Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Moody's: Κρίσιμη η 21η Οκτωβρίου για την αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου

Moody's: Κρίσιμη η 21η Οκτωβρίου για την αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Moody's: Κρίσιμη η 21η Οκτωβρίου για την αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου

Kορυφαίος Ευρωπαίος αναλυτής της Moody's έχει ορίσει την 21η Οκτωβρίου ως την επόμενη κρίσιμη ημερομηνία για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Βρετανίας μετά την αρνητική αξιολόγηση αυτή την εβδομάδα για τα νέα σχέδια δαπανών της κυβέρνησης.

Οι οίκοι αξιολόγησης καθορίζουν πότε σκοπεύουν να επανεξετάσουν την πιστοληπτική ικανότητα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων πριν από την αρχή κάθε έτους και κατά σύμπτωση τόσο η Moody's όσο και η S&P Global έχουν προγραμματίσει την 21η Οκτωβρίου ως τις επόμενες ημερομηνίες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταδίδει το Reuters.

H Moody's περιέγραψε τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου για σαρωτικές φορολογικές περικοπές αυτή την εβδομάδα ως «αρνητική» για την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας, αλλά δεν άλλαξε την «προοπτική» της αξιολόγησης σε αρνητική όπως έκανε πρόσφατα με την Ιταλία.

"Η απόφαση που θα πρέπει να λάβουμε και η συζήτηση που θα κάνουμε στις 21 Οκτωβρίου, είναι εάν αυτές οι ενέργειες είναι αρκετά αρνητικές ώστε να δικαιολογούν μια αλλαγή αξιολόγησης. Και ποια μορφή, εάν υπάρχει, θα πρέπει να λάβει αυτή», δήλωσε στο Reuters ο Chief Credit Officer EMEA της Moody's, Κόλιν Έλις.

Η Moody's ήδη βαθμολογεί το Ηνωμένο Βασίλειο μία βαθμίδα χαμηλότερα από τη Γαλλία παρά το χαμηλότερο επίπεδο χρέους προς ΑΕΠ. Η αξιολόγησή της στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης χαμηλότερη από την αντίστοιχη ΑΑ της S&P, αν και είναι σύμφωνη με την ΑΑ- της Fitch.

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text