Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | DIMAND: Συνεχίζει απρόσκοπτα το επενδυτικό της πρόγραμμα

DIMAND: Συνεχίζει απρόσκοπτα το επενδυτικό της πρόγραμμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
DIMAND: Συνεχίζει απρόσκοπτα το επενδυτικό της πρόγραμμα

Στην απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, παρά τις δύσκολες συνθήκες (πανδημία, αύξηση κόστους πρώτων υλών),  προχώρησε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η DIMAND, με τα έργα και τις συμφωνίες που είχε προγραμματίσει σημειώνοντας κερδοφορία.

Παράλληλα πραγματοποίησε νέες εμπορικές συμφωνίες με υψηλού κύρους αντισυμβαλλόμενους, ενώ έχει συνάψει μακροχρόνιες συμφωνίες χρηματοδότησης καθώς και επιχειρηματικές συνεργασίες οι οποίες εξασφαλίζουν τη διαθεσιμότητα κεφαλαίων για την ολοκλήρωση των αναληφθέντων έργων και επενδύσεων και τη πραγματοποίησή νέων.

Από τη μία πλευρά η εμφάνιση της πανδημίας ευνόησε τη ζήτηση για ακίνητα με τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που αναπτύσσει ο Όμιλος, δηλαδή ακίνητα υψηλών προδιαγραφών ή/και για βιοκλιματικά κτίρια, σε ελκυστικά σημεία, ιδίως όσον αφορά στους χώρους γραφείων καθώς και των ανοικτού τύπου εμπορικών κέντρων και των εμπορευματικών κέντρων (logistics).

Από την άλλη πλευρά η εγχώρια αγορά ακινήτων, στις κατηγορίες ακινήτων όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος, επέδειξε αμυντικά χαρακτηριστικά, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, λόγω των υψηλών προδιαγραφών και της περιορισμένης προσφοράς κτιρίων υψηλών ενεργειακών προδιαγραφών και του αυξανόμενου πληθωρισμού, παρατηρήθηκαν ανατιμήσεις στις αγοραίες αξίες τέτοιου είδους ακινήτων και των σχετικών μισθώσεων, οι οποίες αντιστάθμισαν τις όποιες αρνητικές επιδράσεις λόγω αύξησης του κόστους κατασκευής.

Θετική εκτιμάται ότι θα είναι η πορεία του Ομίλου και στο δευτερο εξάμηνο του 2022.  Πιο συγκεκριμένα ο Όμιλος προσβλέπει στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης και την έναρξη εκμετάλλευσης επενδυτικών και μη ακινήτων του Ομίλου (όπως κτίρια γραφείων Kaizen κλπ.), στην αγορά ή/και μακροχρόνια μίσθωση / παραχώρηση, ανάπτυξη και αξιοποίηση/εκμετάλλευση νέων ακινήτων (σε Αθήνα, Μαρούσι, Θεσσαλονίκη), στην επίτευξη συμφωνιών για την πώληση ακινήτων ή/και συμμετοχών (υπό ανέγερση έργων στην Αθήνα, στο Μαρούσι, στην Παιανία Αττικής, στη Θεσσαλονίκη κλπ.) καθώς επίσης στην διεκδίκηση μέσω δημοσίων διαγωνισμών, ανάπτυξη, λειτουργία και εκμετάλλευση ακινήτων μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Φορέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), όπως ο διαγωνισμός για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στη Αθήνα, ΣΔΙΤ Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Παράλληλα η εταιρεία προσβλέπει στην συνέχιση και ανάληψη νέων έργων παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης ή/και συντήρησης ακινήτων του Ομίλου αλλά και τρίτων.

Τέλος, η Εταιρεία έχει σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίσει (υπό προϋποθέσεις) τα ίδια και δανειακά κεφάλαια για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και έχει αυξήσει το προσωπικό και την στελέχωσή της προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στον αυξημένο όγκο εργασιών.

Ο κύκλος εργασιών της DIMAND στο εξάμηνο ανήλθε σε 4,06 εκατ. ευρώ  έναντι 2,55 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, αυξημένος κατά 56%.Τα Κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,08 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών (5.829.757) κατά την προηγούμενη περίοδο.

Η σημαντική αύξηση των κερδών του Ομίλου οφείλεται κατά κύριο λόγο στο καθαρό κέρδος από αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία (8.039.445 ευρώ έναντι καθαρής ζημίας 2.289.753 ευρώ την προηγούμενη περίοδο).

Ελένη Μπότα

 

πηγή: capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text