Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Bank of America: Σχεδιάζει 4.000 απολύσεις

Bank of America: Σχεδιάζει 4.000 απολύσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Bank of America: Σχεδιάζει 4.000 απολύσεις

Τα σχέδιά της για την περικοπή  έως και 4.000 θέσεων πριν από τα τέλη Ιουνίου, ανακοίνωσε η Bank of America, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο του έτους ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Οι περικοπές των θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύουν το 2% του συνολικού εργατικού δυναμικού της BofA, το οποίο ξεπέρασε τις 217.000 στο τέλος του πρώτου τριμήνου αφού ο δανειστής αύξησε τις προσλήψεις καθώς η αγορά εργασίας θερμάνθηκε κατά την εποχή της πανδημίας. Ο αριθμός των εργαζομένων της τράπεζας είχε αυξηθεί κατά 4%, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε ως μέρος της ανακοίνωσης των κερδών της.

Η BofA είπε ότι είχε ήδη περικόψει περισσότερες από 1.000 θέσεις τις πρώτες δύο εβδομάδες του Απριλίου και σχεδίαζε να καταργήσει επιπλέον 3.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του τριμήνου. Πρόσθεσε επίσης ότι ότι δεν θα αντικαταστήσει το προσωπικό που αποχωρεί από την τράπεζα και ότι αυτές οι αποχωρήσεις αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών.

«Ψύχραιμη» απόφαση

Ο διευθύνων σύμβουλος Brian Moynihan, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τράπεζας ανέφερε ότι οι περικοπές ήταν μια ψύχραιμη απόφαση και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως ένδειξη ότι προετοιμάζεται για επιβράδυνση στις δραστηριότητές της.

Ο Moynihan είπε ότι ο ανταγωνισμός για ταλέντα στη Wall Street και αλλού είχε κάνει την τράπεζα να αυξήσει το εργατικό δυναμικό της, αλλά ότι τα ποσοστά φθοράς μειώθηκαν απότομα τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας επανεξέταση του αριθμού των εργαζομένων της.

«Η πρόβλεψη είναι για ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά δεν βλέπουμε την καταναλωτική δραστηριότητα να επιβραδύνεται σε ρυθμό που να το δείχνει αυτό», είπε ο Moynihan στους αναλυτές: «Όλα δείχνουν μια ήπια ύφεση, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί».

Τα κέρδη της BofA αυξήθηκαν κατά 15% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν στα 8,2 δισ. δολάρια, ή 94 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι τα τριμηνιαία κέρδη της θα μειωνόταν εν μέσω των επιπτώσεων από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank .

Τα ισχυρά αποτελέσματα της BofA και άλλων μεγάλων τραπεζών υπογραμμίζουν πώς οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 βελτίωσαν την ανθεκτικότητα των μεγαλύτερων δανειστών των ΗΠΑ.

Όπως και οι ανταγωνιστές της, η BofA επωφελήθηκε από τα υψηλότερα επιτόκια, καθώς και από την άνοδο των συναλλαγών λόγω της πρόσφατης αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Τα έσοδα από τις συναλλαγές χρέους και εμπορευμάτων αυξήθηκαν κατά 27% το τρίμηνο, αν και η πτώση στη χρηματιστηριακή αγορά οδήγησε σε μείωση 20% στα έσοδα από συναλλαγές στην αγορά μετοχών.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text