Αρχική | Ειδήσεις | Ιστορία | Αρχαιολογία & Ιστορία«Απ' όλους τους δυνάστες της Αθήνας οι Οθωμανοί ήταν οι πιο ήπιοι»

Αρχαιολογία & Ιστορία«Απ' όλους τους δυνάστες της Αθήνας οι Οθωμανοί ήταν οι πιο ήπιοι»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αρχαιολογία & Ιστορία«Απ' όλους τους δυνάστες της Αθήνας οι Οθωμανοί ήταν οι πιο ήπιοι»

Το διαμέρισμα της κ. Σκουμπουρδή στην οδό Ασκληπιού είναι ασφυκτικά γεμάτο με βιβλία, κυρίως Ιστορίας, και όλοι οι τοίχοι είναι καλυμμένοι από φωτογραφίες, πίνακες και αναμνηστικά που της θυμίζουν όλη της τη ζωή. Η κ. Σκουμπουρδή είναι ιστορικός τέχνης και ξεναγός με εμπειρία χρόνων και πλούσιο έργο. Είναι εκείνη που το 1982 θέσπισε τον θεσμό των «Δωρεάν Ξεναγήσεων», μαζί με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων και το Σωματείο Ξεναγών, και εξακολουθεί να ασχολείται με τις δωρεάν ξεναγήσεις με τον ίδιο ενθουσιασμό.


Πάνω απ' όλα, όμως, είναι συγγραφέας με εξαιρετικές γνώσεις για την Αθήνα, με την οποία ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια. Η ιστορική και λαογραφική μελέτη της για την παλιά Αθήνα τής δίνει τη δυνατότητα να μιλάει γι' αυτήν για ώρες, αφηγούμενη ιστορίες που ακούγονται απίστευτες και αγγίζουν τα όρια του εξωφρενικού, αλλά είναι όλες αληθινές, γιατί έχει αναφορές με αποδείξεις για όλα αυτά τα απίστευτα που μας αναφέρει.


Από τα δέκα βιβλία που έχει γράψει (όλα για την Αθήνα, μεταξύ άλλων για την ιστορία, τα καφενεία και τα θέατρά της) τα εννιά είναι εξαντλημένα, ενώ το πιο πρόσφατο, το βιβλίο της για το Μοναστηράκι και την Πλάκα (εκδόσεις Πατάκη), είναι μια εξαντλητική μελέτη για την αρχαιότερη περιοχή της Ευρώπης που κατοικείται χωρίς διακοπή εδώ και 4.500 χρόνια, γραμμένη με έναν τρόπο ιδιαίτερα συναρπαστικό, ακριβώς όπως είναι και ο προφορικός λόγος της.

 

Διαβάστε το άρθρο απο την πηγή

Πηγή:www.m.lifo.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text