Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Με βραδύτερο ρυθμό συρρικνώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Με βραδύτερο ρυθμό συρρικνώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ συνέχισε να συρρικνώνεται τον Σεπτέμβριο, με το ρυθμό της συρρίκνωσης πάντως να επιβραδύνει, όπως έδειξε η έρευνα της S&P Global Market που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες σκαρφάλωσε στις 49,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 43,7 μονάδες τον Αύγουστο, σχεδόν επιβεβαιώνοντας την προκαταρκτική μέτρηση στις 49,2 μονάδες. Ο δείκτης ωστόσο παρέμεινε για τρίτο διαδοχικό μήνα κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που δείχνει συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI για την παραγωγή, που συνδυάζει υπηρεσίες και μεταποίηση, ενισχύθηκε στις 49,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 44,6 μονάδες τον Αύγουστο.

"Με την δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών να υποχωρεί για τρίτο συνεχή μήνα τον Σεπτέμβριο, οι επιχειρήσεις αντιμετώπισαν ένα δύσκολο τρίτο τρίμηνο. Η οικονομική ανάπτυξη βρέθηκε να γνωρίζει πιέσεις από την υποχώρηση της παραγωγής, τόσο στη μεταποίηση όσο και στις υπηρεσίες, αν και στις δύο περιπτώσεις ο Σεπτέμβριο έφερε κάποια ενθαρρυντικά σημάδια ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες ενδεχομένως να έχουν ξεκινήσει να βελτιώνονται", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence.

Μια διαφορετική έρευνα του Institute for Supply Management (ISM) έδειξε ανάπτυξη της επιχειρηματικης δραστηριότητας εκτός του μεταποιητικού κλάδο, με επιβράδυνση ωστόσο από τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο μη-μεταποιητικός δείκτης PMI του ISM υποχώρησε στις 56,7 μονάδες από 56,9 μονάδες τον Αύγουστο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να υποχωρήσει στις 56,0 μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text