Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2019 - No 202 έως 211 | Χ&Α - 202 | Ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών

Ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών

 

Η πορεία του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών, συνεχίζει να αποδεικνύει την αξιοπιστία του ως μεσομακροπρόθεσμος δείκτης επιλογής του χρόνου (timing) για την πραγματοποίηση κινήσεων στη χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας.

Μετά από μία ανοδική πορεία που κράτησε από τον Οκτώβριο του 2016 έως τα μέσα Μαΐου του 2018 (από τις 560 έως τις 800 μονάδες), ο ΚΜΟ-200 ημερών, έδωσε μία ακόμη ευκαιρία για την πραγματοποίηση πολύ ικανοποιητικών κερδών. Στα μέσα Μαΐου, έδωσε έγκαιρα σήμα εξόδου, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ. (Δείτε εδώ).


Στα καθημερινά μας σχόλια, έχουμε -από τις αρχές Δεκεμβρίου- αναφέρει ότι, η πορεία που πήρε ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) κατά τις τελευταίες εβδομάδες, μας δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι πιθανό να υπάρξει σήμα εισόδου στην αγορά, ίσως και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2019. Και το σήμα εισόδου, θα μπορούσε να “δοθεί” γύρω στις  700-705 μονάδες. Προς το παρόν, η απόσταση της καμπύλης του ΓΔ από τον ΚΜΟ-200 ημερών είναι στο 12,5% (σε όρους τιμής του ΓΔ), όμως, αυτή η απόσταση θα μπορούσε να καλυφθεί σχετικά γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και εάν το σήμα εισόδου “απομακρυνθεί” για κάποιο διάστημα, αυτό δε μπορεί να είναι πολύ μεγάλο.
Όπως κάνουμε πάντα, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των καμπυλών και όταν η απόσταση μεταξύ των δύο πέσει κάτω από το 10%, θα είμαστε σε κατάσταση αυξημένης προσοχής. Βεβαίως, για όλες τις εξελίξεις, ενημερώνεται καθημερινά, η στήλη με τα Δελτία του “απόλυτου συστήματος”.


(Την εξέλιξη της πορείας του ΚΜΟ-200 ημερών, στα πλαίσια του “απόλυτου συστήματος συναλλαγών”, μπορείτε να την παρακολουθείτε και από εδώ)

 

 

Περιεχόμενα

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text