Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Evans (Fed): Βλέπει τα επιτόκια στο 2,5% μέχρι το τέλος του έτους

Evans (Fed): Βλέπει τα επιτόκια στο 2,5% μέχρι το τέλος του έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο πρόεδρος της Chicago Federal Reserve δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας να φτάσει το 2,5% μέχρι το τέλος του έτους στο πλαίσιο της προσπάθειας της κεντρικής τράπεζας να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό.

"Αν φτάσουμε το 2,25% με 2,5%, μέχρι τον Δεκέμβριο, θα μπορούμε μετά να δούμε που είναι και ο πληθωρισμός”, ανέφερε ο Charles Evans στο πλαίσιο ομιλίας του στο Economic Club of New York.

Αν η Fed οδηγήσει τα επιτόκια της στο 2,5% μέχρι το τέλος του έτους, η κεντρική τράπεζα θα είναι μετά σε θέση να επαναξιολογήσει τη στάση της, όπως εκτίμησε ο Evans. "Κινούμαστε για να προσαρμόσουμε τα επιτόκιας μας σε ένα φυσιολογικό επίπεδο και στη συνέχεια θα δούμε", ανέφερε.

Άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο η Fed να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης μέσα στο έτος, με την προοπτική να ξεπεράσει κάποια στιγμή και το επίπεδο του 3%.

Ο Evans είναι μεταξύ πολλών στελεχών της Fed που έχουν ξεκαθαρίσει ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν γρήγορα τα επιτόκια φέτος μετά την εκτόξευση του πληθωρισμού πάνω από το 8% για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.

Ο αξιωματούχος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων χωρίς να πλήξει σημαντικά την οικονομία. Όπως σημείωσε, η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, αν και με κάπως βραδύτερο ρυθμό το επόμενο έτος.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text