Δημόσια πρόταση για τo 100% της Byte κατέθεσε η Ideal Holdings
Στην εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Byte ABEE σκοπεύει να προχωρήσει η Ideal Holdings προσφέροντας για κάθε μετοχή της εταιρείας πληροφορικής 2,1 ευρώ σε μετρητά καθώς και μετοχές του ομίλου που ανεβάζει το συνολικό αντάλλαγμα σε 3,495 ευρώ ανά μετοχή.
Ειδικότερα, η Ideal ξεκίνησε τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης την 1.7.2022 ενημερώνοντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Byte και υποβάλλοντας στα παραπάνω πρόσωπα το σχέδιο του πληροφοριακού δελτίου.
H Ideal προσφέρει, ως αντάλλαγμα, συνδυασμό κινητών αξιών και μετρητών. Για κάθε μετοχή της Δημόσιας Πρότασης, προσφέρει ποσό ύψους 2,10 σε μετρητά και 0,397590 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές του Ideal, οι οποίες θα εκδοθούν μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 2,51 εκατ. ευρώ που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα.
Στην πρόταση της Ideal σημειώνεται ότι το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα φτάνει το ποσό των 3,495 ευρώ ανα μετοχή που προκύπτει από τα 2,1 ευρώ σε μέτρητα καθώς και από την μέση αξία της μετοχής της Ideal το τελευταίο εξάμηνο.
Η Ideal αναφέρει ότι το προσφερόμενο αντάλλαγμα πληροί τα κριτήρια του «δίκαιου και εύλογου» ανταλλάγματος, καθώς υπερβαίνει:
κατά 9,14% το δίκαιο και εύλογο αντάλλαγμα, όπως ορίζεται στο άρθρο 9 παρ. 4, καθώς αφενός μεν η μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή της Byte κατά τους κατά τους έξι μήνες που προηγούνται της Δημόσιας Πρότασης είναι 3,20243 ευρώ, αφετέρου δε ούτε ο Προτείνων, ούτε κάποιο από τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα απέκτησαν Μετοχές κατά τους 12 μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης.
κατά 9,22% την τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χρηματιστήριο κατά την ημερομηνία που προηγείτο της Ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης, η οποία ανερχόταν σε 3,20 ευρώ.
Η ανακοίνωση της Byte
«Σε απάντηση του υπ’ αρ. πρωτ. 2292/01.07.2022 ερωτήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις των βασικών μετόχων για την πώληση των μετοχών της Εταιρείας. Κατόπιν της σημερινής ενημέρωσής μας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την υποβολή Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης από την IDEAL HOLDINGS Α.Ε. για την αγορά του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας, η Εταιρεία διαβεβαιώνει ότι θα ενεργήσει σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Με γνώμονα την προστασία και την πληρέστερη πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού, η Εταιρεία διαβεβαιώνει ότι σε περίπτωση που συντρέξει γεγονός, η δημοσιοποίηση του οποίου αναμένεται εύλογα να επηρεάσει την τιμή των μετοχών της, θα προβεί αμέσως η ίδια στη δημοσιοποίησή του, σύμφωνα με την πάγια τακτική της», ανέφερε η ανακοίνωση της Byte για την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης από την Ideal Holdings.
Πηγή:moneyreview.gr

- ΔΕΗ: Δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει η Μεγαλόπολη 3 παρά τις ανάγκες για λιγνιτική παραγωγή
- CPI: Στα 196.800 οι stock options επί των νέων μετοχών - Τιμή άσκησης στα 0,30 ευρώ ανά μετοχή
- Τι ισχύει με τον τραπεζικό δανεισμό στην ακτοπλοϊα
- Κρι Κρι: Στις 18 Αυγούστου η αποκοπή για το μέρισμα 0,20 ευρώ
- Ισχυρό αποτύπωμα με νέα έργα της Mytilineos στις κατασκευές
- BriQ: Πώληση εμπορικού καταστήματος στο Ρέθυμνο έναντι €1,3 εκατ.
- Μπλε Κέδρος: Απέκτησε ακίνητο στη Μεταμόρφωση έναντι €2,6 εκατ.
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018
- Global uncertainty is rising, and that is a bad omen for growth
- Φοροαπαλλαγές 150 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό εταιρειών
- Ερχονται δάνεια 1 δισ. με εγγύηση δημοσίου για μικρές εταιρείες
- Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά online τζόγου
- Ο νόμος που κατέστρεψε το Χρηματιστήριο: Δημόσιες προτάσεις αγοράς μετοχών
- Lockdown και Τουρκία πιέζουν τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες – Μεγάλες ζημιές για Σελόντα και Νηρέα
Σχολιάστε το άρθρο