Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών στον κόσμο ανοίγει και 3ο εργοστάσιο στην Ευρώπη

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών στον κόσμο ανοίγει και 3ο εργοστάσιο στην Ευρώπη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών στον κόσμο ανοίγει και 3ο εργοστάσιο στην Ευρώπη

Ο μεγαλύτερος στον κόσμο κατασκευαστής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η κινεζική CATL (Contemporary Amperex Technology Co.) σχεδιάζει να ανοίξει και τρίτο εργοστάσιο στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας για την περιοχή της Ευρώπης.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα το σχέδιό της για κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου μπαταριών στην Ουγγαρία, με επένδυση ύψους 7,3 δισ.ευρώ σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz Group. Η παραγωγή της προβλέπεται στα 100 γιγαβατώρες, ενώ θα προμηθεύει τις Volkswagen, BMW και Stellantis. Η CATL αναμένει ότι η κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί εντός πέντε ετών.

Νέα παραγωγή

Η CATL αυξάνει την παραγωγή μπαταριών στην Ευρώπη

Πηγή: CATL

Η CATL διατηρεί το προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένου και του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστή στον κόσμο, της LG Energy Solution. Η εταιρεία ανέκαμψε από τη μεγαλύτερη πτώση των τριμηνιαίων κερδών της στην ιστορία της στις αρχές του 2022, με τα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου να αυξάνονται 82% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και με τα έσοδα 156%.

Μέχρι στιγμής, έχει δημιουργήσει αρκετές βάσεις παραγωγής στην Κίνα με θυγατρικές σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ευρώπη.

Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές μπαταριών στον κόσμο

Πηγή: SNE Research

Ο κινεζικός κολοσσός αναμένεται να αρχίσει την κατασκευή μπαταριών στο πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιό της στην κεντρική Γερμανία στο τέλος του έτους. Η μεγάλη πρόκληση είναι η ενεργειακή κρίση και οι αυξανόμενες τιμές φυσικού αερίου.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text