Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Τζέιμι Ντάιμον (JP Morgan): Η οικονομία των ΗΠΑ μπροστά σε κάτι πολύ χειρότερο από απλή ύφεση

Τζέιμι Ντάιμον (JP Morgan): Η οικονομία των ΗΠΑ μπροστά σε κάτι πολύ χειρότερο από απλή ύφεση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την εκτίμησή του ότι είναι πιθανόν οι ΗΠΑ να οδηγηθούν σε ύφεση εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με επενδυτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Yahoo Finance, o Ντάιμον τόνισε πως η αμερικανική οικονομία είναι «ισχυρή», αλλά υπογράμμισε ότι υπάρχουν «σύννεφα που φέρνουν καταιγίδα» στον ορίζοντα, όπως είναι για παράδειγμα, οι ομοσπονδιακές νομισματικές πολιτικές, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Σημειώνεται πάντως, ότι τον περασμένο Ιούνιο ο Ντάιμον είχε προειδοποιήσει για «οικονομικό τυφώνα».

«Οι ισολογισμοί των καταναλωτών είναι σε καλή κατάσταση. Οι επιχειρήσεις είναι εξίσου σε καλή κατάσταση. Όταν κάνεις προβλέψεις, πρέπει να σκέφτεσαι διαφορετικά», φέρεται να δήλωσε ο Ντάιμον, επισημαίνοντας πως «είναι λάθος να λέμε "αυτή είναι η πρόβλεψή μου για έναν μόνο τομέα"».

Ο επικεφαλής της JP Morgan προέβλεψε τις πιθανότητες μιας «ήπιας προσγείωσης» της οικονομίας να είναι γύρω στο 10% και την πιθανότητα μιας «σκληρότερης προσγείωσης» ή μιας «ήπιας ύφεσης» να βρίσκεται πιο κοντά στο 20-30%. «Υπάρχει επίσης πιθανότητα από 20 έως 30% για "σκληρότερη ύφεση" και πιθανότητα από 20 έως 30% για "κάτι χειρότερο"», σύμφωνα με τον Ντάιμον.

Ο οποίος στις αρχές του καλοκαιριού, υπαναχώρησε από την πρόβλεψή του για «σύννεφο καταιγίδας», όρο που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά για να περιγράψει την οικονομία των ΗΠΑ τον περασμένο Απρίλιο.

«Είπα ότι υπάρχουν σύννεφα καταιγίδας, αλλά θα το αλλάξω. Είναι τυφώνας», είχε δηλώσει τον Ιούνιο.

Πολλές ηγετικές φυσιογνωμίες της αμερικανικής επιχειρηματικότητας, όπως ο Ντέιμον, έχουν προχωρήσει σε διάφορες οικονομικές προβλέψεις τους τελευταίους μήνες, καθώς η ισχυρή αγορά εργασίας «συγκρούεται» με δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης, προκαλώντας έτσι αμηχανία στους αναλυτές για το εάν οι ΗΠΑ πλησιάζουν σε ύφεση ή βρίσκονται ήδη σε ύφεση.

 

Πηγή:liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text