Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 248 | ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Μειωμένες πωλήσεις κατά 18% το 2022, αναμένει η διοίκηση

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Μειωμένες πωλήσεις κατά 18% το 2022, αναμένει η διοίκηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Μειωμένες πωλήσεις κατά 18% το 2022, αναμένει η διοίκηση

Το έντονο πρόβλημα της προμήθειας των εμπορευμάτων, λόγω της δυσλειτουργίας της εφοδιαστική αλυσίδας, συνέχισε να επηρεάζει τις επιδόσεις του Ομίλου και στο γ΄τρίμηνο του 2022. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις, στο εννεάμηνο, υποχώρησαν κατά 21,1%, ωστόσο, η συμπίεση των εξόδων και δαπανών οδήγησε σε αύξηση του EBITDA κατά 21,6%.

Για το δ΄τρίμηνο, η διοίκηση αναμένει ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν ανοδικά, δεδομένου ότι καταγράφεται εξομάλυνση της διαθεσιμότητας των προϊόντων και αύξηση της ζήτησης λόγω  των προσφορών της Black Friday και της εορταστικής περιόδου του Δεκεμβρίου. Εντούτοις, οι πωλήσεις θα είναι -όπως αναφέρει η διοίκηση- μειωμένες κατά 18% σε σχέση με το 2021 (εδώ).

Θα διατηρήσουμε την πρόβλεψη μας, για τις πωλήσεις, καθώς ευθυγραμμίζεται με αυτή της διοίκησης στα € 18 εκατομμύρια και για τα κέρδη επίσης θα διατηρήσουμε την πρόβλεψη στις € 200 χιλιάδες.

Το χαρακτηριστικό της εταιρίας, είναι ότι πάντα υπήρξε “συμμαζεμένη” από πλευράς υποχρεώσεων και εξόδων. Ωστόσο, φαίνεται ότι αδυνατεί να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της και να παράξει μια ικανοποιητικού μεγέθους κερδοφορία. Εκτιμούμε ότι αυτό οφείλεται στην μικρή “γκάμα” των προϊόντων της, η οποία χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση.

Χρηματιστηριακά, η μετοχή έχει μικρή εμπορευσιμότητα (μ.ο. πράξεων 12) και έχει σημειώσει αύξηση από την αρχή του έτους 13,9%. Στην παρούσα φάση και όσο η εμπορευσιμότητα είναι χαμηλή, δεν μας ενδιαφέρει επενδυτικά.

 

Το παρόν κείμενο δημοσιεύθηκε στο συνδρομητικό τμήμα του eurocapital.gr, την 8/12/2022

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text