Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 250 | ENTERSOFT: Οι στόχοι του 2023 και η ανάπτυξη στην αγορά της Ρουμανίας

ENTERSOFT: Οι στόχοι του 2023 και η ανάπτυξη στην αγορά της Ρουμανίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ENTERSOFT: Οι στόχοι του 2023 και η ανάπτυξη στην αγορά της Ρουμανίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENTERSOFT

 

Οι στόχοι του 2023 και η ανάπτυξη στην αγορά της Ρουμανίας

 

Συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία, ο Όμιλος Entersoft, πετυχαίνοντας αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα το 2022 και θέτοντας τους νέους στόχους για το 2023.
Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις το 2022, διαμορφώθηκαν στα € 29,6 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 23,5%. Παράλληλα, το EBITDA, έφτασε στα € 9,5 εκατομμύρια (+6,3% ετήσια αύξηση) με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται στο 32,1% έναντι 37,3% το 2021. Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ.

 

Οι στόχοι της διοίκησης για το 2023, είναι η αύξηση των εσόδων κατά 30% (σε σχέση με το 2022) και η επαναφορά του περιθωρίου EBITDA στο επίπεδο του 35% με 36%. Στην επίτευξη αυτών των στόχων αναμένεται να συμβάλει η αυξημένη ζήτηση (λόγω των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ) και η αύξηση του πελατολογίου, η πλήρη συνεισφορά των εξαγορών του 2022 στα ενοποιημένα μεγέθη του 2023, η δημιουργία νέων προϊόντων και οι νέες εξαγορές που ενδεχομένως θα προκύψουν εντός του 2023.

 

Υπενθυμίζουμε ότι κατά το 2022, η Entersoft ολοκλήρωσε τέσσερις νέες εξαγορές (Logon, Bit Software, SmartWare και CGSoft). Ιδιαίτερη έμφαση, δίνεται στην εξαγορά της Bit Software, η οποία δραστηριοποιείται στην Ρουμανία και τα έσοδα της, το 2022, διαμορφώθηκαν στα € 3,6 εκατομμύρια ( 12,2% του κύκλου εργασιών), έναντι € 1 εκατ. το 2021. Η διοίκηση, σκοπεύει να ενισχύσει την δραστηριότητα της στην αγορά της Ρουμανίας, καθώς διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά με την ελληνική αγορά και σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.

 

Όπως συνηθίζει να λέει η διοίκηση, στην Entersoft έχουν βρει τον “αλγόριθμο για την επιτυχία” και τον ακολουθούν πιστά, γεγονός που αποτυπώνεται στα μεγέθη της εταιρίας και στην εξέλιξη της μετοχής. Η γεωγραφική και προϊοντική ανάπτυξη της εταιρίας σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων (μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις) και η ευρύτερη αποδοχή των εταιριών να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά συστήματα για τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών και διαδικασιών, υπόσχονται ένα αρκετά ικανοποιητικό μέλλον για την εταιρία.

 

Σ’ αυτή τη φάση, είμαστε θετικοί για την εταιρία και την μετοχή και ως πρώτη εκτίμηση για τα μεγέθη του 2023, θα ακολουθήσουμε την πρόβλεψη της διοίκησης, για έσοδα γύρω από τα € 38,5 εκατομμύρια (+30%) και για κέρδη γύρω από τα € 10 εκατομμύρια (καθαρό περιθώριο κέρδους 25,9%).

Βέβαια, θα πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι, πρόκειται για μία μικρού μεγέθους εταιρία, η οποία ούτε έχει καθιερωθεί,-τουλάχιστον ακόμη- στην αγορά, αλλά ούτε και προσφέρει μία μοναδική -και εκ του νόμου επιτακτική- λύση μηχανογράφησης, όπως είναι η περίπτωση της Epsilon.

Η εμπειρία δείχνει ότι, σ’ αυτή τη φάση της ζωής της εταιρίας, τα μεγέθη μπορούν να κινηθούν “επιθετικά” ανοδικά και κάτι αντίστοιχο να συμβεί και με τη μετοχή, καθόσον βρισκόμαστε σε μία ανοδική φάση της αγοράς. Όμως, είναι ακόμη νωρίς για να νιώθουμε “βέβαιοι” σχετικά με τη μακροχρόνια πορεία της, μία αίσθηση που πάντα θα αποτιμάται στην τιμή της μετοχής.

 

Χρηματιστηριακά, η μετοχή σημειώνει απόδοση 7,3% από την αρχή του έτους και από την 31/12/2021 μέχρι σήμερα βρίσκεται σε 22 χαρτοφυλάκια Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 250 (Μάρτιος 2023) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 250, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text