Αρχική | Πολιτική | Δημόσια Διοίκηση | Για 69 θέσεις γενικών γραμματέων έχουν υποβληθεί 7.000 αιτήσεις

Για 69 θέσεις γενικών γραμματέων έχουν υποβληθεί 7.000 αιτήσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Για 69 θέσεις γενικών γραμματέων έχουν υποβληθεί 7.000 αιτήσεις

Παράταση δύο μηνών, μέχρι το τέλος Μαΐου, για τις τοποθετήσεις των γενικών διευθυντών ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά τη χθεσινή συνάντηση με την τρόικα.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για την καθυστέρηση που καταγράφεται κυρίως στις τοποθετήσεις των γενικών διευθυντών και κατά δεύτερο λόγο στις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι πιθανότατα θα δώσουν το πράσινο φως για μικρή επιμήκυνση των χρονοδιαγραμμάτων στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, οι τοποθετήσεις καθυστερούν λόγω του όγκου των αιτήσεων, ο οποίος είναι αντιστρόφως ανάλογος των ανθρώπων που τις χειρίζονται. «Το θέμα είναι ότι τη διαδικασία τη διαχειρίζονται λίγοι άνθρωποι. ΑΣΕΠ, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τέσσερις εκπρόσωποι από κάθε φορέα». Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη για 69 θέσεις γενικών γραμματέων έχουν υποβληθεί 7.000 αιτήσεις και για 69 θέσεις γενικών διευθυντών 3.000 αιτήσεις.
Πάντως, για το θέμα των γενικών γραμματέων δεν ζητήθηκε παράταση καθώς εκτιμάται ότι τελικώς θα επιτευχθεί η τοποθέτησή τους μέχρι τον Ιούνιο.

Καθυστερήσεις καταγράφονται και στο θέμα της κινητικότητας. Οπως εξήγησε η κ. Γεροβασίλη, οι καθυστερήσεις εντοπίζονται στις υπηρεσίες προέλευσης οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις θέλουν να «κρατήσουν» τους υπό μετάταξη υπαλλήλους. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα εξετάζεται η κατάρτιση νομοθετικής παρέμβασης που θα θέτει συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια για την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών.

Ως προς τον πρώτο κύκλο της κινητικότητας που αφορά το 2017, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις εντός του Μαρτίου. «Με κυνήγι θα βγει ο χρόνος για την κινητικότητα. Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρώτος κύκλος κινητικότητας για το 2018, οι τοποθετήσεις του οποίου αναμένεται να γίνουν τον Μάιο. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, φαίνεται ότι το 2018 θα υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή στην κινητικότητα, καθώς ψηφιακά οργανογράμματα έχουν αρχίσει και παραδίδουν κάποιοι δήμοι και περιφέρειες.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα της αξιολόγησης, η οποία εξελίσσεται σε «στοίχημα» για την κυβέρνηση, δεδομένου ότι στην περυσινή «πρεμιέρα», λόγω της αποχής που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ και η οποία βρίσκεται ακόμη σε ισχύ, συμμετείχαν επί της ουσίας στη διαδικασία μόνο οι υπάλληλοι που απασχολούνται στα υπουργεία. Για το 2018, η αξιολόγηση θα γίνει ηλεκτρονικά προκειμένου να αποφευχθούν νέες παρακωλύσεις, ενώ σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Μαρτίου θα είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου θα διεξαχθεί η αξιολόγηση, η οποία σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου θα ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Συμβασιούχοι

Τη συνάντηση της κ. Γεροβασίλη με τους θεσμούς, σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν απασχόλησε το ζήτημα του αριθμού των συμβασιούχων και του μόνιμου προσωπικού, καθώς από τα στοιχεία που χορηγήθηκαν στα τεχνικά κλιμάκια διαπιστώθηκε η τήρηση των συμφωνηθέντων.

Πηγή: kathimerini.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text