Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Sundar Pichai (CEO Alphabet): Η Τεχνητή Νοημοσύνη θέλει έλεγχο όπως τα πυρηνικά όπλα

Sundar Pichai (CEO Alphabet): Η Τεχνητή Νοημοσύνη θέλει έλεγχο όπως τα πυρηνικά όπλα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Sundar Pichai (CEO Alphabet): Η Τεχνητή Νοημοσύνη θέλει έλεγχο όπως τα πυρηνικά όπλα

Τις ανησυχίες του γύρω από την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο CBS ο CEO της Alphabet, μητρικής της Google, Sundar Pichai.

Ο Pichai ανέφερε πως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα απαιτήσει ένα παγκόσμιο ρυθμιστικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων. Αναγνώρισε δε πως ο ανταγωνισμός στον κλάδο θα μπορούσε να παραμερίσει την ανησυχία για θέματα ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Google, oι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναπτύξουν παγκόσμια ρυθμιστικά πλαίσια παράλληλα με την ανάπτυξη συστημάτων Τεχνητής Nοημοσύνης,  ενώ ανέφερε πως θα μπορούσαν να προκληθούν προβλήματα λόγω της πιθανότητας παραπληροφόρησης.

«Με την Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι εφικτό να δημιουργηθεί εύκολα ένα βίντεο, όπου θα μπορούσε να φαίνεται ο Σκοτ (σ.σ ο δημοσιογράφος που του πήρε τη συνέντευξη) να λέει κάτι, ή εγώ να λέω κάτι, που ποτέ δεν είπαμε. Και θα μπορούσε να είναι αληθοφανές. Σε κοινωνική κλίμακα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά», ανέφερε.

Ο Pichai υποστήριξε ότι η έκδοση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει η Google, του chatbot Bard, είναι ασφαλής. Πρόσθεσε δε ότι η Google ενεργεί υπεύθυνα και πως δεν κυκλοφορεί προηγμένες εκδόσεις του Bard στο κοινό για δοκιμή.

Σε ερώτηση του παρουσιαστή για το εάν η Google κυκλοφόρησε το Bard χωρίς να το καταλαβαίνει, ο  Pichai ανέφερε πως «δεν νομίζω ότι καταλαβαίνουμε πλήρως ούτε το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό».

Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι

Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι

 

Πηγή: mononews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text