Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 248 | INTERCONTINENTAL ΑΕΕΑΠ: Μικρή αύξηση της κερδοφορίας στο εννεάμηνο - Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 9,4%

INTERCONTINENTAL ΑΕΕΑΠ: Μικρή αύξηση της κερδοφορίας στο εννεάμηνο - Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 9,4%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
INTERCONTINENTAL ΑΕΕΑΠ: Μικρή αύξηση της κερδοφορίας στο εννεάμηνο - Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 9,4%

Αυξημένα έσοδα από μισθώματα και αυξημένο προσαρμοσμένο EBITDA (χωρίς τα έσοδα από αναπροσαρμογή αξίας) κατά 1,6%, εμφάνισε η εταιρία στο εννεάμηνο του 2022, (εδώ). Για το σύνολο του έτους, θα διατηρήσουμε την πρόβλεψη μας, ότι τα έσοδα από μισθώματα θα φτάσουν τα € 9,1 εκατομμύρια. Αυτή η πρόβλεψη στηρίζεται στην προϋπόθεση ότι η διοίκηση θα πραγματοποιήσει, στο β΄εξάμηνο, νέες αγορές ύψους € 10 εκατ. φτάνοντας τις επενδύσεις σε ακίνητα στα € 121 εκατομμύρια (δείτε σελ. 8 - εδώ).

Όσον αφορά τα κέρδη θα τα αυξήσουμε ελαφρώς από τα € 5,8 εκατ. στα € 6,2 εκατ. (μη συμπεριλαμβανομένων τυχόν ζημιών/κερδών από αναπροσαρμογή αξίας ή από πωλήσεις ακινήτων του χαρτοφυλακίου).

Με βάση την εσωτερική αξίας της 30/6/2022 (€ 7,34), η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 9,4% και από την αρχή του έτους χάνει 7,0%. Η εμπορευσιμότητα της μετοχής είναι πολύ χαμηλή καθώς πραγματοποιεί κατά μέσο όρο ημερησίως 4 πράξεις (το ελεύθερο ποσοστό μετοχών προς διαπραγμάτευση είναι το 21,4% του  μετοχικού κεφαλαίου).

Εξακολουθούμε να έχουμε την άποψη ότι, στην παρούσα φάση, η εταιρία εμφανίζει τις  καλύτερες οικονομικές επιδόσεις.

Σε παλαιότερο μας άρθρο (εδώ), επισημαίνουμε τους τρεις λόγους, όπου κατά την άποψη μας, δεν ανεβαίνουν οι τιμές των ΑΕΕΑΠ. Επενδυτικά, προς το παρόν, δεν μας ικανοποιεί σαν κλάδος.

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Το παρόν κείμενο δημοσιεύθηκε στο συνδρομητικό τμήμα του eurocapital.gr, την 15/12/2022

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text