπώληση υπηρεσιών public cloud. Η εταιρία έχει αναπτύξει συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες του χώρου στο εξωτερικό, μερικές εκ των οποίων είναι η Amazon Web Services (AWS), η Dell EMC, η Microsoft και η IBM (εδώ).

Οι κυριότερες εξελίξεις κατά την προηγούμενη διετία ήταν: Η δημιουργία Cloud Business Unit με στόχο τον σχεδιασμό έργων μετάβασης στο Cloud και την υποστήριξη του business transformation των εταιριών και η δημιουργία Security Operations Center (SOC), για επιχειρήσεις.

Την 24/11/2021, προχώρησε στην έκδοση 1.136.363 νέων μετοχών με τιμή διάθεση € 4,4, αντλώντας € 5 εκατομμύρια, (εδώ).

 

Άποψη: Η εξέλιξη των μεγεθών της εταιρίας είναι ανοδική. Οι πωλήσεις, κατά το το 2020, έφτασαν στα € 31,3 εκατομμύρια, από € 15,1 εκατ. το 2015 και € 12,1 εκατ. το 2007. Κατά την τελευταία τετραετία, το μικτό περιθώριο κέρδους να κινείται γύρω στο 30%, ενώ παρατηρείται μείωση των δαπανών λειτουργίας (18,2% επί των πωλήσεων κατά το 2020). Τα χρηματοοικονομικά έξοδα διατηρούνται σταθερά γύρω από το 1,5%, ποσοστό ικανοποιητικό. Η εταιρία, είναι κερδοφόρα από το 2016 και ακολουθεί μια σταθερά ανοδική πορεία, με το καθαρό περιθώριο κέρδους να φτάνει στο 8,5% το 2020, από 0,6% που είχε διαμορφωθεί το 2016. Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

Η εταιρία δραστηριοποιείται σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο, όπου διαρκώς σημειώνονται σημαντικές εξελίξεις και μεταμορφώσεις. Στο παρελθόν, έχει δείξει ότι εκμεταλλεύεται ικανοποιητικά τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και πετυχαίνει μεγέθυνση του μεγέθους της. Εκτιμούμε ότι θα μπορέσει να συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση.

Κατά την άποψή μας, πρόκειται για την εταιρία της Εναλλακτικής Αγοράς με τις καλύτερες προοπτικές. Η πορεία της μετοχής της υπήρξε εξαιρετικά ικανοποιητική, ενώ έχει τα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης κατά τα επόμενα χρόνια. Ο όγκος των συναλλαγών της μετοχής έχει βελτιωθεί σημαντικά και, πλέον, είναι αξιόλογος.

 

Διατηρούμε θετική άποψη για την εταιρία και τη μετοχή της. Δείτε το διάγραμμα σύγκρισης της πορείας του Γενικού Δείκτη και της μετοχής, εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text