Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 248 | ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Ενίσχυση του κύκλου εργασιών αναμένεται στο δ΄τρίμηνο

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Ενίσχυση του κύκλου εργασιών αναμένεται στο δ΄τρίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Ενίσχυση του κύκλου εργασιών αναμένεται στο δ΄τρίμηνο

Η στροφή προς την δραστηριότητα της μεταλλουργίας (Exalco), προσέφερε αρκετά θετικές επιδόσεις, στο συνολικό αποτέλεσμα του Ομίλου, στο εννεάμηνο του 2022. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 29,3% και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα € 8,1 εκατ. από € 3,6 εκατομμύρια. Σημειώνεται ότι, πλέον το 98% του κύκλου εργασιών προέρχεται από τον τομέα της μεταλλουργίας, ενώ η κλωστοϋφαντουργία (ήταν η παραδοσιακή δραστηριότητα του Ομίλου) αποτελεί το 1,5% και 0,5% προέρχεται από τον τομέα της πληροφορικής (θυγατρική Albio Data).

Όπως αναφέρει η διοίκηση, η αύξηση του κόστους ενέργειας και μεταφοράς επηρέασε τον κύκλο εργασιών και την τιμολογιακή πολιτική του Ομίλου. Στο εννεάμηνο τα περιθώρια κέρδους συρρικνώθηκαν σε σχέση με αυτά του α’ εξαμήνου, εντούτοις, αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο και γενικότερη βελτίωση των αποτελεσμάτων στο δ΄τρίμηνο, (εδώ)

Σημειώνεται ότι η τιμή του αλουμινίου, στο δ΄ τρίμηνο κινείται ξανά ανοδικά, σημειώνοντας αύξηση 11,6% σε σχέση με την τιμή  30/9/2022. Δείτε σχετικό διάγραμμα, εδώ.

Για το σύνολο του έτους, θα διατηρήσουμε την πρόβλεψη μας για πωλήσεις στα € 240 εκατ. και για κέρδη στα € 11,5 εκατ. όπου διαμορφώνεται ένα καθαρό περιθώριο κέρδους ελαφρώς καλύτερο από αυτό του εννεαμήνου στο 4,8% (από 4,5%).

Χρηματιστηριακά, η μετοχή έχει πολύ χαμηλή εμπορευσιμότητα (μ.ο. ημερήσιων πράξεων 12) και δεν “κινείται” εύκολα, ωστόσο ανά διαστήματα πραγματοποιεί μικρές “αναλαμπές” αλλάζοντας επίπεδο τιμής. Αν και χρηματοοικονομικά, υπάρχει βελτίωση στην δομή των μεγεθών, το πρόβλημα της χαμηλής εμπορευσιμότητα μας απωθεί από την μετοχή.

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Το παρόν κείμενο δημοσιεύθηκε στο συνδρομητικό τμήμα του eurocapital.gr, την 19/12/2022

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text