Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Βαρβαρέσος: Συνεχίζονται οι επαφές με στρατηγικούς επενδυτές

Βαρβαρέσος: Συνεχίζονται οι επαφές με στρατηγικούς επενδυτές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βαρβαρέσος: Συνεχίζονται οι επαφές με στρατηγικούς επενδυτές

Τις διαπραγματεύσεις με υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές συνεχίζει η Βαρβαρέσος με στόχο την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, τη διαγραφή χρεών και την ουσιαστική αναχρηματοδότηση της βορειοελλαδίτικης νηματουργίας προκειμένου να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Η εταιρεία που πρόσφατα κέρδισε δικαστικά νέα ολιγόμηνη προστασία από τους πιστωτές, σημειώνει στις λογιστικές της καταστάσεις ότι:

«Η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις συζητήσεις της με υποψήφιους επενδυτές με στόχο την εξυγίανσή της. Την περίοδο που διανύουμε η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με σοβαρούς και αξιόπιστους επενδυτές επί τη βάση επταετούς επιχειρηματικού σχεδίου που εκπονήθηκε και αφορά την περίοδο 2022-2029. Στο επιχειρηματικό σχέδιο διαπιστώνεται η ουσιαστική βιωσιμότητα της εταιρείας, οι δυνατότητες σημαντικής ανάπτυξης και επίτευξης ικανοποιητικού λειτουργικού αποτελέσματος με βασική προϋπόθεση την αναδιάρθρωση της εταιρείας. Οι δανείστριες τράπεζες σταμάτησαν κατά το έτος 2022 τη χρηματοδότηση της Εταιρείας με κεφάλαια κίνησης».

Σε ότι αφορά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, η Βαρβαρέσος:

- Αύξησε τον κύκλο εργασιών της από τα 4,09 στα 4,46 εκατ. ευρώ.

- Υποχρεώθηκε σε αρνητικό EBITDA (-2,27 εκατ. έναντι -1,45 εκατ. ευρώ) και σε ζημιογόνο τελικό αποτέλεσμα (-3,46 από -2,59 εκατ. ευρώ)

- Είδες τα ίδια κεφάλαιά της να διαμορφώνονται αρνητικά στα -21,3 εκατ. ευρώ.

Ο καθαρός της δανεισμός υποχώρησε μεν στα 13,17 εκατ. ευρώ, με την εισηγμένη ωστόσο να οφείλει επιπλέον 22,8 εκατ. προς τη ΔΕΗ.

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text