Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 249 | Οι διαπραγματεύσιμες μετοχές κατά τον μήνα Ιανουάριο

Οι διαπραγματεύσιμες μετοχές κατά τον μήνα Ιανουάριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι διαπραγματεύσιμες μετοχές κατά τον μήνα Ιανουάριο

 

Την 31/1/2023, οι διαπραγματευόμενες μετοχές στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ήταν 153 από 147 εταιρίες. Κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου, προστέθηκε η μετοχή της Austriancard (ACAG), με αναστολή διαπραγμάτευσης. Στην Εναλλακτική Αγορά, οι διαπραγματεύσιμες μετοχές είναι 6 από 6 εταιρίες.

 

Από τις 153 διαπραγματευόμενες μετοχές, οι 30 βρίσκονται στη κατηγορία “Υψηλής Συναλλακτικής Δραστηριότητας”, οι 69 στη κατηγορία “Μέσης Συναλλακτικής Δραστηριότητας”, οι 26 στη κατηγορία “Χαμηλής Συναλλακτικής Δραστηριότητας”, οι 20 βρίσκονται σε καθεστώς Επιτήρησης και οι 8 σε αναστολή διαπραγμάτευσης. Κατά το μήνα Ιανουάριο, 3 μετοχές μεταφέρθηκαν στην κατηγορία “Χαμηλή” (από τη Μέση), 9 μετοχές μεταφέρθηκαν στην κατηγορία “Μέση” (από Χαμηλή), 2 μετοχές μεταφέρθηκαν στην κατηγορία "Μέση" (από Υψηλή), 1 μετοχή μεταφέρθηκε από την κατηγορία "Μέση" στην κατηγορία "Υψηλή" και 1 μετοχή προστέθηκε στην κατηγορία "Υψηλή".  Δείτε σχετικό πίνακα εδώ.

 

Κατά το μήνα Ιανουάριο, από το σύνολο των 153 διαπραγματευόμενων μετοχών, οι 100 κατέγραψαν άνοδο με την μέση άνοδο να υπολογίζεται σε +17,1%. Αντίθετα, 39 μετοχές κατέγραψαν πτώση, με την μέση πτώση να υπολογίζεται σε -4,6%. Οι υπόλοιπες 14 μετοχές (κυρίως βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης και αναστολής), έκλεισαν αμετάβλητες. Η μέση απόδοση του συνόλου των μετοχών (αστάθμητος αριθμητικός μέσος όρος της μεταβολής τους), για τον Ιανουάριο, υπολογίζεται σε +10,1%.

 

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 249 (Φεβρουάριος 2023) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 249, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text