Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Η Ευρώπη, ηγέτης στην παγκόσμια αγορά διαχείρισης αποβλήτων

Η Ευρώπη, ηγέτης στην παγκόσμια αγορά διαχείρισης αποβλήτων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Ευρώπη, ηγέτης στην παγκόσμια αγορά διαχείρισης αποβλήτων

Σημαντικά έσοδα αναμένεται να καταγράψει η παγκόσμια αγορά διαχείρισης απορριμμάτων μέχρι το 2030 καθώς από το 2022 μέχρι το 2030 προβλέπεται ότι θα σημειώσει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5,1% και να φθάσει στα 667,5 εκατ. δολάρια (από τα 421,6 εκατ. που αποτιμήθηκε το 2021).

Η Ευρώπη αναμένεται να διατηρήσει ηγετικό ρόλο όπως δείχνει η παγκόσμια ανάλυση μεριδίου αγοράς διαχείρισης αποβλήτων, η οποία βασίζεται στον τύπο, την υπηρεσία και τη γεωγραφία των αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, ανάλογα με τον τύπο των αποβλήτων, η αγορά διακρίνεται σε αστικά απόβλητα, βιομηχανικά απόβλητα και επικίνδυνα απόβλητα. Με βάση την υπηρεσία, η αγορά χωρίζεται σε συλλογή και διάθεση. Ως προς αυτό, η Ευρώπη αναμένεται να κυριαρχήσει στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς διαχείρισης απορριμμάτων κατά την περίοδο πρόβλεψης, λόγω της υιοθέτησης προηγμένων τεχνολογιών διαχείρισης αποβλήτων από τις υπηρεσίες διαχείρισης καθώς και των κυβερνητικών πρωτοβουλιών που οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Βόρεια Αμερική αναμένεται να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της λόγω της αυξανόμενης υιοθέτησης συστημάτων διαχείρισης αποβλήτων. Επιπλέον, η τεχνολογική πρόοδος, η παρουσία ανεπτυγμένων υποδομών και οι αυστηρές περιβαλλοντικές πολιτικές είναι πιθανό να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της αγοράς διαχείρισης απορριμμάτων σε αυτήν την περιοχή.

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να παρουσιάσει ταχεία ανάπτυξη με συνεχώς αναπτυσσόμενο μερίδιο αγοράς λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού και της αστικοποίησης. Ενισχυτικά στην ανάπτυξη της αγοράς σε αυτήν την περιοχή λειτουργούν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες και οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης από τις αρχές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.

Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού που οδηγεί στη διεύρυνση της ζήτησης για εμπορεύματα και την επακόλουθη δημιουργία απορριμμάτων, ωθούν την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης απορριμμάτων. Επιπλέον, παράγοντες όπως η ταχεία αστικοποίηση, η εκβιομηχάνιση, η οικονομική εξέλιξη, το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, οι αυξανόμενες ανησυχίες για κινδύνους για την υγεία και η ευαισθητοποίηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της αγοράς κατά την προβλεπόμενη περίοδο.

Παράλληλα, οι αυστηρές κανονιστικές πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος, οι αυξανόμενες πρωτοβουλίες από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την προώθηση της ευαισθητοποίησης, οι αυξανόμενες κυβερνητικές ανησυχίες για σωστή διαχείριση αποβλήτων και οι επενδύσεις σε μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων θα δημιουργήσουν προσοδοφόρες ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά διαχείρισης αποβλήτων στο μέλλον.

Ωστόσο, τα απόβλητα που δεν συλλέγονται και η ακατάσχετη απόρριψή τους τείνουν να αποτελούν άμεσο ή έμμεσο κίνδυνο για την υγεία. Επίσης, οι ανεπαρκείς εγκαταστάσεις και η έλλειψη ευαισθητοποίησης στις αναπτυσσόμενες χώρες σχετικά με την απόρριψη, το χειρισμό, τη μεταφορά και την επεξεργασία των αποβλήτων αναμένεται να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης αποβλήτων κατά την προβλεπόμενη περίοδο.

 

πηγή: insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text