Αρχική | Πολιτική | Δημόσια Διοίκηση | Προχωρά το Ψηφιακό Οργανόγραμμα της Δημόσιας Διοίκησης

Προχωρά το Ψηφιακό Οργανόγραμμα της Δημόσιας Διοίκησης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προχωρά το Ψηφιακό Οργανόγραμμα της Δημόσιας Διοίκησης

Από τον Δημήτρη Κατσαγάνη.   Δημιουργείται σε βάση δεδομένων, το "Ψηφιακό Οργανόγραμμα της Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης", σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στο Οργανόγραμμα αυτό αποτυπώνονται η διάρθρωση και η στελέχωση όλων των φορέων του Δημοσίου δηλαδή υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α` και β` βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), εφόσον ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, το Ψηφιακό Οργανόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις οργανικές μονάδες των ως άνω φορέων, τους υπηρετούντες σε κάθε οργανική μονάδα υπαλλήλους και τα αντίστοιχα περιγράμματα θέσεων εργασίας.

Κάθε οργανική μονάδα συναρτάται με την ιεραρχικά ανώτερή της και κάθε υπάλληλος με τη μονάδα στην οποία υπηρετεί. Για την δημιουργία και διαχείριση του Ψηφιακού Οργανογράμματος υλοποιείται ειδική εφαρμογή, η οποία θα ενταχθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (https://hr.apografi.gov.gr).

Μέχρι την έναρξη λειτουργίας αυτής της εφαρμογής, οι φορείς που κατά την πρώτη εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ) απέστειλαν, αιτήματα για κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και προσωρινή κάλυψη θέσεων με απόσπαση, καλούνται να αποτυπώσουν το οργανόγραμμά τους σε πρότυπο αρχείο excel, το οποίο μπορεί να αναζητηθεί στο σύνδεσμο: http://apografi.gov.gr/index.php/esk/charts.html. Για κάθε οργανική μονάδα συμπληρώνεται:

- Η ονομασία της,

- Ο τύπος της μονάδας (επιλογή από λίστα τιμών),

- Η προϊστάμενη μονάδα,

- Ο δήμος όπου βρίσκεται χωροταξικά η μονάδα (επιλογή από λίστα τιμών),

- Ο αριθμός των θέσεων που προβλέπονται για την εν λόγω μονάδα αποκλειστικά και

- Ο αριθμός των θέσεων που είναι κενές για τη εν λόγω μονάδα αποκλειστικά.

Εξυπακούεται ότι κοινοποίηση της παρούσας εγκυκλίου θα πρέπει να λάβει χώρα σε εκείνους μόνο τους φορείς που υπέβαλλαν αιτήματα για κάλυψη θέσεων μέσω του ΕΣΚ, καθότι αυτοί υποχρεούνται στην παρούσα φάση στην συμπλήρωση και αποστολή του οικείου αρχείου excel.


Πηγή : capital.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text