Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Η S&P υποβάθμισε το outlook της UBS σε αρνητικό μετά την εξαγορά της Credit Suisse

Η S&P υποβάθμισε το outlook της UBS σε αρνητικό μετά την εξαγορά της Credit Suisse

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η S&P υποβάθμισε το outlook της UBS σε αρνητικό μετά την εξαγορά της Credit Suisse

Η S&P Global Ratings αναθεώρησε το outlook για την UBS σε αρνητικό σήμερα Δευτέρα, δηλώνοντας ότι αναμένει πως η ενσωμάτωση μεγάλων τμημάτων των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse θα έχει σημαντικό κίνδυνο υλοποίησης.

Παράλληλα, ωστόσο, ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε την πιστοληπτική ικανότητα της UBS στο Α-.

Η κίνηση της S&P έρχεται αφότου η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse την Κυριακή, κατόπιν μεσολάβησης της ελβετικής κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

"Πιστεύουμε ότι η διοίκηση της UBS θα εκτελέσει συνετά την ενοποίηση με την Credit Suisse και, λόγω των πολύ υψηλών χρηματοοικονομικών αποθεμάτων ασφαλείας που προκύπτουν από τη συναλλαγή και την τεράστια στήριξη ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, βλέπουμε επαρκή αποθέματα ασφαλείας για τον αποτελεσματικό περιορισμό των αναδυόμενων κινδύνων", αναφέρει ο σχολιασμός της S&P.

Ωστόσο, προσθέτει ότι δεδομένου του μεγέθους και του ασθενέστερου πιστωτικού προφίλ της Credit Suisse, καθώς και της πολυπλοκότητας της εκκαθάρισης μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της επενδυτικής τραπεζικής της, υπάρχει κίνδυνος ο συνδυασμένος όμιλος να δει αποδυνάμωση της ανταγωνιστικής του θέσης ή να χάσει οικονομικούς στόχους λόγω εξόδων αναδιάρθρωσης ή νομικών θεμάτων που θα μπορούσαν να είναι σημαντικά.

"Στο βασικό μας σενάριο, αναμένουμε ήδη αποχώρηση πελατών στη συνδυασμένη οντότητα, ιδιαίτερα στη διαχείριση πλούτου και στην ελβετική τραπεζική, όπου και οι δύο οντότητες έχουν σημαντικές επικαλύψεις πελατών", αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text