Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Στους δρόμους οι Ιρλανδοί για το κόστος ζωής

Στους δρόμους οι Ιρλανδοί για το κόστος ζωής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στους δρόμους οι Ιρλανδοί για το κόστος ζωής

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Δουβλίνο αυτό το Σαββατοκύριακο για να διαμαρτυρηθούν για την εκτίναξη στα ύψη του κόστους ζωής.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέσα στην πόλη το Σάββατο πριν συγκεντρωθούν στο κέντρο για ομιλίες από διάφορους πολιτικούς.

Η πορεία οργανώθηκε από τον Συνασπισμό για το Κόστος Διαβίωσης, μια ομάδα που ζητά τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών, και υποστηρίχθηκε από πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως το Σιν Φέιν, οι Σοσιαλδημοκράτες και το PΒ.

Μιλώντας ενώπιον του πλήθους, η ηγέτιδα του Σιν Φέιν Μαίρυ Λου ΜακΝτόναλντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση άφησε τους ανθρώπους σε «δεινή θέση» και προειδοποίησε ότι οι γονείς αγωνίζονται πλέον να βάλουν φαγητό στο τραπέζι για τα παιδιά τους και ότι οι νέοι αναζητούν το μέλλον τους στη μετανάστευση.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από τον επόμενο προϋπολογισμό της κυβέρνησης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα. Οι υπουργοί έχουν υποσχεθεί να θέσουν την κρίση του κόστους ζωής στο επίκεντρο του οικονομικού σχεδίου του κράτους, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την άμβλυνση του πλήγματος των αυξανόμενων λογαριασμών ενέργειας και της διευρυμένης χρηματοδότησης της κοινωνικής πρόνοιας.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε το Σάββατο ότι κατανοεί γιατί ο κόσμος διαμαρτύρεται και υποσχέθηκε «πολύ σημαντική» παρέμβαση από την κυβέρνηση όταν αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες του προϋπολογισμού.

 

Molly Killeen

Πηγή: euractiv.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text