Απόλυτο σύστημα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόλυτο σύστημα

Καμία από τις παραλλαγές του “απόλυτου συστήματος” δεν έδωσε σήμα “εισόδου” στην αγορά κατά το διάστημα από την κυκλοφορία του προηγούμενου τεύχους, έως την 5/2/2019. Το “σύστημα” παραμένει εκτός αγοράς από την 16/5/2018. Την ημέρα εκείνη, η τιμή του Γενικού Δείκτη ήταν 787,90 μονάδες.

 

Με βάση το κλείσιμο της 6/2/2019, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου (ΓΔ) βρίσκεται στις 654,39 μονάδες, ενώ ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών του Γενικού Δείκτη (ΚΜΟ-200), στον οποίο βασίζεται η λειτουργία του “απόλυτου συστήματος”, βρίσκεται στις 699,89 μονάδες. Συνεπώς, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 βρίσκεται υψηλότερα από την καμπύλη του ΓΔ. Η μεταξύ τους απόσταση υπολογίζεται σε -6,95% (με βάση την τιμή του ΓΔ) και έχει μειωθεί σημαντικά κατά το τελευταίο διάστημα. Η τιμή του ΚΜΟ-200 υποχωρεί με ρυθμό περίπου 0,90 μονάδες την ημέρα. Η υποχώρηση σημειώνεται επειδή, οι προ 200 ημερών τιμές του Γενικού Δείκτη είναι υψηλότερες από τις τρέχουσες τιμές του και συνεπώς, κάθε μέρα προστίθεται μία χαμηλότερη τιμή και αφαιρείται μία υψηλότερη. Με βάση αυτή τη διάταξη, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 θα συνεχίσει να υποχωρεί. Αν μάλιστα ο Γενικός Δείκτης κινηθεί ανοδικά, ο ρυθμός που θα “κλείνει” η απόσταση μεταξύ των δύο καμπυλών θα ενταθεί.

 

Στο προηγούμενο τεύχος, αλλά και στα καθημερινά σχόλια που δημοσιεύαμε στο eurocapital.gr, είχαμε (ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου 2018) εκφράσει την εκτίμηση ότι, η ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ-200 ημερών από τον Γενικό Δείκτη, θα μπορούσε να συμβεί ανάμεσα στις 700 και τις 720 μονάδες του ΓΔ και προσδιορίζαμε ως πιθανό χρονικό διάστημα μίας τέτοιας εξέλιξης, τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου. Η πρόβλεψη εκείνη είχε βασιστεί σε ένα πιο αισιόδοξο σενάριο για την εξέλιξη του Γενικού Δείκτη, το οποίο δεν επαληθεύτηκε.

 

Σήμερα, αναπροσδιορίζουμε την εκτίμησή μας. Είναι πιθανό, η ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ-200 από τον Γενικό Δείκτη, δηλαδή το “σήμα εισόδου” στην αγορά, να συμβεί γύρω από τις 690 μονάδες, εντός των επομένων 15 έως 20 συνεδριάσεων.

Διευκρινίζουμε ότι, καθώς η απόσταση μεταξύ των δύο καμπυλών έχει μειωθεί σε λιγότερο από 10%, κάθε εξέλιξη μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε. Για το λόγο αυτό, όπως πρέπει να γίνεται στις περιπτώσεις που η απόσταση (είτε θετική, είτε αρνητική) μεταξύ των δύο καμπυλών υποχωρεί σε ποσοστό μικρότερο του 10%, παρακολουθούμε διαρκώς τις εξελίξεις στην αγορά και είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε.

 

Εάν και εφόσον υπάρξει σήμα “εισόδου” στην αγορά, τότε θα χρησιμοποιήσουμε την παραλλαγή “ΚΜΟ-200, Υψηλό 20 ημερών”, δηλαδή, δε θα αναμένουμε απλά την ανοδική διάσπαση της καμπύλης του ΚΜΟ-200, αλλά θα πρέπει να υπάρξει κλείσιμο του Γενικού Δείκτη το οποίο θα είναι το υψηλότερο των τελευταίων 20 ημερών. Βεβαίως, οι δύο αυτές προϋποθέσεις, μπορούν να συμβούν στην ίδια μέρα. (Για λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί αυτή η παραλλαγή, δείτε το βιβλίο “Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών”)

 

Όταν θα υπάρξει “σήμα εισόδου”, τα δύο υποθετικά εκπαιδευτικά Χαρτοφυλάκια, θα τοποθετήσουν το 100% των μετρητών τους, σε τέσσερις συγκεκριμένες μετοχές, οι οποίες θα πληρούν τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζονται από τους “κανόνες λειτουργίας” του συστήματος. Οι μετοχές αυτές θα ανακοινωθούν την ημέρα που θα γίνει η πράξη, από τις σελίδες των καθημερινών σχολίων του συστήματος, ενώ βεβαίως θα αναφερθούν και στο τεύχος του “Χ&Α” που θα ακολουθήσει.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text