Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πάρτι μετοχών έως +91% - 4Χ4 κέρδη για τους πελάτες της Goldman Sachs σε ΔΕΗ, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, Εθνική

Πάρτι μετοχών έως +91% - 4Χ4 κέρδη για τους πελάτες της Goldman Sachs σε ΔΕΗ, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, Εθνική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πάρτι μετοχών έως +91% - 4Χ4 κέρδη για τους πελάτες της Goldman Sachs σε ΔΕΗ, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, Εθνική

Tέσσερις από τις επιλογές της Goldman Sachs για τους πελάτες της στην Ελλάδα από τις αρχές της χρονιάς αποδίδουν από 43 έως 91%,και πιθανότατα για ορισμένες αυτά τα κέρδη μόνο η αρχή, εν όψει της επενδυτικής βαθμίδας.

Η τοποθέτηση πελατών της Goldman Sachs ( 5,22% ) στην μετοχή της ΔΕΗ πριν από το deal της εξαγοράς της ENEL Ρουμανίας αποδείχθηκε επιτυχής συναλλαγή, ιδιαίτερα μετά το σαρωτικό εκλογικό αποτέλεσμα και τα κέρδη που θα δημοσιεύσει σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η Goldman Sachs ήταν σύμβουλος της ΔΕΗ στις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά των Ρουμανικών θυγατρικών της Enel, ενω συμμετείχε και στα ομολογιακά δάνεια της εισηγμένης.

Από τις αρχές του χρόνου η μετοχή της ΔΕΗ εμφανίζει κέρδη 43% ενω σε τρείς ημέρες μετά τις εκλογές αύξησε την κεφαλαιοποίηση της κατά 570-600 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας νέο υψηλό στα 9,625 ευρώ.

Νικητές σε ΔΕΗ οι πελάτες της Goldman, τα fund CVC- Ηelicon – Covalis - Vanguard – Blackrock

Η Eurobank Equities για το πρώτο τρίμηνο λόγω των πτωτικών τιμών ενέργειας αναμένει έσοδα 1,9 δισ. ευρώ, καθαρά κέρδη 58 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 183 εκατ. ευρώ λειτουργικά κέρδη 283 εκατ. ευρώ (+66% ), ενω η Axia Ventures κέρδη 23,5 εκατ ευρώ και Ebidta 267 εκατ. ευρώ.

Στην μετοχή της ΔΕΗ δεν κερδίζουν, όμως, μόνο οι πελάτες της Goldman, αλλά και όλοι όσοι τοποθετήθηκαν προ των εκλογών όταν σημειώθηκε έντονο ενδιαφέρον για την μετοχή, όπως είχε αναφέρει εγκαίρως το bankingnews.

Πέραν του στρατηγικού επενδυτή CVC ( 10% ), του ιταλικού fund Helicon Investments (4,94% ), του Covalis Capital (5,26% ), σύμφωνα με την Interactive brokers, μεγάλες θέσεις διαθέτουν η Vanguard Group με 1,7% , η Blackrock με 0,80%, η azvalor Asset management με 0,67%. Μικρότερες θέσεις διαθέτουν επίσης η Wellington Management και η Μirae Asset management.

Άνοδος 91% για  Τράπεζα Πειραιώς – 53,55% για την ΕΧΑΕ -55% για Εθνική Τράπεζα

Κέρδη 91% για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς από τις αρχές του χρόνου, όπου η Goldman Sachs επίσης ήταν σύμβουλος στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, μια αύξηση η οποία συνέβαλλε στο turnaround της τράπεζας. Παρόλο που η μετοχη δεν είσήλθε πρόσφατα στον Μsci, στην επόμενη αναθεώρηση η είσοδος είναι σχεδόν βέβαιη ενω οι υφιστάμενοι ξένοι επενδυτές- όπως και ο John Paulson - προσβλέπουν στην απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά και τα placements του Ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Σε ανύποπτο χρόνο, η Goldman Asset Managment στην Ελλάδα είχε αποκτήσει για λογαρισμό πελατών της και το 5,3% της ΕΧΑΕ. Απο 1/1, η απόδοση της μετοχής έχει ξεπεράσει το 53% ενω φαίνεται ότι υπάρχει περαιτέρω περιθώριο ανόδου καθώς η Εχαε συμπληρώνει τα κενά ( ελεύθερη διασπορά, δανεισμός μετοχών, παράγωγα ) προκειμένου να επανέλθει η ελληνική αγορά  στο καθεστώς της ανεπτυγμένης αγοράς που χάθηκε το 2013. Τέλος, η Goldman Sachs διετέλεσε επίσης σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τόσο σε ομολογιακά δάνεια, όσο και σε διαπραγματεύσεις για ξένους επενδυτές. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας απο τον Ιανουάριο αποδίδει 55%.

Δημήτρης Παφίλας

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text